Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6950 not performing
New Posts  All Forums:Forum Nav:

6950 not performing - Page 2

post #11 of 16
Quote:
Originally Posted by jbalsa2 View Post
Yeah, it works well with games, but it stutters allot of the time... jumping from 50fps to around 20 for a couple seconds.

Whats interesting is i've never seen the card break 60 fps in any game, even though no vsync options are on...
You had a HD 6870 before, right?

You need to go into AMD Vision Engine Control Center... go to Performance, AMD Overdrive, and set the core clock to 800 MHz and the memory clock to 1250 MHz... that should fix your issue.

I had the same problem when I first installed the card... the clocks were set as if I had a HD 4550... obviously very slow.
Avalon
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 6600k MSI H170A Gaming Pro GIGABYTE GTX1080  Kingston HyperX FURY Black 64GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung SSD 850 EVO 500GB Western Digital Caviar Green 2TB Samsung SSD 840 EVO 120GB LG DVD/RW 
CoolingOSOSMonitor
CoolerMaster 212 Microsoft Windows 10 Pro Apple OS X El Capitan Acer AT3265 32" 1080p 60Hz 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster 192n 20" 1280x1024 75Hz AZIO Mechanical Corsair CX750 CoolerMaster CMII Advanced 
MouseAudio
E-Blue Mazer Realtek High Definition 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3630QM MSI CZ-17 NVIDIA GeForce GTX 675MX Patriot Memory PSD38G1600L2S 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill F3-1600C10-8GSQ Samsung SSD 840 EVO Samsung ST-2000 TSST DVD/BD SN-406AB 
OSMonitor
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 17" 1920×1080 60Hz 
  hide details  
Reply
Avalon
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 6600k MSI H170A Gaming Pro GIGABYTE GTX1080  Kingston HyperX FURY Black 64GB DDR4 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung SSD 850 EVO 500GB Western Digital Caviar Green 2TB Samsung SSD 840 EVO 120GB LG DVD/RW 
CoolingOSOSMonitor
CoolerMaster 212 Microsoft Windows 10 Pro Apple OS X El Capitan Acer AT3265 32" 1080p 60Hz 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung SyncMaster 192n 20" 1280x1024 75Hz AZIO Mechanical Corsair CX750 CoolerMaster CMII Advanced 
MouseAudio
E-Blue Mazer Realtek High Definition 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3630QM MSI CZ-17 NVIDIA GeForce GTX 675MX Patriot Memory PSD38G1600L2S 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G.Skill F3-1600C10-8GSQ Samsung SSD 840 EVO Samsung ST-2000 TSST DVD/BD SN-406AB 
OSMonitor
Microsoft Windows 10 Pro 64-bit 17" 1920×1080 60Hz 
  hide details  
Reply
post #12 of 16
Thread Starter 
Holy smokes! When I run furmark, the clock speed never stays steady... it usually stays at around 600 mhz and jumps up to 800 Mhz for a few seconds, even when overclocked to 1000 Mhz at 1.2v in afterburner...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T 4.0 Ghz Asus M4A785TD-V Evo Asus 560Ti DirectCuII Patriot sector 7 DDR3 6GB (1866Mhz, 9-9-9-25) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 500GB Caviar Blue Raid 0 + 1 TB F3 LG DVD burner Windows Seven ultimate 64 Asus VW266H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X6 Corsair TX750 Custom Techbench Logitech G500 
Mouse Pad
Gnarly Fish Roll'd 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T 4.0 Ghz Asus M4A785TD-V Evo Asus 560Ti DirectCuII Patriot sector 7 DDR3 6GB (1866Mhz, 9-9-9-25) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 500GB Caviar Blue Raid 0 + 1 TB F3 LG DVD burner Windows Seven ultimate 64 Asus VW266H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X6 Corsair TX750 Custom Techbench Logitech G500 
Mouse Pad
Gnarly Fish Roll'd 
  hide details  
Reply
post #13 of 16
Thread Starter 
Anybody? I need this fixed ASAP!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T 4.0 Ghz Asus M4A785TD-V Evo Asus 560Ti DirectCuII Patriot sector 7 DDR3 6GB (1866Mhz, 9-9-9-25) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 500GB Caviar Blue Raid 0 + 1 TB F3 LG DVD burner Windows Seven ultimate 64 Asus VW266H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X6 Corsair TX750 Custom Techbench Logitech G500 
Mouse Pad
Gnarly Fish Roll'd 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T 4.0 Ghz Asus M4A785TD-V Evo Asus 560Ti DirectCuII Patriot sector 7 DDR3 6GB (1866Mhz, 9-9-9-25) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 500GB Caviar Blue Raid 0 + 1 TB F3 LG DVD burner Windows Seven ultimate 64 Asus VW266H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X6 Corsair TX750 Custom Techbench Logitech G500 
Mouse Pad
Gnarly Fish Roll'd 
  hide details  
Reply
post #14 of 16
Thread Starter 
Bump! I need this done!
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T 4.0 Ghz Asus M4A785TD-V Evo Asus 560Ti DirectCuII Patriot sector 7 DDR3 6GB (1866Mhz, 9-9-9-25) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 500GB Caviar Blue Raid 0 + 1 TB F3 LG DVD burner Windows Seven ultimate 64 Asus VW266H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X6 Corsair TX750 Custom Techbench Logitech G500 
Mouse Pad
Gnarly Fish Roll'd 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T 4.0 Ghz Asus M4A785TD-V Evo Asus 560Ti DirectCuII Patriot sector 7 DDR3 6GB (1866Mhz, 9-9-9-25) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 500GB Caviar Blue Raid 0 + 1 TB F3 LG DVD burner Windows Seven ultimate 64 Asus VW266H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X6 Corsair TX750 Custom Techbench Logitech G500 
Mouse Pad
Gnarly Fish Roll'd 
  hide details  
Reply
post #15 of 16
This is exactly what I wrote 2 days ago, dude. Look at my post on the first page. YouTube with hardware acceleration enabled in the background might be the cause. Can´t help you if you don´t reply.
The Beast
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz (1.40v) ASUS P8P67-M PRO Sapphire HD 6950 2GB 8GB Ripjaws-X 1600Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung SpinPoint 500GB @ 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 Dell 24" UltraSharp U2412M IPS Steelseries 7G 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX 850W Xion (white) Steelseries Xai Steelseries 9HD 
Audio
Sennheiser HD 650 w/ Fiio E7+E9 
  hide details  
Reply
The Beast
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k @ 4.8GHz (1.40v) ASUS P8P67-M PRO Sapphire HD 6950 2GB 8GB Ripjaws-X 1600Mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Samsung SpinPoint 500GB @ 7200RPM Windows 7 Ultimate x64 Dell 24" UltraSharp U2412M IPS Steelseries 7G 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX 850W Xion (white) Steelseries Xai Steelseries 9HD 
Audio
Sennheiser HD 650 w/ Fiio E7+E9 
  hide details  
Reply
post #16 of 16
Thread Starter 
Well the thing is though I barely ever go on youtube, and definitely dont leave it on while I game...
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T 4.0 Ghz Asus M4A785TD-V Evo Asus 560Ti DirectCuII Patriot sector 7 DDR3 6GB (1866Mhz, 9-9-9-25) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 500GB Caviar Blue Raid 0 + 1 TB F3 LG DVD burner Windows Seven ultimate 64 Asus VW266H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X6 Corsair TX750 Custom Techbench Logitech G500 
Mouse Pad
Gnarly Fish Roll'd 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1055T 4.0 Ghz Asus M4A785TD-V Evo Asus 560Ti DirectCuII Patriot sector 7 DDR3 6GB (1866Mhz, 9-9-9-25) 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
3xWD 500GB Caviar Blue Raid 0 + 1 TB F3 LG DVD burner Windows Seven ultimate 64 Asus VW266H 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft Sidewinder X6 Corsair TX750 Custom Techbench Logitech G500 
Mouse Pad
Gnarly Fish Roll'd 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 6950 not performing