Overclock.net › Forums › Mobile Computing Forum › Laptops and Netbooks › Help with HP laptop (Won't turn on)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Help with HP laptop (Won't turn on)

post #1 of 13
Thread Starter 
As the title says, I have received my friends laptop and the sucker won't turn on! I have no idea what is wrong with it, but when I plug the power cord in to the laptop it shows a blue LED, but it wont turn on. I believe it is an HP DV6500 with Windows Vista and an Intel Pentium CPU in it. And no, it's battery isn't dead.
post #2 of 13
Is there a hard drive in it?
post #3 of 13
When you say it doesn't turn on, do you mean it doesn't power on or it doesn't display anything on the screen but is still "on" with button lights on and the fan spinning up and hard-drive spinning up noises?
Rabbit Cage 2.0
(20 items)
 
ASUS K53TA-BBR6
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7-3770K 4.5GHz @1.24V] [Asrock Z77 Extreme4] [unlocked Sapphire 6950 Toxic 940/1425 @ 1.175V] [2x8GB Kingston HyperX Black 1800MHz 10-10-10-2... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[256GB Samsung 840 Pro] [2x 3TB Green WD30EZRX JBOD] [Corsair H100i] [Windows 7 Pro 64-bit] 
MonitorKeyboardPowerCase
[23.6" Asus VE247H] [Razer BlackWidow] [Corsair HX850] [Corsair Carbide 500R White] 
MouseMouse PadAudioAudio
[Logitech G400] [SteelSeries QcK+] [SteelSeries Siberia V2 Headset] [Zalman ZM-MIC 1 Microphone] 
AudioAudioOtherOther
[Logitech X-540 5.1 Speaker] [Logitech S220 2.1 Speaker] [Bitfenix Recon Fan Controller] [TRENDnet TEW-684UB] 
CPUGraphicsRAMHard Drive
[AMD A6-3400M 2.35GHz @ 1.0875V] [AMD HD 6650M] [2x4GB Corsair Vengence 1333MHz 9-8-8-8 @ 1.5V] [500GB Seagate 5400rpm] 
Optical DriveOSMonitorMouse
[DVD Slimdrive] [Windows 8 Pro 64-bit] [15.6" LED backlight LCD] [Logitech M305] 
Audio
[Nokia Mini-Speakers MD-8] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Athlon II X2 215 3.4GHz @ 1.4V] [Gigabyte GA-78LMT-S2P (rev3.1)] [XFX 8600GT XXX 256MB GDDR3] [2x2GB G.skill Ripjaws-X 1333 7-7-7-20 @ 1.5V] 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
[500GB WD Blue] [LG 24X DVD-Writer] [Hyper TX3] [Windows 7 64-bit] 
MonitorMonitorPowerCase
[ASUS VS197D-P 18.5"] [ONN 19" LCD HDTV] [Antec Basiq VP-450] [Cooler Master Elite 343] 
  hide details  
Reply
Rabbit Cage 2.0
(20 items)
 
ASUS K53TA-BBR6
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7-3770K 4.5GHz @1.24V] [Asrock Z77 Extreme4] [unlocked Sapphire 6950 Toxic 940/1425 @ 1.175V] [2x8GB Kingston HyperX Black 1800MHz 10-10-10-2... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[256GB Samsung 840 Pro] [2x 3TB Green WD30EZRX JBOD] [Corsair H100i] [Windows 7 Pro 64-bit] 
MonitorKeyboardPowerCase
[23.6" Asus VE247H] [Razer BlackWidow] [Corsair HX850] [Corsair Carbide 500R White] 
MouseMouse PadAudioAudio
[Logitech G400] [SteelSeries QcK+] [SteelSeries Siberia V2 Headset] [Zalman ZM-MIC 1 Microphone] 
AudioAudioOtherOther
[Logitech X-540 5.1 Speaker] [Logitech S220 2.1 Speaker] [Bitfenix Recon Fan Controller] [TRENDnet TEW-684UB] 
CPUGraphicsRAMHard Drive
[AMD A6-3400M 2.35GHz @ 1.0875V] [AMD HD 6650M] [2x4GB Corsair Vengence 1333MHz 9-8-8-8 @ 1.5V] [500GB Seagate 5400rpm] 
Optical DriveOSMonitorMouse
[DVD Slimdrive] [Windows 8 Pro 64-bit] [15.6" LED backlight LCD] [Logitech M305] 
Audio
[Nokia Mini-Speakers MD-8] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Athlon II X2 215 3.4GHz @ 1.4V] [Gigabyte GA-78LMT-S2P (rev3.1)] [XFX 8600GT XXX 256MB GDDR3] [2x2GB G.skill Ripjaws-X 1333 7-7-7-20 @ 1.5V] 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
[500GB WD Blue] [LG 24X DVD-Writer] [Hyper TX3] [Windows 7 64-bit] 
MonitorMonitorPowerCase
[ASUS VS197D-P 18.5"] [ONN 19" LCD HDTV] [Antec Basiq VP-450] [Cooler Master Elite 343] 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Google it, Looks like a common problem withOUT a solution other than warranty...
but you never know.
Lappy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
I5 2520M Dell Intel HD3000 Samsung 830 128GB SSD 
OSMonitor
Windows 7 Ultimate LED 
  hide details  
Reply
Lappy
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsHard Drive
I5 2520M Dell Intel HD3000 Samsung 830 128GB SSD 
OSMonitor
Windows 7 Ultimate LED 
  hide details  
Reply
post #5 of 13
Thread Starter 
Yes there is a harddrive in it, and my friend also gave me an external harddrive. I removed the normal one and it still didn't work
Quote:
Originally Posted by OrangeBunnies;13716028 
When you say it doesn't turn on, do you mean it doesn't power on or it doesn't display anything on the screen but is still "on" with button lights on and the fan spinning up and hard-drive spinning up noises?

It doesn't power on, the only light is from the power cord plug
post #6 of 13
You can do a hard reset. Unplug laptop, remove the battery, hold the power button down for a minute.

Then put the battery in and plug in and press power. It worked for my HP G60
post #7 of 13
Quote:
Originally Posted by CravinR1;13716081 
You can do a hard reset. Unplug laptop, remove the battery, hold the power button down for a minute.

Then put the battery in and plug in and press power. It worked for my HP G60

Agreed, but don't put the battery back in, just plug in the power cord and see if it turns on.
Rabbit Cage 2.0
(20 items)
 
ASUS K53TA-BBR6
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7-3770K 4.5GHz @1.24V] [Asrock Z77 Extreme4] [unlocked Sapphire 6950 Toxic 940/1425 @ 1.175V] [2x8GB Kingston HyperX Black 1800MHz 10-10-10-2... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[256GB Samsung 840 Pro] [2x 3TB Green WD30EZRX JBOD] [Corsair H100i] [Windows 7 Pro 64-bit] 
MonitorKeyboardPowerCase
[23.6" Asus VE247H] [Razer BlackWidow] [Corsair HX850] [Corsair Carbide 500R White] 
MouseMouse PadAudioAudio
[Logitech G400] [SteelSeries QcK+] [SteelSeries Siberia V2 Headset] [Zalman ZM-MIC 1 Microphone] 
AudioAudioOtherOther
[Logitech X-540 5.1 Speaker] [Logitech S220 2.1 Speaker] [Bitfenix Recon Fan Controller] [TRENDnet TEW-684UB] 
CPUGraphicsRAMHard Drive
[AMD A6-3400M 2.35GHz @ 1.0875V] [AMD HD 6650M] [2x4GB Corsair Vengence 1333MHz 9-8-8-8 @ 1.5V] [500GB Seagate 5400rpm] 
Optical DriveOSMonitorMouse
[DVD Slimdrive] [Windows 8 Pro 64-bit] [15.6" LED backlight LCD] [Logitech M305] 
Audio
[Nokia Mini-Speakers MD-8] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Athlon II X2 215 3.4GHz @ 1.4V] [Gigabyte GA-78LMT-S2P (rev3.1)] [XFX 8600GT XXX 256MB GDDR3] [2x2GB G.skill Ripjaws-X 1333 7-7-7-20 @ 1.5V] 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
[500GB WD Blue] [LG 24X DVD-Writer] [Hyper TX3] [Windows 7 64-bit] 
MonitorMonitorPowerCase
[ASUS VS197D-P 18.5"] [ONN 19" LCD HDTV] [Antec Basiq VP-450] [Cooler Master Elite 343] 
  hide details  
Reply
Rabbit Cage 2.0
(20 items)
 
ASUS K53TA-BBR6
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7-3770K 4.5GHz @1.24V] [Asrock Z77 Extreme4] [unlocked Sapphire 6950 Toxic 940/1425 @ 1.175V] [2x8GB Kingston HyperX Black 1800MHz 10-10-10-2... 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
[256GB Samsung 840 Pro] [2x 3TB Green WD30EZRX JBOD] [Corsair H100i] [Windows 7 Pro 64-bit] 
MonitorKeyboardPowerCase
[23.6" Asus VE247H] [Razer BlackWidow] [Corsair HX850] [Corsair Carbide 500R White] 
MouseMouse PadAudioAudio
[Logitech G400] [SteelSeries QcK+] [SteelSeries Siberia V2 Headset] [Zalman ZM-MIC 1 Microphone] 
AudioAudioOtherOther
[Logitech X-540 5.1 Speaker] [Logitech S220 2.1 Speaker] [Bitfenix Recon Fan Controller] [TRENDnet TEW-684UB] 
CPUGraphicsRAMHard Drive
[AMD A6-3400M 2.35GHz @ 1.0875V] [AMD HD 6650M] [2x4GB Corsair Vengence 1333MHz 9-8-8-8 @ 1.5V] [500GB Seagate 5400rpm] 
Optical DriveOSMonitorMouse
[DVD Slimdrive] [Windows 8 Pro 64-bit] [15.6" LED backlight LCD] [Logitech M305] 
Audio
[Nokia Mini-Speakers MD-8] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Athlon II X2 215 3.4GHz @ 1.4V] [Gigabyte GA-78LMT-S2P (rev3.1)] [XFX 8600GT XXX 256MB GDDR3] [2x2GB G.skill Ripjaws-X 1333 7-7-7-20 @ 1.5V] 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
[500GB WD Blue] [LG 24X DVD-Writer] [Hyper TX3] [Windows 7 64-bit] 
MonitorMonitorPowerCase
[ASUS VS197D-P 18.5"] [ONN 19" LCD HDTV] [Antec Basiq VP-450] [Cooler Master Elite 343] 
  hide details  
Reply
post #8 of 13
I know this from alot of searching because a few months ago I had the same problem. Even joined the HP Support forum and asked there (no one ever responded .......)


But it did work with the hard reset
post #9 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by CravinR1;13716081 
You can do a hard reset. Unplug laptop, remove the battery, hold the power button down for a minute.

Then put the battery in and plug in and press power. It worked for my HP G60

The hard reset didn't work, it almost seems like the motherboard is unresponsive!
post #10 of 13
Probably the power converter, that seems to be the weakest part in the hp laptops i've owned over the years
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Laptops and Netbooks
Overclock.net › Forums › Mobile Computing Forum › Laptops and Netbooks › Help with HP laptop (Won't turn on)