Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › 5.1 Surround Sound problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

5.1 Surround Sound problems

post #1 of 7
Thread Starter 
Alright well I recently got an Asus Maximus IV Extreme mobo, and when I plug in my 5.1 Surround Sound speakers to the back of the mobo for the audio it's not working correctly, the front 2 speakers dont seem to play anything at all, but the center speaker and the 2 rear speakers work just fine, so does the sub. I have the AC'97 c able plugged in but still nothing, I have no idea what to try now, can anyone help me out with this
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Thread Starter 
so nobody knows? >.>
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Are you 100% sure you have them plugged in properly? Also if you said yes you can swap them out in the control panel also. By ac'97 plug, you mean to the front i/o panel to the case right? You should be using the HD plug.

post #4 of 7
Thread Starter 
the problem is that the front 2 speakers will not play any sound at all, but everything else works without any problems, its just those front 2 and i have no idea whats wrong...
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Try using some headphones and using that jack and see if you can hear sound that way. Could be a bad jack then.
post #6 of 7
Thread Starter 
ya it has to be a bad jack then... because i hear nothing from headphones :/
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
it works now that I plugged in on the front of the case, thx for the help man
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
Naomi
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel i5 2500k Asus Maximus IV Extreme EVGA GTX 560 TI SC EVGA GTX 560 TI SC 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
x2 4GB DDR3 1600 OCZ Solid 3 SLD3-25SAT3-120G Optiarc BD RW BD-5300S Corsair H100 Liquid Unit 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64-bit Asus 24 Monitor Corsair AX 750 Gold MYOPENPC DOMA Pro PCI Black Transparent Acrylic... 
MouseAudio
Razer Imperator On-Board 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › 5.1 Surround Sound problems