Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › X-Fi Elite Pro not working after move?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

X-Fi Elite Pro not working after move?

post #1 of 6
Thread Starter 
I have just moved house and now my X-Fi Elite Pro isn't working. The blue X-Fi light is still lit on the sound card, and the blue LED is lit on the external control panel.

I have unplugged the card and put it back in again and still windows is not picking this up?

Any ideas?

Thanks
post #2 of 6
Spose In before bashing Creative sound cards / bashing things called Cross-fi Elite Pro.

No reason for it to not be working unless you didn't plug the cables in, unless your PSU shorted it when you plugged everything back in. I noticed your PSU is just '750 watt', you should never skimp on the PSU, it is the single most crucial part of your whole build.
The Iron Giant
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 950 X58A-UD3R Sapphire Radeon HD5870 Vapor-X Mushkin Silverline 3x4GB 1333MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung F3 Samsung F3 Western Digital Raptor Crucial M4 128GB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Sony DRU-87S Corsair H70 Windows 7 Ultimate x64 Acer X243HQBD 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine III Seasonic X650 Lian Li Lancool K62 Zowie AM MS 
Mouse PadAudioAudio
Razer Goliathus Edirol MA-7A speakers. Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
The Iron Giant
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 950 X58A-UD3R Sapphire Radeon HD5870 Vapor-X Mushkin Silverline 3x4GB 1333MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung F3 Samsung F3 Western Digital Raptor Crucial M4 128GB 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Sony DRU-87S Corsair H70 Windows 7 Ultimate x64 Acer X243HQBD 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine III Seasonic X650 Lian Li Lancool K62 Zowie AM MS 
Mouse PadAudioAudio
Razer Goliathus Edirol MA-7A speakers. Sennheiser HD598 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
Have you tried a different slot?
 
Uni. PC
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @ 4.5GHz Gigabyte X79-UD5 Gigabyte Windforce GTX670 4 x 4GB G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
120GB Pyro SE+2x2TB Caviar Black+2x2TB Caviar G... Pioneer DVR-217 Corsair H80 Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell u2711 Das Ultimate S-S/Noppoo Choc Mini/Razer Black W... Seasonic x-760 Corsair 600T SE White 
MouseMouse PadAudio
Logitech G502/Logitech G700/Logitech MX1100 Steelseries I-2 White Glass Creative Titanium HD 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K @ 4.6GHz (~1.3v) Asus P8P67 Pro eVGA GTX470 16GB RipJaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Corsair F60 SSD+2x1TB Cav. Black+2x2TB Cav. Green Pioneer DVR-217 Windows 7 x64 Dell u2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BWU/Noppoo Choc Mini XFX 750w Black Edition NZXT Phantom White Logitech G5/Razer Imperator 4G 
Mouse Pad
Steelseries Experience I-2 
  hide details  
Reply
 
Uni. PC
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @ 4.5GHz Gigabyte X79-UD5 Gigabyte Windforce GTX670 4 x 4GB G.Skill Ripjaws X 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
120GB Pyro SE+2x2TB Caviar Black+2x2TB Caviar G... Pioneer DVR-217 Corsair H80 Windows 7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell u2711 Das Ultimate S-S/Noppoo Choc Mini/Razer Black W... Seasonic x-760 Corsair 600T SE White 
MouseMouse PadAudio
Logitech G502/Logitech G700/Logitech MX1100 Steelseries I-2 White Glass Creative Titanium HD 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K @ 4.6GHz (~1.3v) Asus P8P67 Pro eVGA GTX470 16GB RipJaws X 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Corsair F60 SSD+2x1TB Cav. Black+2x2TB Cav. Green Pioneer DVR-217 Windows 7 x64 Dell u2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BWU/Noppoo Choc Mini XFX 750w Black Edition NZXT Phantom White Logitech G5/Razer Imperator 4G 
Mouse Pad
Steelseries Experience I-2 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Dont have a spare slot as the GPU takes up 3. Dont thinj it has shorted as its lit inside and the LED is lit on the external bit, so there is power going o it still?
post #5 of 6
Clean out the PCI slot and then clean the contacts on the card with some rubbing alcohol. See if that works out.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k Gigabyte Z77X-D3H MSI R9 270 2x4GB G.skill Ripjaws X 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung EVO 250GB. Samsung F3 1TB, Seagate 2TB LP Corsair H80 Windows 8.1 LG M2352 23" IPS 
PowerCaseAudio
Corsair VX550 Lian Li PC-P50WB KEF iQ10 driven by TCA Gizmo source by Aune T1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k Gigabyte Z77X-D3H MSI R9 270 2x4GB G.skill Ripjaws X 1600Mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung EVO 250GB. Samsung F3 1TB, Seagate 2TB LP Corsair H80 Windows 8.1 LG M2352 23" IPS 
PowerCaseAudio
Corsair VX550 Lian Li PC-P50WB KEF iQ10 driven by TCA Gizmo source by Aune T1 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Got a new motherboard and works fine now. Thanks for replies.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › X-Fi Elite Pro not working after move?