Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte P67/Z68 boot cycling problem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte P67/Z68 boot cycling problem - Page 70

post #691 of 810
Quote:
Originally Posted by Zakel2 View Post

Hey - so I finally got my wc loop set up and before adding any liquid to it - I just wanted to turn on my computer for a couple seconds to make sure it booted up. I've had this thing sitting around for months because I haven't had the time to put into it. I should also note I've sent this board to RMA for this problem before. I should also mention that it is caught in a power cycle. It turns on for a couple seconds and then powers off repeatedly. Am I missing something? Possibly the cpu being seated incorrectly? It worked just fine a couple weeks ago and I haven't removed the cpu at all.
Edit: Think I found my problem - it will work with 1 stick of ram but after I add the 2nd it will get caught in the loop. This never happened before : /
What should I do?
Forgot to mention that my board is the z68x-ud5-b3

That might actually be something more than a boot loop, can you hook up a case speaker to the jumpers, maybe you can hear a code. Try re-seating the CPU.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #692 of 810
Quote:
Originally Posted by AzO View Post


I'm surprised no one started a thread on such a important problem on this forum.

At this point, no one can say for sure if it's a Gigabyte problem or a Intel P67/Z68 problem.

I know people who have built systems with Gigabyte Z68 boards and had no problems with them. I know people who have had problems with them. I have not spoken with anyone who had the boot loop problem with an Asus board. So, is it a chipset problem, the BIOS, or something else Gigabyte is doing? At this point I don't think anyone really knows.

Mine had an occasional reboot problem. A bigger problems was not switching into high resolution graphics mode. Linux would boot to the point of going into high res mode and then it would issue a "kernel panic" error and tell me no CPU was found. Windows would get to that point and crash with an error message.

I returned my board and CPU and bought another 2600K CPU and an Asus board. The system came up on the first try and it has never had a glitch. It is running with the standard BIOS settings and no over-clocking. The memory is approved, however, there is system that will adapt the BIOS to work with almost any memory you can throw at it.

Interestingly, Ubuntu Linux came up with drop-dead gorgeous graphics on a very old monitor that it identified, it found the Internet, and it played sounds. Windows 7 came up in VGA 800x600 mode with a generic monitor, no sound, and no network connection. I had to load a bunch of drivers from the Asus CD to get them working. Ubuntu was free. Winows 7 Pro was $150 for an OEM version. Hmmmm....
post #693 of 810
Sin,

I appreciate your responses. I have reached the daily limit of 2 private messages, but the board I have is a GA-Z68XP-UD4.
post #694 of 810
you can email me at s.bassiri_@gmail.com

Remove the _
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #695 of 810
I had the boot loop issue a couple of times with this board. One time I pulled the cmos battery and let it struggle for a while and it finally came back up.

More recently, I rebuilt my water loop and the system was off for a few days. I couldn't get anything to work to stop the reboot every 2 seconds issue. For some reason, pulling all the ram out except for the 1st stick fixed the problem and it came up and went right into windows. I then powered down and installed the other 3 sticks. No problems.

This board is finicky, but it is great when it cooperates! My ram isn't anything wacky either. It's standard Corsair Vengence 1600 16gb 1.5v memory.
Liquid Blue
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2600k @ 4.7ghz Gigabyte P67A-UD4_B5 Msi 1080 ti Founder's Edition 16gb Corsair Vengence 1600 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Crucial M5 512 GB CPU: XSPC Raystorm h2o GPU: XSPC Razor 1080 ti Full block Windows 10 x64 
MonitorPowerCase
LG 34UC98 Mushkin Enhanced Joule 1000 NZXT Switch 810 Full Tower 
  hide details  
Reply
Liquid Blue
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2600k @ 4.7ghz Gigabyte P67A-UD4_B5 Msi 1080 ti Founder's Edition 16gb Corsair Vengence 1600 
Hard DriveCoolingCoolingOS
Crucial M5 512 GB CPU: XSPC Raystorm h2o GPU: XSPC Razor 1080 ti Full block Windows 10 x64 
MonitorPowerCase
LG 34UC98 Mushkin Enhanced Joule 1000 NZXT Switch 810 Full Tower 
  hide details  
Reply
post #696 of 810
I guess there is no solution for this yet? I just got a system together, made it into the bios corrected my RAM speed to 2133 and it has been boot looping every since. Tried the PSU swith, tried the cmos battery, tried the 24pin connector, nothing seems to get it to quit, I tried removing the ram and only using one stick in all different spots, and nothing just a freaking paper weight boot loop =[

i7 2600k
Gigabyte z68x-ud3h-b3
2x4gb g-skill ripjaw x 2133mhz
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
post #697 of 810
Quote:
Originally Posted by PLeXuS4200 View Post

I guess there is no solution for this yet? I just got a system together, made it into the bios corrected my RAM speed to 2133 and it has been boot looping every since. Tried the PSU swith, tried the cmos battery, tried the 24pin connector, nothing seems to get it to quit, I tried removing the ram and only using one stick in all different spots, and nothing just a freaking paper weight boot loop =[
i7 2600k
Gigabyte z68x-ud3h-b3
2x4gb g-skill ripjaw x 2133mhz

Unplug everything power wise, like from your PSU and then remove the battery and then short out the pins let it sit for a while. While you do that go to tweaktown forums and download the latest beta bIOS for your board.

http://www.fileden.com/files/2009/12/20/2696817/Z68XUD3H.11j.zip
Edited by Sin0822 - 2/17/12 at 10:55pm
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #698 of 810
Do you know what bios version that is I think f11i is on gigabyte's page.
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
post #699 of 810
yes gb uploaded a bunch to their website, F11I says ME update right? The ME update is what's needed to get over the boot loop. Also you rmemory is in slots 2 and 4 not 1 and 3 right?

Here is F11J: http://www.fileden.com/files/2009/12/20/2696817/Z68XUD3H.11j.zip

Or you can use F11I. F11J is newer.

Now, this is what you want to do. You want to get a thumb drive, format it in FAT32, then just put the BIOS ROM on the flash drive. Then when you get into the BIOS use the QFlash built into the BIOS i think you press F8 and it will walk you through it.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #700 of 810
Thank you, I just found that update myself on tweaktown. I will give that a try, probably tomorrow, im a bit tired of dealing with it tonight. +Rep for your help! thumb.gif
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
Paper Weight
(11 items)
 
Home Work
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 2600k  Gigabyte Z68 UD6H-B3 GTX 580 HC2 2x4 GB G.Skill Ripjaw X 2133 
Hard DriveCoolingOSMonitor
A-Data N001 SSD  XSPC Rasa 750 Win 7 Ult. 64bit Asus 22" 
PowerCaseAudio
Corsiar TX750 Antec 1200 X-Fi Xtreme Gamer 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 (3.6Ghz 1.487v) Asus P5Q-E (2x CF)Sapphire HD 4870 512 & 1GB 4GB (2x2GB) G.Skill PC8000 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
A-Data N002 128GB SSD, 1.5TB WD Green Pioneer DL-DvD/RW XSPC RASA 360 push/pull Windows 7 64bit Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
22" Asus WS-HD VK222H Logitech Elite Corsair Tx750 Antec 1200 
MouseMouse PadAudio
Logitech G5 Series 2 Rocketfish 2 sided X-Fi Xtreme Gamer / Logitech 5.1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte P67/Z68 boot cycling problem