Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › mobo says cpu is how when not, and multiple splash screens
New Posts  All Forums:Forum Nav:

mobo says cpu is how when not, and multiple splash screens

post #1 of 38
Thread Starter 
OK, i have my rig in my sig, but just in case that changes a few years from now:

ASUS P8P67 PRO
Intel i5 2500k

these are the only 2 components that i am having a problem with, now my UEFI which i LOVE by the way, says my CPU is 206 Fahrenheit 97 Celsius and i know FOR A FACT that it is not, my other problem is that when i start my comp up, it has a splash screen, then another, then it says hard drive not detected and them has another splash screen the boots the OS
post #2 of 38
DOA board?
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k [4.7 GHz] Asus P8P67 Pro B3 [2001 BIOS] MSI 7970 Lighting [Stock] G.Skill Ripjaws X 2x4GB [1600 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 128GB + 2TB Raid 0 Cavier Black Windows 7 [Ultimate x64] [Dell U2412HM] + [HP 2311x] RosewillRK-9000 
PowerCaseMouse
Silverstone Strider [1500w] Corsair 300R Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 2500k [4.7 GHz] Asus P8P67 Pro B3 [2001 BIOS] MSI 7970 Lighting [Stock] G.Skill Ripjaws X 2x4GB [1600 MHz] 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial M4 128GB + 2TB Raid 0 Cavier Black Windows 7 [Ultimate x64] [Dell U2412HM] + [HP 2311x] RosewillRK-9000 
PowerCaseMouse
Silverstone Strider [1500w] Corsair 300R Razer Deathadder 
  hide details  
Reply
post #3 of 38
what are the temps in windows?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K 5GHz@1.35V Asrock Z68 Extreme3 gen 3 Asus 7850 DC2 Ripjaws 1333-5-7-5 1.5V 
Hard DrivePowerMouse
Samsung F1 320gb Antec TruePower Trio 650W MIE 3.0 <3 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500K 5GHz@1.35V Asrock Z68 Extreme3 gen 3 Asus 7850 DC2 Ripjaws 1333-5-7-5 1.5V 
Hard DrivePowerMouse
Samsung F1 320gb Antec TruePower Trio 650W MIE 3.0 <3 
  hide details  
Reply
post #4 of 38
That one screen is the Marvell screen saying that you dont have a drive hooked up to those ports. I get the same screen.
post #5 of 38
well i woudl try to disable the splash screens in the bios if u could. as for the temp readings i would try to reseat the processor! it may help i have seen it a few time do strange stuff like that. or it could be a bad mobo, but i would try reseating first
The Obsidian
(16 items)
 
Mini Beast
(11 items)
 
Slience
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X6 1100T 4.4Ghz Msi 790FX-GD70 XFX Radeon 6970 2GB in CrossFire XFX Radeon 6970 2GB in CrossFire 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial Ballistics Tracer DDR3-1600 OCZ Revo Drive HITACHI Deskstar Lite-On 22x DVD bruner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Water Cooling Windows 7 Enterperise 64-Bit 3x Asus 24" LED LCD in Eyefinity (5760x1080) Logitech G-15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX 850W Corsair Obsidian 800D Razer Mamba Razer Destruction 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i5-2405S ASRock Z68M-ITX/HT PNY Optima DDR-3 1333 Crucial CT 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Segate Barracuda 7.2K Samsung 5.4K SAMSUNG 8X Slim DVD Burner Windows 7 Enterprise x64 
KeyboardPowerCase
i-rocks KR-6402-BK Black USB Mini Keyboard Antec TruePower TP-650 650W LIAN LI PC-Q08B 
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD E-350 APU ASUS E35M1-I DELUXE Fusion  Patriot Signature DDR-3 1600 Seagate Momentus 
Hard DriveOptical DriveOSCase
OCZ Vertex 2 SAMSUNG 8X Slim DVD Burner Windows 7 Enterprise x64 Habey EMC-800B 
  hide details  
Reply
The Obsidian
(16 items)
 
Mini Beast
(11 items)
 
Slience
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Phenom II X6 1100T 4.4Ghz Msi 790FX-GD70 XFX Radeon 6970 2GB in CrossFire XFX Radeon 6970 2GB in CrossFire 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial Ballistics Tracer DDR3-1600 OCZ Revo Drive HITACHI Deskstar Lite-On 22x DVD bruner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Custom Water Cooling Windows 7 Enterperise 64-Bit 3x Asus 24" LED LCD in Eyefinity (5760x1080) Logitech G-15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair HX 850W Corsair Obsidian 800D Razer Mamba Razer Destruction 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i5-2405S ASRock Z68M-ITX/HT PNY Optima DDR-3 1333 Crucial CT 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Segate Barracuda 7.2K Samsung 5.4K SAMSUNG 8X Slim DVD Burner Windows 7 Enterprise x64 
KeyboardPowerCase
i-rocks KR-6402-BK Black USB Mini Keyboard Antec TruePower TP-650 650W LIAN LI PC-Q08B 
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD E-350 APU ASUS E35M1-I DELUXE Fusion  Patriot Signature DDR-3 1600 Seagate Momentus 
Hard DriveOptical DriveOSCase
OCZ Vertex 2 SAMSUNG 8X Slim DVD Burner Windows 7 Enterprise x64 Habey EMC-800B 
  hide details  
Reply
post #6 of 38
Thread Starter 
omg, so many posts, temps are in uefi, i think the temp monitor is just wrong, i have touched the heatsink after long hours of gaming and it is cool to the touch, i will reseat the processor right now though, if it IS 206 degrees and it burns my hand, you will see me become more concerned
post #7 of 38
try to update the bios to the latest revision - it may just be faulty sensors
post #8 of 38
Thread Starter 
so i reseated the processor, was just slightly warm, yes, i think i will try to flash the bios(UEFI), do i need a flash drive, or can i use a dvd? also, how would i fix faulty sensors
post #9 of 38
Thread Starter 
after reseating the processor the temp is stable at 158.2 Fahrenheit 59 Celsius it said new processor installed, would you believe it!
post #10 of 38
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by tats View Post
That one screen is the Marvell screen saying that you dont have a drive hooked up to those ports. I get the same screen.
it is in fact the Marvell thingamawhatsit but i want to know how to disable it from checking it and what it is
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › mobo says cpu is how when not, and multiple splash screens