Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club - Page 1006

Poll Results: whats your choice for 990fx

Poll expired: Jul 11, 2011  
  • 0% (1)
    Asus M5A97evo
  • 0% (1)
    Asus M5A99Xevo
  • 49% (58)
    Asus Sabertooth 990fx
  • 31% (37)
    Asus Crosshair V Formula / Thunderbolt
  • 0% (1)
    Biostar TA-990FXE
  • 12% (15)
    Gigabyte GA-990FXA-UD7
  • 4% (5)
    MSI 990FXA-GD80
118 Total Votes  
post #10051 of 10091
Quote:
Originally Posted by miklkit View Post

Update.

I got out my Sabertooth installation cd and installed the usb3 drivers from it and it now works. I use IoBit Driver Booster to keep all drivers up to date and set it to ignore usb3. Now to see how long it will take MS to mess this up again.

Wish you luck, I did try the most recent and I tried my factory install disc as well, but they both went south.

Keep us posted..
SkunkWorkZ
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8370 4.0GHz (4.5GHz Turbo) Socket AM3+ D... ASUS TUF Sabertooth 990FX r3.0 MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G Gskill Ripjaws Z Series 32GB 240-Pin DDR3 1866 ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung-850-EVO-M.2 500 GB SSD Samsung 850 EVO 500GB SSD Mushkin ECO 3 Lepa 240 Aqua 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Home Acer 144HZ 1ms Corsair RGB Strafe, MX Silent SeaSonic X750 Gold 
CaseMouseAudioAudio
Phantek Ethroo Pro White Logitech G500 X-FI Titanium Logitech X530 5.1 
Other
Deep Cool 360RGB Lights 
  hide details  
Reply
SkunkWorkZ
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8370 4.0GHz (4.5GHz Turbo) Socket AM3+ D... ASUS TUF Sabertooth 990FX r3.0 MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G Gskill Ripjaws Z Series 32GB 240-Pin DDR3 1866 ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung-850-EVO-M.2 500 GB SSD Samsung 850 EVO 500GB SSD Mushkin ECO 3 Lepa 240 Aqua 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Home Acer 144HZ 1ms Corsair RGB Strafe, MX Silent SeaSonic X750 Gold 
CaseMouseAudioAudio
Phantek Ethroo Pro White Logitech G500 X-FI Titanium Logitech X530 5.1 
Other
Deep Cool 360RGB Lights 
  hide details  
Reply
post #10052 of 10091
I'll know it if they die as I now have the mouse and keyboard plugged into them.

IIRC these drivers are dated 7/2014.
post #10053 of 10091
It's generally not adived to plug a mouse and keyboard into the USB 3 ports since those go through a separate controller then through the south bridge.
AMD Box
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320E @ 4.6 GHz +0.356250v offset Asus Sabertooth 990FX Rev1 eVGA GTX 970 SC ACX2.0 Patriot Viper Xtreme 2x4 GB 1600LL 8-9-8-24 1T 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 EVO WD Black 1 TB 32MB cache FALS WD Blue 1 TB 7200rpm EZEX Corsair H80i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 x64 HP LP2475w Logitech Illuminated Corsair TX750  
CaseMouseAudio
You don't want to know Logitech G9x Creative Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
AMD Box
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8320E @ 4.6 GHz +0.356250v offset Asus Sabertooth 990FX Rev1 eVGA GTX 970 SC ACX2.0 Patriot Viper Xtreme 2x4 GB 1600LL 8-9-8-24 1T 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 840 EVO WD Black 1 TB 32MB cache FALS WD Blue 1 TB 7200rpm EZEX Corsair H80i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 x64 HP LP2475w Logitech Illuminated Corsair TX750  
CaseMouseAudio
You don't want to know Logitech G9x Creative Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
post #10054 of 10091
Think: A canary in a coal mine.

Just wondering if anyone would be interested in the usb drivers off my installation cd?
post #10055 of 10091
Hey Guys and Ladies,

Recently built my first gaming rig. Sadly, I am running into a bit of trouble. My rig has the ASUS sabertooth AM3+ R2.0 and for some ODD reason, my new logitech z506 does not work. I tried installing both VIA HD Audio and RealTek with the same results. The front ports work find, but the back will not work for my head phones for R and L speakers for my ears and for the system. The other odd thing is that I have NO sound from the speakers, but will get sound when doing the test. It totally has me baffled at the moment. I currently have windows 10 and every forum stated having the problems with this unit and no answers. Is it my mobo? It shouldn't be the problem since it is only 4 months old, but the back ports do not work. Another weird thing is that when I download the updated drivers for realtek from the ASUS website, the testing gets really weird. For example, when testing on 5.1, I get sound from the center and back R/L speakers. I will not have sound from the front R and L speakers. For 7.1 settings, I get sound from every thing else, but the no sound from front R and L test.

Again, all will make a noise during the test but will not work other than that.
post #10056 of 10091
Quote:
Originally Posted by miklkit View Post

Think: A canary in a coal mine.

Just wondering if anyone would be interested in the USB drivers off my installation cd?

I'll keep it in mind but after all the issues with the 3.1 Asmedia driver I had I am not rocking this boat.. What is funny is the original install on my system to all the drivers and never had that problem.. If it woks leave it huh..
SkunkWorkZ
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8370 4.0GHz (4.5GHz Turbo) Socket AM3+ D... ASUS TUF Sabertooth 990FX r3.0 MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G Gskill Ripjaws Z Series 32GB 240-Pin DDR3 1866 ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung-850-EVO-M.2 500 GB SSD Samsung 850 EVO 500GB SSD Mushkin ECO 3 Lepa 240 Aqua 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Home Acer 144HZ 1ms Corsair RGB Strafe, MX Silent SeaSonic X750 Gold 
CaseMouseAudioAudio
Phantek Ethroo Pro White Logitech G500 X-FI Titanium Logitech X530 5.1 
Other
Deep Cool 360RGB Lights 
  hide details  
Reply
SkunkWorkZ
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8370 4.0GHz (4.5GHz Turbo) Socket AM3+ D... ASUS TUF Sabertooth 990FX r3.0 MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G Gskill Ripjaws Z Series 32GB 240-Pin DDR3 1866 ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung-850-EVO-M.2 500 GB SSD Samsung 850 EVO 500GB SSD Mushkin ECO 3 Lepa 240 Aqua 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Home Acer 144HZ 1ms Corsair RGB Strafe, MX Silent SeaSonic X750 Gold 
CaseMouseAudioAudio
Phantek Ethroo Pro White Logitech G500 X-FI Titanium Logitech X530 5.1 
Other
Deep Cool 360RGB Lights 
  hide details  
Reply
post #10057 of 10091
Huh. It's not a drivers issue if it works while testing. The sound system on this board is buggy so a dedicated sound card might be the solution. The only problem I have with my Creative X-FI is that win 10 updates keeps trashing the drivers for it and I have to keep reinstalling them.

Mouse and keyboard are still working fine.
post #10058 of 10091
That is definitely not a driver issue. Sounds like a hardware issue, ie speakers. But if it tests fine then I would have to say a port is bad. If you are able to, get a cheapo audio card and test, otherwise get a nice one and just use that.

Knock on wood, three years on mine and not a problem.
Green Tiger
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD Radeon R7 200 Series Crucial Technology  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital Asus DVD Thermaltake Green LED Windows 10 64bit Profesional 
MonitorKeyboardPowerCase
Chepo POS DELL ThermalTake 750w Bronze ThermalTake 
MouseMouse PadAudio
Dell none Dell 
  hide details  
Reply
Green Tiger
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 SABERTOOTH 990FX R2.0 AMD Radeon R7 200 Series Crucial Technology  
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital Asus DVD Thermaltake Green LED Windows 10 64bit Profesional 
MonitorKeyboardPowerCase
Chepo POS DELL ThermalTake 750w Bronze ThermalTake 
MouseMouse PadAudio
Dell none Dell 
  hide details  
Reply
post #10059 of 10091
Quote:
Originally Posted by NupeGamer11 View Post

Hey Guys and Ladies,

Recently built my first gaming rig. Sadly, I am running into a bit of trouble. My rig has the ASUS sabertooth AM3+ R2.0 and for some ODD reason, my new logitech z506 does not work. I tried installing both VIA HD Audio and RealTek with the same results. The front ports work find, but the back will not work for my head phones for R and L speakers for my ears and for the system. The other odd thing is that I have NO sound from the speakers, but will get sound when doing the test. It totally has me baffled at the moment. I currently have windows 10 and every forum stated having the problems with this unit and no answers. Is it my mobo? It shouldn't be the problem since it is only 4 months old, but the back ports do not work. Another weird thing is that when I download the updated drivers for realtek from the ASUS website, the testing gets really weird. For example, when testing on 5.1, I get sound from the center and back R/L speakers. I will not have sound from the front R and L speakers. For 7.1 settings, I get sound from every thing else, but the no sound from front R and L test.

Again, all will make a noise during the test but will not work other than that.

Probably not, but be sure you have the main plug into the right color, I have a green that with my eyesight the way it is I tend to put it into the wrong jack and yields no sound.
Edited by BinaryBummer - 4/6/17 at 2:28am
SkunkWorkZ
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8370 4.0GHz (4.5GHz Turbo) Socket AM3+ D... ASUS TUF Sabertooth 990FX r3.0 MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G Gskill Ripjaws Z Series 32GB 240-Pin DDR3 1866 ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung-850-EVO-M.2 500 GB SSD Samsung 850 EVO 500GB SSD Mushkin ECO 3 Lepa 240 Aqua 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Home Acer 144HZ 1ms Corsair RGB Strafe, MX Silent SeaSonic X750 Gold 
CaseMouseAudioAudio
Phantek Ethroo Pro White Logitech G500 X-FI Titanium Logitech X530 5.1 
Other
Deep Cool 360RGB Lights 
  hide details  
Reply
SkunkWorkZ
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-8370 4.0GHz (4.5GHz Turbo) Socket AM3+ D... ASUS TUF Sabertooth 990FX r3.0 MSI GeForce GTX 1060 Gaming X 6G Gskill Ripjaws Z Series 32GB 240-Pin DDR3 1866 ... 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung-850-EVO-M.2 500 GB SSD Samsung 850 EVO 500GB SSD Mushkin ECO 3 Lepa 240 Aqua 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Home Acer 144HZ 1ms Corsair RGB Strafe, MX Silent SeaSonic X750 Gold 
CaseMouseAudioAudio
Phantek Ethroo Pro White Logitech G500 X-FI Titanium Logitech X530 5.1 
Other
Deep Cool 360RGB Lights 
  hide details  
Reply
post #10060 of 10091
I wonder if the USB problem is an ASUS board issue. I've had 2 different ASUS boards in the last 5 years, both of them have had USB bugs. When I say bugs I mean they work for almost everything except my phones and tablets.

The connection goes on an on and off loop, never really could function very well at all. The boards I had/have:
ASUS M4N98TD EVO - RMA'd once because the USB's stopped working altogether, the replacement all of them worked but the phone tablet thing persisted.
Sabertooth 990FX is what I have now- RMA'd once but due to post failure. The replacement also had the same weird USB thing lol

I gave up honestly. They all otherwise work with my external drive USB 3.0 (speed tested and all) yet ASUS hates my smart devices....and its all of em. 2 boards in 5 years and about 8 different phones all of which the same problem :/
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club