Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club - Page 350

Poll Results: whats your choice for 990fx

Poll expired: Jul 11, 2011  
  • 0% (1)
    Asus M5A97evo
  • 0% (1)
    Asus M5A99Xevo
  • 49% (58)
    Asus Sabertooth 990fx
  • 31% (37)
    Asus Crosshair V Formula / Thunderbolt
  • 0% (1)
    Biostar TA-990FXE
  • 12% (15)
    Gigabyte GA-990FXA-UD7
  • 4% (5)
    MSI 990FXA-GD80
118 Total Votes  
post #3491 of 10135
Quote:
Originally Posted by endevite View Post

Can't really do any benches right now, but I can tell you when I did do the bench I was over 500 on read and over 410 on average on write.

OK, no probs. Is that in AS or ATTO?
Quote:
Originally Posted by endevite View Post

if your ssd is properly TRIM'd and you have the amd ahci current drivers (not from asus site), you should be 10sec boot times, otherwise you have some timing bottleneck somewhere or something is failing.
.

I'm not getting the write speeds that I think I should be getting and I tried the AMD driver catalyst suite, that includes the SATA driver, and it made my drive worse! rolleyes.gif Where did you get your SATA driver from?
post #3492 of 10135
Quote:
Originally Posted by wolvers View Post

OK, no probs. Is that in AS or ATTO?
I'm not getting the write speeds that I think I should be getting and I tried the AMD driver catalyst suite, that includes the SATA driver, and it made my drive worse! rolleyes.gif Where did you get your SATA driver from?

AS SSD, and the drivers were http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx#2

Win8 and Win7 use the same drivers. Use the first one.

(raid users need the second one and the third one instead of the first one, first is ahci only)
Edited by endevite - 11/12/12 at 2:22pm
post #3493 of 10135
Quote:
Originally Posted by endevite View Post

Quote:
Originally Posted by Solders18 View Post

I thought some one had said something, i just didn't look. I am running rev 1 with the rev 2 asus suite. i will uninstall it and see if that is the problem.

I am using a rev1 with rev2 suite, no problems here, if your ssd is properly TRIM'd and you have the amd ahci current drivers (not from asus site), you should be 10sec boot times, otherwise you have some timing bottleneck somewhere or something is failing.

There has been the odd case of asus suite bugging at install for some though, requiring its reinstall to work properly.

I just went back to windows 7, the windows 8 i had was too buggy. I had the same problem that started shortly before i went to 8 but performed a clean install. i haven't installed suite yet and don't have the problem. i will install and see if it changes
post #3494 of 10135
Quote:
Originally Posted by Solders18 View Post

I just went back to windows 7, the windows 8 i had was too buggy. I had the same problem that started shortly before i went to 8 but performed a clean install. i haven't installed suite yet and don't have the problem. i will install and see if it changes

Don't feel bad, there's plenty of benchmarks showing Windows 8 performing slightly worse by a hair than Windows 7 anyway. Personally I see Windows 8 as the next Microsoft flop, fisher price layouts have no place as a workstation platform interface medium.

I run it in a vm for software dev testing, but will never use it as a primary os.
post #3495 of 10135
That's the one I tried, won't be doing that again. It caused my install to stop booting and I had to use system restore to get it back to working order. mad.gif Also, after installing my AS write speeds crumbled. Any ideas? It forces a GPU driver install as well.

Anyone know how to stop the AI suite from launching at start up?
post #3496 of 10135
Quote:
Originally Posted by wolvers View Post

That's the one I tried, won't be doing that again. It caused my install to stop booting and I had to use system restore to get it back to working order. mad.gif Also, after installing my AS write speeds crumbled. Any ideas? It forces a GPU driver install as well.
Anyone know how to stop the AI suite from launching at start up?

I use those drivers on all my amd chipset systems with no problem, and they do outperform the stock Microsoft drivers in AHCI. : /

You may have other problems, or your os just is hanky and needs a redo. (When I do memory and oc testing I do it on a spare drive with a test clone of the main drive as to avoid a broken os on my main drive, I also disconnect all other drives until I am absolutely sure it is stable in all aspects as to avoid corruption.)
post #3497 of 10135
Quote:
Originally Posted by endevite View Post

Quote:
Originally Posted by Solders18 View Post

I just went back to windows 7, the windows 8 i had was too buggy. I had the same problem that started shortly before i went to 8 but performed a clean install. i haven't installed suite yet and don't have the problem. i will install and see if it changes

Don't feel bad, there's plenty of benchmarks showing Windows 8 performing slightly worse by a hair than Windows 7 anyway. Personally I see Windows 8 as the next Microsoft flop, fisher price layouts have no place as a workstation platform interface medium.

I run it in a vm for software dev testing, but will never use it as a primary os.

the only reason i DID install it was because it is supposed to support FX chips better than 7... not worth it though
post #3498 of 10135
Quote:
Originally Posted by Solders18 View Post

the only reason i DID install it was because it is supposed to support FX chips better than 7... not worth it though

Sadly, it really doesn't. Not something noticeable anyway on PD's. Who wants a fisher price tablet/phone interface made for little kids on their "grown up" use workstation anyway. Even apple didn't try to force the iPhone interface on their desktops, I have no clue what Microsoft was thinking.
Edited by endevite - 11/12/12 at 2:32pm
post #3499 of 10135
Quote:
Originally Posted by endevite View Post

I use those drivers on all my amd chipset systems with no problem, and they do outperform the stock Microsoft drivers in AHCI. : /
You may have other problems, or your os just is hanky and needs a redo. (When I do memory and oc testing I do it on a spare drive with a test clone of the main drive as to avoid a broken os on my main drive, I also disconnect all other drives until I am absolutely sure it is stable in all aspects as to avoid corruption.)

Maybe its a win8 thing.
post #3500 of 10135
Quote:
Originally Posted by wolvers View Post

Maybe its a win8 thing.

Could be, I know win7 is rock solid. You may be stuck with win8 AHCI built-in drivers then and just hope they don't perform like butt. Orrrrr.... you could just do what many of us are doing, and just run Win7 until Win9 comes out to avoid the cow goes moo interface metro pfft Windows 8. It really isn't a perf boost to use 8 over 7.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club