Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club - Page 53

Poll Results: whats your choice for 990fx

Poll expired: Jul 11, 2011  
  • 0% (1)
    Asus M5A97evo
  • 0% (1)
    Asus M5A99Xevo
  • 49% (58)
    Asus Sabertooth 990fx
  • 31% (37)
    Asus Crosshair V Formula / Thunderbolt
  • 0% (1)
    Biostar TA-990FXE
  • 12% (15)
    Gigabyte GA-990FXA-UD7
  • 4% (5)
    MSI 990FXA-GD80
118 Total Votes  
post #521 of 10169
Can you please elaborate on how to do this? Keep in mind, when I set my chipset option to RAID, I can't boot into windows. My windows is expecting AHCI, I can't do IDE either.
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
post #522 of 10169
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by drizek View Post
Can you please elaborate on how to do this? Keep in mind, when I set my chipset option to RAID, I can't boot into windows. My windows is expecting AHCI, I can't do IDE either.
when you configure your RAID, it erases your MBR so whatever you do make shure your windows drive is unpluged when configuring yoyr RAID, but if your raid is set to ports 1-2 and your windows drive is set to port 3 it should boot fine, if you accidently configured your raid with the win drive pluged in you must reinstall
post #523 of 10169
So it overwrote the MBR on my SSD? I thought it would only do it on the RAID array.

Doesn't each drive have its own MBR? It's kinda confusing with SATA since we don't have Master/Slave drives anymore.
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
post #524 of 10169
Quote:
Originally Posted by drizek View Post
So it overwrote the MBR on my SSD? I thought it would only do it on the RAID array.

Doesn't each drive have its own MBR? It's kinda confusing with SATA since we don't have Master/Slave drives anymore.
when you have your drives plugged in while installing the raid any drive in the port will get the mbr erased. THC Butterz has done it more than once lol so listen to him, he is got the raid thing down pat on this board
post #525 of 10169
Alright, thanks, reinstall it is. This was my first time setting up a RAID.
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
post #526 of 10169
I can't install windows...

It says it can't find a system partition and can't create one. I tried installing to my SSD in RAID mode, in IDE mode and to the RAID array and it gives me the same error every time. What am I doing wrong? I am loading the Win7 x64 RAID drivers in the installer, it detects my drives but I can't proceed with teh installation. Is there something I am supposed to do in the BIOS or the OPTIONROM?
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
post #527 of 10169
Quote:
Originally Posted by drizek View Post
I can't install windows...

It says it can't find a system partition and can't create one. I tried installing to my SSD in RAID mode, in IDE mode and to the RAID array and it gives me the same error every time. What am I doing wrong? I am loading the Win7 x64 RAID drivers in the installer, it detects my drives but I can't proceed with teh installation. Is there something I am supposed to do in the BIOS or the OPTIONROM?
hold on I will get THC butterz
post #528 of 10169
lol
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
Desktop
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X3 720 ASUS Sabertooth 990FX SLI Cyclone/TFrozr MSI GTX 460 768MB 16GB Patriot 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
RAID F3 1TB, Crucial C300 64GB, 2TB SG LG DVD-RW DL, Lite-On BD-ROM Windows 7, Ubuntu 11.04, Server 2008R2 Dell U2311h 
KeyboardPowerCaseMouse
Microsoft NK 4000 Antec TPN-550 Antec Solo Logitech Marble Mouse and G7 
Mouse Pad
Steelseries 
  hide details  
Reply
post #529 of 10169
he did not answer his phone but I sure he will be back on soon, I remember he had the same problem so he can help, it is a little tricky but worth the effort. so just give him a bit and sure he will answer you soon
post #530 of 10169
Thread Starter 
you may have to unplug all of your drives except your dvd drive and ssd, set the ports to achi, enter windows install and unalocate your entire ssd, then format, that should set up a system partition, then turn off your pc, plug back in all of your drives boot up, set your ports back to raid and enter install again, this time do not format, just install to your ssd
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club