Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club - Page 79

Poll Results: whats your choice for 990fx

Poll expired: Jul 11, 2011  
  • 0% (1)
    Asus M5A97evo
  • 0% (1)
    Asus M5A99Xevo
  • 49% (58)
    Asus Sabertooth 990fx
  • 31% (37)
    Asus Crosshair V Formula / Thunderbolt
  • 0% (1)
    Biostar TA-990FXE
  • 12% (15)
    Gigabyte GA-990FXA-UD7
  • 4% (5)
    MSI 990FXA-GD80
118 Total Votes  
post #781 of 10135
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pcenvy88;14918965 
I tried downloading the bios update utility for windows 7 64bit and everytime i try to run it it says it's the wrong version for my OS and I need to get the 32bit or 64bit depending on what I have...

I can't change the boot device priority because I can't get into bios so flashing from thumb drive isn't an option...

You are running sabertooth right?? if not I cant help, with sabertooth, use the AI suite that comes with the mobo, just go to update>asus update
post #782 of 10135
Yes I have the sabertooth, thats why I posted here.

Found it on the CD.. DOH!

Although I'm installing everything available I don't see anything about BIOS. Hope this works!
Edited by pcenvy88 - 9/13/11 at 12:40am
Blaze Up
(15 items)
 
  
Reply
Blaze Up
(15 items)
 
  
Reply
post #783 of 10135
I just installed everything, rebooted, and same problems. frown.gif

Says Scanning for drivers; None. Then goes blank

Comes back with - Scanning for devices; And lists both of my hard drives.

Press Any Key To Continue - Once you press a key to continue it boots to windows or after 5 seconds it will boot. If I'm pressing delete at this time it just starts the loop over.

I press delete the whole time through POST and I can't get anything from BIOS. I clear CMOS and get Press F1 to Load Defaults and Enter Setup and I press it and it goes back to same loop.
Blaze Up
(15 items)
 
  
Reply
Blaze Up
(15 items)
 
  
Reply
post #784 of 10135
So I just used the AI suite to flash BIOS. I flashed it to the current version since there is only one version released so far.

Restarted computer and now I'm back to the same problem. Comes to AMI Bios screen says press F1 to enter setup. Press F1 then it goes though JMicron boot sequence and hangs with the same wierd characters on the screen...

|Ce-$|Ce-$

I also tried booting win xp setup to do a fresh isntall and upgrade to win7 but when I went into setup it didn't recognize any of my hard drives to install on

EDIT** I had my 2 SATA HD's plugged into the 6G sata ports, moved them over to the 3G and windows is running again. Still no BIOS though. BIOS is skipped over and goes to the JMicron screen to scan for devices and drivers... Pressy any key to continue... :X
Edited by pcenvy88 - 9/13/11 at 2:02am
Blaze Up
(15 items)
 
  
Reply
Blaze Up
(15 items)
 
  
Reply
post #785 of 10135
Quote:
Originally Posted by pcenvy88;14918965 
I can't change the boot device priority because I can't get into bios so flashing from thumb drive isn't an option...

Boot with the thumb drive only, take off the Sata connectors for all other drives and see if you can install the BIOS.
H.A.W.K.
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700K Asus Sabertooth Z170 S Asus Echelon GTX950 O2G in SLI Ballistix Sport LT 64GB (4 x 16GB) 288-Pin DDR4... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung V-Nand SSD 950 Pro Nvme Sandisk Extreme Pro SSD 480 Sandisk Extreme SSD 480 Pioneer BDR-209D Blu-ray 
Optical DriveCoolingOSOS
Pioneer DVR-219L DVD  Zalman CNPS 9900 Max Linux Mint 17.3 KDE  Windows 7 Professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG248QE Logitech G910 Orion Spark SeaSonic Snow Silent 750 Lian-li V1200A-Plus-II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech MX Master 3M Precise Gel Rest Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium HD Logitech Z-2300 speakers 
  hide details  
Reply
H.A.W.K.
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 6700K Asus Sabertooth Z170 S Asus Echelon GTX950 O2G in SLI Ballistix Sport LT 64GB (4 x 16GB) 288-Pin DDR4... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung V-Nand SSD 950 Pro Nvme Sandisk Extreme Pro SSD 480 Sandisk Extreme SSD 480 Pioneer BDR-209D Blu-ray 
Optical DriveCoolingOSOS
Pioneer DVR-219L DVD  Zalman CNPS 9900 Max Linux Mint 17.3 KDE  Windows 7 Professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG248QE Logitech G910 Orion Spark SeaSonic Snow Silent 750 Lian-li V1200A-Plus-II 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech MX Master 3M Precise Gel Rest Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium HD Logitech Z-2300 speakers 
  hide details  
Reply
post #786 of 10135
all finished running @ 4ghz 24/7 idle temps 22 load 42 cool.gif
Z77 Extreme 4
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Asrock Z77 Extreme 4 6950 Twin Bios 6970 tweak x2 crossfire  Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
60 gb vertex 3+ sandisk extreme 120gb ssd 2x 5... dvdrw custom water cooled Win 7 Ult 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
23" acer led 1080p Cyborg OCZ mod x 700 w Xigmatec Elsyium 
Mouse
Trust GXT 14S 
  hide details  
Reply
Z77 Extreme 4
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Asrock Z77 Extreme 4 6950 Twin Bios 6970 tweak x2 crossfire  Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
60 gb vertex 3+ sandisk extreme 120gb ssd 2x 5... dvdrw custom water cooled Win 7 Ult 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
23" acer led 1080p Cyborg OCZ mod x 700 w Xigmatec Elsyium 
Mouse
Trust GXT 14S 
  hide details  
Reply
post #787 of 10135
Quote:
Originally Posted by SgtHawker;14919861 
Boot with the thumb drive only, take off the Sata connectors for all other drives and see if you can install the BIOS.


Tried that just now. Got some error about UI configuration. No I'm back to booting into the same strange characters and getting hung there. I'm seriously stuck and considering just RMA'ing this board to see if thats what it is... I got a successful install of Windows 7 down and that didn't even help. System was completely slow and when I tried to install ACHI/Raid drivers from CD it wouldn't detect a drive to install for for either driver... I'm starting to think this is a board issue.
Blaze Up
(15 items)
 
  
Reply
Blaze Up
(15 items)
 
  
Reply
post #788 of 10135
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by pcenvy88;14921139 
Tried that just now. Got some error about UI configuration. No I'm back to booting into the same strange characters and getting hung there. I'm seriously stuck and considering just RMA'ing this board to see if thats what it is... I got a successful install of Windows 7 down and that didn't even help. System was completely slow and when I tried to install ACHI/Raid drivers from CD it wouldn't detect a drive to install for for either driver... I'm starting to think this is a board issue.

Still sounds fishy, kinda like its user error, but I have no idea what it could be, try del, f8, and anything else you can think of at post, if you can get into the bios at all, its not your mobo,
post #789 of 10135
Hello all

Got the Sabertooth 990FX and it seems like a great board but I've had some issues with the AHCI/RAID drivers. When I initially installed on a single 500GB HDD and tried setting BIOS to AHCI the drivers all came back as unsigned (64 bit, off USB). I think I finally got around it by putting back the IDE channel and installing drivers and then switching or something similarly silly. Finally got 2 Patriot Pyro's (60GB) and wanted to use them in RAID 0, all set up, formatted, but again run into the unsigned driver issue, even when using F8 and disable signatures. These are the drivers from ASUS or from the Mobo CD. Is there some magic configuration that allows the stupid RAID drivers to be installed? Love the Sabertooth so far but this is absolutely driving me nuts.

Thanks

Maciej
post #790 of 10135
If you ever doubt the Sabertooth or the Crosshair V are good boards wink.gif

thumb.gif Awesome

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1980971

1980971.png

1980971.png

Overclocked to 8.429GHz, Guinness World Record for the highest achieved frequency.

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=UKN4VMOenNM&feature=player_embedded[/ame]
Edited by ALUCARDVPR - 9/13/11 at 10:32pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] ASUS sabertooth AMD Owners Club