Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › New Board not posting MSi P67A-C43
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New Board not posting MSi P67A-C43

post #1 of 12
Thread Starter 
My new board I just got today is not posting into windows 7.
-MSI's BIOS checked my RAM and its ok.
-BIOS features saved memory setting options.
-I made sure I was using 2 SATA 3.0 gbs ports for connectivity because I dont have a high performance SATA outputs.

Maybe a long shot, but how do I update my Firmware for Hard drive if my hard drive won't post?
I get as far as seeing the windows 7 loading screen then it BSOD then restarts. Soon after it wants to run an analysis, but that doesnt really solve anything.
I tried using the BIOS Live Auto update feature but it doesnt recognize my modem being connected to the internet when it really was just a few hours before installing this new motherboard.
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Can you boot in Safe Mode?

Do you have access to another computer that you can use to download the latest BIOS with?
Pro Tem
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 25oo MSI P67A-GD65 B3 MSi GTX56oTX-Ti Asus Direct CUii GTX56o Ti 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
CORSAIR XMS3 8GB C3oo 128GB / 2x5ooGB WDGreen / 1.5TB SG LG DvD Burner Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
Win7 HP 64 AcerH233H / Acer X2o3H Antec 75oW Raidmax Smilodon Extreme fan mod 
  hide details  
Reply
Pro Tem
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 25oo MSI P67A-GD65 B3 MSi GTX56oTX-Ti Asus Direct CUii GTX56o Ti 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
CORSAIR XMS3 8GB C3oo 128GB / 2x5ooGB WDGreen / 1.5TB SG LG DvD Burner Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
Win7 HP 64 AcerH233H / Acer X2o3H Antec 75oW Raidmax Smilodon Extreme fan mod 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
Download the latest Bios while on an other computer, put it on a memory stick and update the Bios.

Not sure if it will work, but worth a shot
post #4 of 12
Thread Starter 
This guy said he had the same problem: sekzybeast

http://www.newegg.com/Product/Produc...ab=true&Page=1

Prolly a firmware issue, do you think this is the same issue?
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Out of curiousity, you didn't mess with the HDD controller, moving it from IDE to SATA/RAID/AHCI did you? Alternatively are you trying to put a HDD with a pre-existing installation onto a new board?
Indignant Mk. III
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz MSI P67A-GD65 (B3) HIS Radeon HD 6950 2GB (flashed to 6970) 4GB G.Skill RipJawsX DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 128GB, 2 X Spinpoint F4 (RAID0) Windows 7 Pro 64 Acer GD235HZ [1920X1080, 1080p, 120Hz] Logitech Illuminated 
PowerCaseMouse
Antec EarthWatts EA750 Antec 300 Illusion Logitech MX518 
  hide details  
Reply
Indignant Mk. III
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz MSI P67A-GD65 (B3) HIS Radeon HD 6950 2GB (flashed to 6970) 4GB G.Skill RipJawsX DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 128GB, 2 X Spinpoint F4 (RAID0) Windows 7 Pro 64 Acer GD235HZ [1920X1080, 1080p, 120Hz] Logitech Illuminated 
PowerCaseMouse
Antec EarthWatts EA750 Antec 300 Illusion Logitech MX518 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Make sure to go to the existing BIOS and Enable USB too.
Pro Tem
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 25oo MSI P67A-GD65 B3 MSi GTX56oTX-Ti Asus Direct CUii GTX56o Ti 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
CORSAIR XMS3 8GB C3oo 128GB / 2x5ooGB WDGreen / 1.5TB SG LG DvD Burner Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
Win7 HP 64 AcerH233H / Acer X2o3H Antec 75oW Raidmax Smilodon Extreme fan mod 
  hide details  
Reply
Pro Tem
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 25oo MSI P67A-GD65 B3 MSi GTX56oTX-Ti Asus Direct CUii GTX56o Ti 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
CORSAIR XMS3 8GB C3oo 128GB / 2x5ooGB WDGreen / 1.5TB SG LG DvD Burner Hyper 212+ 
OSMonitorPowerCase
Win7 HP 64 AcerH233H / Acer X2o3H Antec 75oW Raidmax Smilodon Extreme fan mod 
  hide details  
Reply
post #7 of 12
Thread Starter 
no, i didnt mess around with thos connections. all my stuff has SATA outputs and made sure I kept to the basics.
I thought it was the memory issue and the only I messed around with in the BIOS was making sure it recognized my RAM and I activated then Deactivated the Xtreme Memory Profile thinking that was the cause, but I still have the same problem.
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
post #8 of 12
Thread Starter 
I had two *NEW* previous MSI boards before and put them together in the past 3 months and thught this would be a sinche, but it could be just a matter of updating the firmware...?...
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Thread Starter 
(Alternatively are you trying to put a HDD with a pre-existing installation onto a new board?)
yes,
it worked before on the previous msi boards.
do i have to reinstall win 7? if i have to its no big deal, i just need a heads up on this.
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
mOjO
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2400 3.1 Ghz. ASUS P8H61-M LE R2.0 EVGA GTX 960 2GB SSC 16GB Corsair Vengeance Pro 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120 gb SSD LG dvd burner Win 7 Home Prem. 64 Bit Quasar 32" 1080p 
PowerCaseMouse
Solid Gear 300 Watt Mini ITX RoseWill Wired 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Quote:
Originally Posted by bleuborsh View Post
(Alternatively are you trying to put a HDD with a pre-existing installation onto a new board?)
yes,
it worked before on the previous msi boards.
do i have to reinstall win 7? if i have to its no big deal, i just need a heads up on this.
Try changing the SATA configuration from IDE to AHCI or RAID...see if that'll fix it.
Indignant Mk. III
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz MSI P67A-GD65 (B3) HIS Radeon HD 6950 2GB (flashed to 6970) 4GB G.Skill RipJawsX DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 128GB, 2 X Spinpoint F4 (RAID0) Windows 7 Pro 64 Acer GD235HZ [1920X1080, 1080p, 120Hz] Logitech Illuminated 
PowerCaseMouse
Antec EarthWatts EA750 Antec 300 Illusion Logitech MX518 
  hide details  
Reply
Indignant Mk. III
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ 4.5GHz MSI P67A-GD65 (B3) HIS Radeon HD 6950 2GB (flashed to 6970) 4GB G.Skill RipJawsX DDR3-1600 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Crucial C300 128GB, 2 X Spinpoint F4 (RAID0) Windows 7 Pro 64 Acer GD235HZ [1920X1080, 1080p, 120Hz] Logitech Illuminated 
PowerCaseMouse
Antec EarthWatts EA750 Antec 300 Illusion Logitech MX518 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › New Board not posting MSi P67A-C43