Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › "No Supported Hardware Detected" @Startup with MSI Afterburner
New Posts  All Forums:Forum Nav:

"No Supported Hardware Detected" @Startup with MSI Afterburner

post #1 of 6
Thread Starter 
Every now and then when I boot my computer I'll get these long black lines on the motherboard logo screen. Once it passes that process and continues to boot Windows the logo will look like it's faded out with tons of black lines in it. Once on the desktop, it's in 800x600 resolution and the whole screen is filled with those deadly black lines. I then get a pop up message saying "No Supported Hardware Detected" from MSI Afterburner. Has this happened to anyone else? What's strange is once I reboot my computer everything is fine and I can proceed as normal. This only happens once in a while.


Edited by jcgamer - 6/14/11 at 10:50am
White Lightning
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-3770k @ 4.3Ghz GIGABYTE UD3H EVGA GTX 680 FTW 16G Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Corsair F120 SSD, OCZ Agility 4 512G, Samsung 1... LG DVD/ROM H100i Windows 7 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Qnix 2710 27' 2560x1440p Corsair K70 Mechanical Keyboard OCZ 1000w Corsair 600T 
Audio
X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
White Lightning
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-3770k @ 4.3Ghz GIGABYTE UD3H EVGA GTX 680 FTW 16G Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Corsair F120 SSD, OCZ Agility 4 512G, Samsung 1... LG DVD/ROM H100i Windows 7 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Qnix 2710 27' 2560x1440p Corsair K70 Mechanical Keyboard OCZ 1000w Corsair 600T 
Audio
X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
sounds kinda like a scary problem with vga. hopfully doesnt manifest into anything more.
Sic Semper Equis
(18 items)
 
   
Reply
Sic Semper Equis
(18 items)
 
   
Reply
post #3 of 6
Thread Starter 
For whatever reason, the picture isn't showing up. Just right click it and open it in a new tab and it should work (it did for me).
White Lightning
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-3770k @ 4.3Ghz GIGABYTE UD3H EVGA GTX 680 FTW 16G Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Corsair F120 SSD, OCZ Agility 4 512G, Samsung 1... LG DVD/ROM H100i Windows 7 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Qnix 2710 27' 2560x1440p Corsair K70 Mechanical Keyboard OCZ 1000w Corsair 600T 
Audio
X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
White Lightning
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-3770k @ 4.3Ghz GIGABYTE UD3H EVGA GTX 680 FTW 16G Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Corsair F120 SSD, OCZ Agility 4 512G, Samsung 1... LG DVD/ROM H100i Windows 7 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Qnix 2710 27' 2560x1440p Corsair K70 Mechanical Keyboard OCZ 1000w Corsair 600T 
Audio
X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
your gpu could be faulty, have you tried it in another pc or used a different gpu in your mobo?
Ivy-E Defined
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930K @ 4.5ghz w/ 1.336v RAMPAGE IV FORMULA GTX 980 Jetstream  G.Skill Ripjaws 16GB 1600mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
120GB Samsung 840 EVO + 6TB (Storage) Corsair H80i w/ 2 x SP120 Windows 7 Ultimate 64-Bit Asus VG278HE - MG279Q incoming 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 3 - Brown Cherry MX Switch - Green LED Corsair AX860  Fractal Design Define R4 Black Pearl w/ Window  Razer DeathAdder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Overclockers Medium Mouse Mat KRK ROKITS Fiio E10K  Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
Ivy-E Defined
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
4930K @ 4.5ghz w/ 1.336v RAMPAGE IV FORMULA GTX 980 Jetstream  G.Skill Ripjaws 16GB 1600mhz 
Hard DriveCoolingOSMonitor
120GB Samsung 840 EVO + 6TB (Storage) Corsair H80i w/ 2 x SP120 Windows 7 Ultimate 64-Bit Asus VG278HE - MG279Q incoming 
KeyboardPowerCaseMouse
Ducky Shine 3 - Brown Cherry MX Switch - Green LED Corsair AX860  Fractal Design Define R4 Black Pearl w/ Window  Razer DeathAdder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Overclockers Medium Mouse Mat KRK ROKITS Fiio E10K  Audio Technica ATH-M50 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
MSI Afterburner can't find the drivers for your vga. It may be on its way out the door.
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
BlueRaven
(13 items)
 
Dead BIOS
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 G74Sx NVIDIA GeForce GTX 560M  Samsung  
RAMRAMHard DriveHard Drive
Samsung  Samsung  Momentus 7200.4 Scorpio Blue 
Mouse
Logitech G700 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
I haven't tried it in another pc, but I'm pretty sure this started happening once I put it into SLI mode when I bought my second card. So maybe the second card is faulty?
White Lightning
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-3770k @ 4.3Ghz GIGABYTE UD3H EVGA GTX 680 FTW 16G Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Corsair F120 SSD, OCZ Agility 4 512G, Samsung 1... LG DVD/ROM H100i Windows 7 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Qnix 2710 27' 2560x1440p Corsair K70 Mechanical Keyboard OCZ 1000w Corsair 600T 
Audio
X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
White Lightning
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-3770k @ 4.3Ghz GIGABYTE UD3H EVGA GTX 680 FTW 16G Corsair Vengeance 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Corsair F120 SSD, OCZ Agility 4 512G, Samsung 1... LG DVD/ROM H100i Windows 7 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
2x Qnix 2710 27' 2560x1440p Corsair K70 Mechanical Keyboard OCZ 1000w Corsair 600T 
Audio
X-Fi Titanium HD 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › "No Supported Hardware Detected" @Startup with MSI Afterburner