Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › [urgent] 790FX won't post, first boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[urgent] 790FX won't post, first boot

post #1 of 5
Thread Starter 
Hi, I've just build my first AMD rig...

Specs:
Sempron 140
2x Valueram 1 GB
4x 5870
FX790-GD70
Silverstone strider gold 1200W
Antec onehundred
kingstone 8 GB SSD ( for Ubuntu )

I've just build the system.
And it won't post..

Fans start turning , except for the CPU, it starts , but slows down, until it stops...

When I put my CM megaflow in, it runs just fine.
However, when I put the megaflow on sysfan1, it won't work...

Any idea?

I HAVE to get this OpenCL server up in 1 h .... ( installed and running)

Grtz
   
The Singularity
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K @4GHz with stock cooler ASUS Maximus VI Gene GTX 1080 Ti G.Skill RipjawsX 16 GB 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
840 Pro Series 256 GB WD Black 3TB Windows 7 Pro x64 Dell U3415W 
KeyboardPowerCase
Dell U2715H Corsair AX860 with terrible MDPC-x sleeving job Corsair 350D 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Undecided: Coffee Lake 6c? Undecided Nvidia GeForce GTX 1080 Ti 16 GB high-speed DDR4 
Hard DriveCoolingMonitorMonitor
1TB Samsung 960 EVO NVMe Silent custom liquid cooling Dell U3415W Dell U2715H 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Cherry MX Red Corsair AX860 /w custom length MDPC-x cables CaseLabs SMA8 Mionix Naos 7000 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] Core i5 2500K [ASUS] Maximus IV Extreme [Gainward] GeForce GTX 560 Ti Phantom 2 GB [Gainward] GeForce GTX 560 Ti Phantom 2 GB 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
[G.Skill] Ripjaws-X [Corsair] Force Series 3 120GB [Samsung] F3 [Asus] DRW 24B3LT 
CoolingCoolingCoolingOS
[Corsair] H100 [Gainward] Phantom [Custom] Red Cooling [Microsoft] Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
[Acer] 3x S221HQ EyeFinity [Logitech] G110 [Corsair] AX1200 [NZXT] Phantom Singularity mod by Xioros 
MouseMouse PadAudio
[Roccat] Kone [+] [Razer] Vespula [Logitech] X-530 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
   
The Singularity
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K @4GHz with stock cooler ASUS Maximus VI Gene GTX 1080 Ti G.Skill RipjawsX 16 GB 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
840 Pro Series 256 GB WD Black 3TB Windows 7 Pro x64 Dell U3415W 
KeyboardPowerCase
Dell U2715H Corsair AX860 with terrible MDPC-x sleeving job Corsair 350D 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Undecided: Coffee Lake 6c? Undecided Nvidia GeForce GTX 1080 Ti 16 GB high-speed DDR4 
Hard DriveCoolingMonitorMonitor
1TB Samsung 960 EVO NVMe Silent custom liquid cooling Dell U3415W Dell U2715H 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Cherry MX Red Corsair AX860 /w custom length MDPC-x cables CaseLabs SMA8 Mionix Naos 7000 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] Core i5 2500K [ASUS] Maximus IV Extreme [Gainward] GeForce GTX 560 Ti Phantom 2 GB [Gainward] GeForce GTX 560 Ti Phantom 2 GB 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
[G.Skill] Ripjaws-X [Corsair] Force Series 3 120GB [Samsung] F3 [Asus] DRW 24B3LT 
CoolingCoolingCoolingOS
[Corsair] H100 [Gainward] Phantom [Custom] Red Cooling [Microsoft] Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
[Acer] 3x S221HQ EyeFinity [Logitech] G110 [Corsair] AX1200 [NZXT] Phantom Singularity mod by Xioros 
MouseMouse PadAudio
[Roccat] Kone [+] [Razer] Vespula [Logitech] X-530 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
do you have other ram to check it with? make sure it isn't the ram. Also, I would take out all the video cards but one and try to boot.
post #3 of 5
Quote:
Originally Posted by xioros View Post
Hi, I've just build my first AMD rig...

Specs:
Sempron 140
2x Valueram 1 GB
4x 5870
FX790-GD70
Silverstone strider gold 1200W
Antec onehundred
kingstone 8 GB SSD ( for Ubuntu )

I've just build the system.
And it won't post..

Fans start turning , except for the CPU, it starts , but slows down, until it stops...

When I put my CM megaflow in, it runs just fine.
However, when I put the megaflow on sysfan1, it won't work...


Any idea?

I HAVE to get this OpenCL server up in 1 h .... ( installed and running)

Grtz
you solved your own problem man. If you NEED to have a fan there go find a moelx connector that splits into a fan header...
The 775 Legend
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5.8 -- 1.736v Rampage Formula! GTX550ti Vmod! OCZ D9's @ 1200+ cas 5 
OSMonitorPowerCase
XPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE XGA 800x600 TR2-RX 850W Neoprene sheet 
  hide details  
Reply
The 775 Legend
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5.8 -- 1.736v Rampage Formula! GTX550ti Vmod! OCZ D9's @ 1200+ cas 5 
OSMonitorPowerCase
XPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE XGA 800x600 TR2-RX 850W Neoprene sheet 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by wumpus View Post
you solved your own problem man. If you NEED to have a fan there go find a moelx connector that splits into a fan header...
I think he means the fan runs fine, not the computer. You don't have to have any fans plugged into the motherboard for it to post. My board is running without any fans plugged in.
post #5 of 5
Thread Starter 
Did not fix:
Clear Cmos
Tried both ram sticks individually
Tried all card individualy
/rage
5 $ donation on PP to the one who fixes this in 1 h

ah, **** ***,
I'm going to bed...
Edited by xioros - 6/15/11 at 1:22pm
   
The Singularity
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K @4GHz with stock cooler ASUS Maximus VI Gene GTX 1080 Ti G.Skill RipjawsX 16 GB 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
840 Pro Series 256 GB WD Black 3TB Windows 7 Pro x64 Dell U3415W 
KeyboardPowerCase
Dell U2715H Corsair AX860 with terrible MDPC-x sleeving job Corsair 350D 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Undecided: Coffee Lake 6c? Undecided Nvidia GeForce GTX 1080 Ti 16 GB high-speed DDR4 
Hard DriveCoolingMonitorMonitor
1TB Samsung 960 EVO NVMe Silent custom liquid cooling Dell U3415W Dell U2715H 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Cherry MX Red Corsair AX860 /w custom length MDPC-x cables CaseLabs SMA8 Mionix Naos 7000 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] Core i5 2500K [ASUS] Maximus IV Extreme [Gainward] GeForce GTX 560 Ti Phantom 2 GB [Gainward] GeForce GTX 560 Ti Phantom 2 GB 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
[G.Skill] Ripjaws-X [Corsair] Force Series 3 120GB [Samsung] F3 [Asus] DRW 24B3LT 
CoolingCoolingCoolingOS
[Corsair] H100 [Gainward] Phantom [Custom] Red Cooling [Microsoft] Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
[Acer] 3x S221HQ EyeFinity [Logitech] G110 [Corsair] AX1200 [NZXT] Phantom Singularity mod by Xioros 
MouseMouse PadAudio
[Roccat] Kone [+] [Razer] Vespula [Logitech] X-530 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
   
The Singularity
(19 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K @4GHz with stock cooler ASUS Maximus VI Gene GTX 1080 Ti G.Skill RipjawsX 16 GB 1600 MHz 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
840 Pro Series 256 GB WD Black 3TB Windows 7 Pro x64 Dell U3415W 
KeyboardPowerCase
Dell U2715H Corsair AX860 with terrible MDPC-x sleeving job Corsair 350D 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Undecided: Coffee Lake 6c? Undecided Nvidia GeForce GTX 1080 Ti 16 GB high-speed DDR4 
Hard DriveCoolingMonitorMonitor
1TB Samsung 960 EVO NVMe Silent custom liquid cooling Dell U3415W Dell U2715H 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K70 Cherry MX Red Corsair AX860 /w custom length MDPC-x cables CaseLabs SMA8 Mionix Naos 7000 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[Intel] Core i5 2500K [ASUS] Maximus IV Extreme [Gainward] GeForce GTX 560 Ti Phantom 2 GB [Gainward] GeForce GTX 560 Ti Phantom 2 GB 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
[G.Skill] Ripjaws-X [Corsair] Force Series 3 120GB [Samsung] F3 [Asus] DRW 24B3LT 
CoolingCoolingCoolingOS
[Corsair] H100 [Gainward] Phantom [Custom] Red Cooling [Microsoft] Windows 7 Ultimate 
MonitorKeyboardPowerCase
[Acer] 3x S221HQ EyeFinity [Logitech] G110 [Corsair] AX1200 [NZXT] Phantom Singularity mod by Xioros 
MouseMouse PadAudio
[Roccat] Kone [+] [Razer] Vespula [Logitech] X-530 5.1 Surround 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › [urgent] 790FX won't post, first boot