Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › *FIXED!!!! FINALLY!* -No SLI option/screen black problem ..
New Posts  All Forums:Forum Nav:

*FIXED!!!! FINALLY!* -No SLI option/screen black problem .. - Page 6

post #51 of 68
Thread Starter 
yea ive tried that, but afterburner won't change my clocks on 2nd gpu before i sli, so i can't do it before i enable sli.l After i enable sli, the drivers don't reckognize the cards anymore, and then its all gone

I can't flash the cards though .. When i boot into my usb stick, it just writes "j" on the screen, and i can do nothing
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
post #52 of 68
Quote:
Originally Posted by Levis2 View Post

And i bought nvidia due to the flawless SLi support sigh ..
You keep saying that but no one ever claimed that NVIDIA or sli is flawless. My sli setup has worked flawlessly ever since I installed my second card and most other sli users here have encountered no issues with sli at all but that doesn't mean nobody will ever have an issue.
post #53 of 68
I have the fastest card at the top! If that helps ???
And set the GPU here



edit, i set to stock clocks in that screenshot by mistake
Edited by ACHILEE5 - 6/17/11 at 1:18pm
I Like Smileys :)
(16 items)
 
Sony Vaio 1512
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K 4.6GHz Asus P8P67 Pro Bios 3207 MSI GTX 970 GAMING 4G Ripjaws-X 16GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
80GB Intel & 128GB 830  2 x WD640 Caviar Black LG DVD-RW Noctua NH-D14  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP 64bit Acer 5906x1080 3D Logitech G15 Corsair TX850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Logitec G700 Razer Goliathus Sharkoon X-Tatic 5.1 Headset 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5-3210M Laptop  HD 4000 Corsair Vengeance 8GB  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 250GB DVD Multi Windows 8 15.5 inch display (1366 x 768) 
Keyboard
LED Back lit 
  hide details  
Reply
I Like Smileys :)
(16 items)
 
Sony Vaio 1512
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K 4.6GHz Asus P8P67 Pro Bios 3207 MSI GTX 970 GAMING 4G Ripjaws-X 16GB 1600MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
80GB Intel & 128GB 830  2 x WD640 Caviar Black LG DVD-RW Noctua NH-D14  
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 HP 64bit Acer 5906x1080 3D Logitech G15 Corsair TX850W 
CaseMouseMouse PadAudio
Antec Dark Fleet DF-85 Logitec G700 Razer Goliathus Sharkoon X-Tatic 5.1 Headset 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel® Core™ i5-3210M Laptop  HD 4000 Corsair Vengeance 8GB  
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Samsung 840 250GB DVD Multi Windows 8 15.5 inch display (1366 x 768) 
Keyboard
LED Back lit 
  hide details  
Reply
post #54 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Majin SSJ Eric View Post
You keep saying that but no one ever claimed that NVIDIA or sli is flawless. My sli setup has worked flawlessly ever since I installed my second card and most other sli users here have encountered no issues with sli at all but that doesn't mean nobody will ever have an issue.
That was just my impression from the sites i browsed.. That sli and nvidia drivers just worked.

I got the usb working, but it now says nvflash.exe can run in dos mode *** ?
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
post #55 of 68
Thread Starter 
Doh .. flashing the cards to the same bios did not resolve the issue. It still does not work, and both cards report error 43 when booting win7 with sli. sigh ..
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
post #56 of 68
ouch .... shame.
Tried reinstalling drivers/ switching the cards after the flash?
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5960X @ 4.5GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG 850 PRO 1TB SAMSUNG 950 PRO NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV Logitech G910 Orion Spark + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5960X @ 4.5GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG 850 PRO 1TB SAMSUNG 950 PRO NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV Logitech G910 Orion Spark + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
post #57 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by HeadlessKnight View Post
ouch .... shame.
Tried reinstalling drivers/ switching the cards after the flash?
Doesnt work doh..

I have found a method that almost works all the time though;

1: First boot up pc with sli on, it will give low res and error codes on cards.
2: Install latest nvidia driver, restart
3: now it will be high res with one card, then enable sli, the screen goes back to 800x600, and one gpu shows error 43 (windows shut it down??)
4: Disable the card with error in device manager, and re-enable it.
5: SLi is now fully functional, and operating completely normal with no underperforming etc ..

This is just so weird :S Atleast it doesnt take very long to enable it lol, like 5-6 min. I think ill just do it when i need to play very demanding games. This is so annoying grr
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
post #58 of 68
Have you tried disabling all your start-up progrmas using msconfig command?
If it works this way that means there is conflict between some program and nvidia driver.
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5960X @ 4.5GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG 850 PRO 1TB SAMSUNG 950 PRO NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV Logitech G910 Orion Spark + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5960X @ 4.5GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG 850 PRO 1TB SAMSUNG 950 PRO NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV Logitech G910 Orion Spark + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
post #59 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by HeadlessKnight View Post
Have you tried disabling all your start-up progrmas using msconfig command?
If it works this way that means there is conflict between some program and nvidia driver.
Have not thought of that to be honest.. Ill try that later, getta read up for bio exam on monday haha

I've had a hard time concentrating on the exam with my 4000$ rig not working (yea its expensive in DK haha .. call me addicted, but i can't really focus on anything else than making it work lol.
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
    
CPUGraphicsRAMHard Drive
I7 2600k Gtx 580 SLI - 1x Palit and 1x EVGA Ref. 8 Gigs of Kingston Hyperx 1600 mhz 1x OCZ Agility 3 120 gb, 1 HDD 1000 gb 
Optical DriveOSMonitorPower
Random crap .. :) Win 7 Ultimate x64 LG 23" Full HD monitor 1x Coolermaster GX750, and one LC power 550 
Case
Corsair 700d 
  hide details  
Reply
post #60 of 68
Good luck in your exam and keep us updated with your rig
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5960X @ 4.5GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG 850 PRO 1TB SAMSUNG 950 PRO NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV Logitech G910 Orion Spark + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5960X @ 4.5GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SAMSUNG 850 PRO 1TB SAMSUNG 950 PRO NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV Logitech G910 Orion Spark + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › *FIXED!!!! FINALLY!* -No SLI option/screen black problem ..