Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › BIOS wont load HARDDISK?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

BIOS wont load HARDDISK?

post #1 of 59
Thread Starter 
i start my computer and everything boots up as normal, i hear the beep, my mouse turns on, and my keyboard turns on, i check the bios and see that it even detects my hard disk. after the post all i see is a black screen, windows never loads. i tried taking out ram, switching ram in different slots, i tried putting in my windows disc and had my bios load from the cdrom and that doesn't even work, still just a black screen, ive tried resetting my bios but moving the clear jumper in the correct spot, not sure what else i can do, any help would be great
Edited by Braap03 - 6/17/11 at 3:29pm
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd athlon 64-fx62 m2n-sli delux Geforce 8800gtx & Geforce GT 240 4gb ddr2 800 
Power
1200w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd athlon 64-fx62 m2n-sli delux Geforce 8800gtx & Geforce GT 240 4gb ddr2 800 
Power
1200w 
  hide details  
Reply
post #2 of 59
Have you tried changing the sata cable?
post #3 of 59
Thread Starter 
i havnt actually tried changing the sata cable, ive tried placing it in different sata slots though
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd athlon 64-fx62 m2n-sli delux Geforce 8800gtx & Geforce GT 240 4gb ddr2 800 
Power
1200w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd athlon 64-fx62 m2n-sli delux Geforce 8800gtx & Geforce GT 240 4gb ddr2 800 
Power
1200w 
  hide details  
Reply
post #4 of 59
kinda sounds like a dying hard drive. will detect it, but not much more. have you tried to hit f8 and boot int safe mode???
Wet Willy
(17 items)
 
Oold man 555
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @4.217 1.24 v's 24/7 Asus p6t6 ws Revolution (full water blocks) GTX 480 SLI @867-1734 samsung 30nm at 2040mhz. 8-9-9-26 1.54v's 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
OCZ Agility 3 RAID0 lite on dvd burner Raystorm Danger Den 480 Full copper (paralleled)  
OSMonitorMonitorKeyboard
Dual boot, Windows7 64bit/Linux ubuntu64bit 1hpw2207h1680/1050  Sharp 60" LED 120hz s510 
PowerCaseMouseAudio
Ultra 1600w X4 NZXT, Tempest EVO logitech s510 combo Harmon Kardon AVR245 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 B55 m4n82 deluxe ghetto gtx 460 patriot viper 1066 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
some crap sata dvd thermal take big typhoon windows 7 ultimate  
MonitorPowerCase
hp 2207h ultra lsp 750watt cooler master elite 
  hide details  
Reply
Wet Willy
(17 items)
 
Oold man 555
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 920 @4.217 1.24 v's 24/7 Asus p6t6 ws Revolution (full water blocks) GTX 480 SLI @867-1734 samsung 30nm at 2040mhz. 8-9-9-26 1.54v's 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
OCZ Agility 3 RAID0 lite on dvd burner Raystorm Danger Den 480 Full copper (paralleled)  
OSMonitorMonitorKeyboard
Dual boot, Windows7 64bit/Linux ubuntu64bit 1hpw2207h1680/1050  Sharp 60" LED 120hz s510 
PowerCaseMouseAudio
Ultra 1600w X4 NZXT, Tempest EVO logitech s510 combo Harmon Kardon AVR245 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 B55 m4n82 deluxe ghetto gtx 460 patriot viper 1066 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
some crap sata dvd thermal take big typhoon windows 7 ultimate  
MonitorPowerCase
hp 2207h ultra lsp 750watt cooler master elite 
  hide details  
Reply
post #5 of 59
Quote:
Originally Posted by Braap03 View Post
i havnt actually tried changing the sata cable, ive tried placing it in different sata slots though
Try changing the cable chances are its just died they have the habit of randomly doing that thank god they are cheap

does the hdd spin up?
post #6 of 59
Thread Starter 
i dont think its the sata cable because bios wont boot from my cdrom drive either
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd athlon 64-fx62 m2n-sli delux Geforce 8800gtx & Geforce GT 240 4gb ddr2 800 
Power
1200w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd athlon 64-fx62 m2n-sli delux Geforce 8800gtx & Geforce GT 240 4gb ddr2 800 
Power
1200w 
  hide details  
Reply
post #7 of 59
Sounds like bad hard drive.

I have 6 hard drives and one went bad and caused whole system to lock up during boot.
post #8 of 59
Quote:
Originally Posted by Braap03 View Post
i dont think its the sata cable because bios wont boot from my cdrom drive either
Then the chances are the sata controller has died on the board,

Is it still under warrenty?
post #9 of 59
Thread Starter 
im not sure, ive had it for like 3 years ill have to check newegg
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd athlon 64-fx62 m2n-sli delux Geforce 8800gtx & Geforce GT 240 4gb ddr2 800 
Power
1200w 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd athlon 64-fx62 m2n-sli delux Geforce 8800gtx & Geforce GT 240 4gb ddr2 800 
Power
1200w 
  hide details  
Reply
post #10 of 59
If you can see the drive in the bios then you can usually do something about it. If you haven't already, try making sure it is the primary boot device in the boot priority.
Storm Troopa
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3820 Asus P9X79 EVGA GTX 580 32GB Corsair Vengeance CAS9 1600mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Force Series GT Corsair Force Series GT  WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Blue 6GB/s  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Black 6GB/s  CM Hyper 212 EVO Win7 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 50" Plasma TV yes Corsair HX850 Cooler Master Storm Trooper 
MouseMouse Pad
Cyborg R.A.T. 7 blue 
  hide details  
Reply
Storm Troopa
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3820 Asus P9X79 EVGA GTX 580 32GB Corsair Vengeance CAS9 1600mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Force Series GT Corsair Force Series GT  WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Blue 6GB/s  
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Black 6GB/s  WD Caviar Black 6GB/s  CM Hyper 212 EVO Win7 X64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 50" Plasma TV yes Corsair HX850 Cooler Master Storm Trooper 
MouseMouse Pad
Cyborg R.A.T. 7 blue 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › BIOS wont load HARDDISK?