Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Display Problem with NVidia 560 Ti
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Display Problem with NVidia 560 Ti

post #1 of 12
Thread Starter 
I just bought the NVidia Palit GTX 560 Ti 2GB. After installing the hardware and booting up everything seems to be working but the monitor doesn't display anything. The fans and everything are spinning though. Any solutions guys?
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
post #2 of 12
Obvious questions first.

1. Do you still use ECS P55H-A as your mobo? I know it doesn't have onboard vid but it does have a second PCI-E lane. Have you tried installing it there?

2. What type of cable are you using to hook it up to your monitor? Have you tried the D-Sub, DVI and HDMI connections?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
post #3 of 12
If you have another display connected to the card it's likely defaulting the output to that so you're not seeing anything.

Just a possibility, happened to myself many times with 2 displays connected. Output defaulted to HDMI.
 
No longer exists
(24 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-8600k ASRock Z370 Extreme4 ASUS ROG 1080 STRIX  2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 830 256GB SSD - OS/Games 1TB Western Digital Caviar Black - Games 1TB Western Digital Caviar Black - Storage Liteon 24x DVD-R 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D15 Windows 10 Pro x64 ViewSonic XG2703-GS Asus VE245H 24" 1080p LCD 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 42" 720p Plasma Logitech G810 EVGA SuperNOVA 750 G3 Phanteks Enthoo Pro M - Tempered Glass 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G900 XTracPads Ripper XL Sound Blaster Zx Klipsch ProMedia 2.1 
AudioAudioAudio
Logitech Z-5500 5.1 Digital Sennheiser HD 419 Sennheiser PC 320 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ Stock Biostar TP67XE (B3) EVGA 980 Ti Classified (via RMA'd 780 Ti) 4x4GB 1333 G.SKILL Ripjaws X 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 830 256GB SSD 1TB Western Digital Caviar Black 1TB Western Digital Caviar Black  Liteon 24x DVD-R 
CoolingOSOSMonitor
CM V6 GT + 2x Cougar Vortex HDB Windows 7 Home Premium x64 Windows 10 Home x64 ViewSonic XG2703-GS IPS 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VE245H 24" 1080p LCD Samsung 42" 720p Plasma Logitech G810 Corsair Professional Series Gold AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF X Logitech G900 XTracPads Ripper XL Sound Blaster Zx 
AudioAudioAudioAudio
Klipsch ProMedia 2.1 Logitech Z-5500 5.1 Digital Sennheiser HD 419 Sennheiser PC 320 
  hide details  
Reply
 
No longer exists
(24 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-8600k ASRock Z370 Extreme4 ASUS ROG 1080 STRIX  2x8GB Corsair Vengeance LPX DDR4 3200 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 830 256GB SSD - OS/Games 1TB Western Digital Caviar Black - Games 1TB Western Digital Caviar Black - Storage Liteon 24x DVD-R 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D15 Windows 10 Pro x64 ViewSonic XG2703-GS Asus VE245H 24" 1080p LCD 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 42" 720p Plasma Logitech G810 EVGA SuperNOVA 750 G3 Phanteks Enthoo Pro M - Tempered Glass 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G900 XTracPads Ripper XL Sound Blaster Zx Klipsch ProMedia 2.1 
AudioAudioAudio
Logitech Z-5500 5.1 Digital Sennheiser HD 419 Sennheiser PC 320 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k @ Stock Biostar TP67XE (B3) EVGA 980 Ti Classified (via RMA'd 780 Ti) 4x4GB 1333 G.SKILL Ripjaws X 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 830 256GB SSD 1TB Western Digital Caviar Black 1TB Western Digital Caviar Black  Liteon 24x DVD-R 
CoolingOSOSMonitor
CM V6 GT + 2x Cougar Vortex HDB Windows 7 Home Premium x64 Windows 10 Home x64 ViewSonic XG2703-GS IPS 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VE245H 24" 1080p LCD Samsung 42" 720p Plasma Logitech G810 Corsair Professional Series Gold AX850 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF X Logitech G900 XTracPads Ripper XL Sound Blaster Zx 
AudioAudioAudioAudio
Klipsch ProMedia 2.1 Logitech Z-5500 5.1 Digital Sennheiser HD 419 Sennheiser PC 320 
  hide details  
Reply
post #4 of 12
Thread Starter 
I have tried both DVI and D-Sub monitor connections. I'm still using the ECS P55H-A Motherboard Yes. I didn't try the second PCI-E lane. I just removed the old graphics card and replaced it with the new one.
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
post #5 of 12
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ascii Aficionado View Post
If you have another display connected to the card it's likely defaulting the output to that so you're not seeing anything.

Just a possibility, happened to myself many times with 2 displays connected. Output defaulted to HDMI.
Nope just 1 Display being used. the one in my siggy.
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
post #6 of 12
Quote:
Originally Posted by Ascii Aficionado View Post
If you have another display connected to the card it's likely defaulting the output to that so you're not seeing anything.

Just a possibility, happened to myself many times with 2 displays connected. Output defaulted to HDMI.
I did this once with an HTPC I built for a friend... and felt really special after I figured out what was happening.
post #7 of 12
Edit: Ugh double, my bad...

Quote:
Originally Posted by Aequitas95 View Post
I have tried both DVI and D-Sub monitor connections. I'm still using the ECS P55H-A Motherboard Yes. I didn't try the second PCI-E lane. I just removed the old graphics card and replaced it with the new one.
Does it display the post screen/bios?

If it's booting to a black screen after loading windows it's probably a driver conflict, which would mean you'd need to go into safemode and sweep your remnant AMD drivers.
post #8 of 12
Quote:
Originally Posted by Aequitas95 View Post
I have tried both DVI and D-Sub monitor connections. I'm still using the ECS P55H-A Motherboard Yes. I didn't try the second PCI-E lane. I just removed the old graphics card and replaced it with the new one.
Give it a shot then. ANd doesn't that BENQ monitor support HDMI? MAybe go that route too. Probably won't change a thing =/

It wouldn't be the first time a GPU showed up DOA.

EDIT: hahaha forgot about AMD driver conflict. Definitely worth removing all the old drivers.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[INTEL] i7 930, 4.4ghz @ 1.27V [Asus] Rampage III Extreme [Sapphire] 2X 6950's Flashed to 6970's @950/1425 [G.SKILL] Ripjaws X Series 12GB DDR3 @ 2133 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
[Crucial] 2X C300's in Raid0 & [Samsung] 2X 1TB F3 [Hewlett-Packard] DVD-RW [Microsoft] Windows 7 64-bit [Asus] 3X 23" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
[Microsoft] Sidewinder X6 [Kingwin] Lazer LZ-1000 [Xigmatek] Elysium (Being Modded) [Microsoft] Sidewinder 
Mouse Pad
[XTrac] Ripper 
  hide details  
Reply
post #9 of 12
Thread Starter 
No this particular monitor doesn't have HDMI
How would I go into safe mode and sweep up the drivers btw? Sorry I'm not too tech savvy on these things :/
Also what does DOA mean?
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
post #10 of 12
Thread Starter 
What worries me is that even when i put the old graphics card back in it still doesn't display anything.
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Display Problem with NVidia 560 Ti