Overclock.net › Forums › Components › Memory › Have I installed it right?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Have I installed it right? - Page 3

post #21 of 25
Quote:
Originally Posted by Aequitas95 View Post
The CMOS button is Red =)
Alright what settings should I change exactly?

Lol, ouch. Not gonna boot with those settings. Are you sure of your default RAM settings? If they are suppose to be 1600mhz cpu-z will usually have an XMP setting or show it under the SPD tab.
post #22 of 25
and finally I found this http://www.overclock.net/intel-mothe...g-issue-2.html seems your bios is not very straight forward as to how to overclock what, but I think if you read through the links I sent you should have a much better idea of what it wants. Might even end up with a slight cpu overclock also
looks to me like you need to change dram frequency to manual and set to 1600, change dram timings to auto or look up what your settings are supposed to be at 1600mhz and set them manually, it's definatly not going to boot with the timings set like they are in the pic though!
Edited by mrinnocent - 6/19/11 at 4:09am
easyfps
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T @4.3 3120cpu/nb 24/7 ASRock 890FX DELUXE5 2 X Powercolor HD6950 2g @1000/1425 Ripjaw 6-9-6-1T @ 1920 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex2 SSD WDC WD500 XSPC 750 RS360  Heatkiller GPU-X3 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ultimate 64 Acer 23 backlit led Antec 750w Rosewill ARMOR 
  hide details  
Reply
easyfps
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T @4.3 3120cpu/nb 24/7 ASRock 890FX DELUXE5 2 X Powercolor HD6950 2g @1000/1425 Ripjaw 6-9-6-1T @ 1920 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex2 SSD WDC WD500 XSPC 750 RS360  Heatkiller GPU-X3 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ultimate 64 Acer 23 backlit led Antec 750w Rosewill ARMOR 
  hide details  
Reply
post #23 of 25
Thread Starter 
I put the DIMM Voltage at +140mV and then 1600Mhz. It wouldn't boot up again and I had to CMOS :/ In what order do the timings go exactly? As in which values for which settings? Also would it just be wiser to leave it at 1333Mhz till I get a new mobo. I hope to switch to a 1155/2500K setup in a month or two.
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
post #24 of 25
you could set the timings on auto. If your going to change MB soon then yeah I wouldn't bother for the small amount you'll gain....but your this far, set timing at auto and try one last time
easyfps
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T @4.3 3120cpu/nb 24/7 ASRock 890FX DELUXE5 2 X Powercolor HD6950 2g @1000/1425 Ripjaw 6-9-6-1T @ 1920 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex2 SSD WDC WD500 XSPC 750 RS360  Heatkiller GPU-X3 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ultimate 64 Acer 23 backlit led Antec 750w Rosewill ARMOR 
  hide details  
Reply
easyfps
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1100T @4.3 3120cpu/nb 24/7 ASRock 890FX DELUXE5 2 X Powercolor HD6950 2g @1000/1425 Ripjaw 6-9-6-1T @ 1920 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
OCZ Vertex2 SSD WDC WD500 XSPC 750 RS360  Heatkiller GPU-X3 
OSMonitorPowerCase
Win 7 Ultimate 64 Acer 23 backlit led Antec 750w Rosewill ARMOR 
  hide details  
Reply
post #25 of 25
Thread Starter 
I did set timing at auto. It wouldn't boot up
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
com_maxfps 250
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-2500K Asus Maximus IV Gene-Z Palit GTX560 Ti 2GB Kingston HyperX Fury 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Kingston SSDNow v300 WD VelociRaptor LG 24X DVD±RW SATA Optical Drive Corsair H100i GTX 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64-Bit 24" BenQ G2420HDB Tt eSPORTS MEKA Cooler Master GX750W 
CaseMouseMouse Pad
CM690 NVIDIA Edition Logitech G502 Proteus Core Logitech G440 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › Have I installed it right?