Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte z68ma-d2h-b3 taking a long time to POST.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte z68ma-d2h-b3 taking a long time to POST.

post #1 of 4
Thread Starter 
All of a sudden it takes 2-3 minutes just to POST then just before taking me to the win 7 login screen I get a blank screen for a few more minutes. Once I'm in windows, everything is still super fast? This happens even when I go back to stock clocks. Is my board defective? I was thinking of taking it back for a full size atx board anyway and getting a bigger PSU since I might also get another 570. Thanks.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k @4.5GHz 24/7 GA-X99-SLI MSI 1080 TI Seahawk X 16GB gSkill 3200 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
1tb 850 EVO 4TB of Spinners H110i GT Samsung 34" S34E790C Curved Ultrawide/ Oculus R... 
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate Corsair RM850X Fractal R5 Ti Window G900 Chaos Spectrum 
CPUGraphicsRAMHard Drive
6700hq 1070 16gb 1tb 850 evo 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.9GHz ASUS P8Z68-V PRO pny 970 4x4GB Hyper X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB Corsair Force 3+2TB Hitachi HDD+1.5TB WDGrn Lite ON BD RE Win7HP64 58" Samsung Plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate NZXT HALE90 850W Thermaltake Element G Logitech MX-518 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k @4.5GHz 24/7 GA-X99-SLI MSI 1080 TI Seahawk X 16GB gSkill 3200 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
1tb 850 EVO 4TB of Spinners H110i GT Samsung 34" S34E790C Curved Ultrawide/ Oculus R... 
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate Corsair RM850X Fractal R5 Ti Window G900 Chaos Spectrum 
CPUGraphicsRAMHard Drive
6700hq 1070 16gb 1tb 850 evo 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.9GHz ASUS P8Z68-V PRO pny 970 4x4GB Hyper X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB Corsair Force 3+2TB Hitachi HDD+1.5TB WDGrn Lite ON BD RE Win7HP64 58" Samsung Plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate NZXT HALE90 850W Thermaltake Element G Logitech MX-518 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
unplug all your drives other than your boot drive and see if it presists.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Okay, so I unplugged my card reader and it works like it used to. Wt f?
Edited by claymanhb - 6/19/11 at 5:44pm
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k @4.5GHz 24/7 GA-X99-SLI MSI 1080 TI Seahawk X 16GB gSkill 3200 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
1tb 850 EVO 4TB of Spinners H110i GT Samsung 34" S34E790C Curved Ultrawide/ Oculus R... 
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate Corsair RM850X Fractal R5 Ti Window G900 Chaos Spectrum 
CPUGraphicsRAMHard Drive
6700hq 1070 16gb 1tb 850 evo 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.9GHz ASUS P8Z68-V PRO pny 970 4x4GB Hyper X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB Corsair Force 3+2TB Hitachi HDD+1.5TB WDGrn Lite ON BD RE Win7HP64 58" Samsung Plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate NZXT HALE90 850W Thermaltake Element G Logitech MX-518 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k @4.5GHz 24/7 GA-X99-SLI MSI 1080 TI Seahawk X 16GB gSkill 3200 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
1tb 850 EVO 4TB of Spinners H110i GT Samsung 34" S34E790C Curved Ultrawide/ Oculus R... 
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate Corsair RM850X Fractal R5 Ti Window G900 Chaos Spectrum 
CPUGraphicsRAMHard Drive
6700hq 1070 16gb 1tb 850 evo 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K @4.9GHz ASUS P8Z68-V PRO pny 970 4x4GB Hyper X 1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
120GB Corsair Force 3+2TB Hitachi HDD+1.5TB WDGrn Lite ON BD RE Win7HP64 58" Samsung Plasma 
KeyboardPowerCaseMouse
Blackwidow Ultimate NZXT HALE90 850W Thermaltake Element G Logitech MX-518 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
its reading your card reader or trying to boot off of it.
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte z68ma-d2h-b3 taking a long time to POST.