Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Load temps dropped over 10oC
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Load temps dropped over 10oC

post #1 of 6
Thread Starter 
So I've been running liquid cooling for a while and after a reseat a few months ago I found my temps worse than before the reseat.

After receiving my new radiators I installed one today on the outside of my 800D and decided while I was at it I'd reseat the CPU again and what do I find.

Water?! mixed in with the thermal paste!?



No idea how that got in there, but no wonder I thought it was seated badly, pretty hard to do worse!

So anyway I reseated my block added my new rad and dropped my temps from 70-75oC down to 56-58oC. Ambient is a bit cool at the moment, so I'm sure it'll increase a bit during the day. I'm hoping the increased radspace will reduce that though.

Some pics of my current build:





And I added a drainport with a quick connect on the pump inlet:




Edited by Crabid - 6/20/11 at 3:29pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5645 @ 4.2Ghz P6X58D-E 5450 x2 6Gb Corsair Dominator 1600 
CoolingOSPowerCase
ALPENFOHN K2 Windows 7 Pro Antec Truepower Trio 650W Dell Optiplex 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5645 @ 4.2Ghz P6X58D-E 5450 x2 6Gb Corsair Dominator 1600 
CoolingOSPowerCase
ALPENFOHN K2 Windows 7 Pro Antec Truepower Trio 650W Dell Optiplex 
  hide details  
Reply
post #2 of 6
You really might wanna figure out how water got mixed in! That doesn't seem like something that is safe to ignore in the least.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1090t@4.02ghz GA-890FXA-UD5 Radeon HD 6870 crossfire OCZ Special Ops Edition 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
SAMSUNG Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200 RPM Windows 7 64bit Corsair HX750 Corsair Obsidian Series 800D 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
1090t@4.02ghz GA-890FXA-UD5 Radeon HD 6870 crossfire OCZ Special Ops Edition 4GB 
Hard DriveOSPowerCase
SAMSUNG Spinpoint F3 HD103SJ 1TB 7200 RPM Windows 7 64bit Corsair HX750 Corsair Obsidian Series 800D 
  hide details  
Reply
post #3 of 6
nice looking build

Was that MX3 TIM that separated like that?
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6900K 4.4ghz  MSI X99A Krait Titan XP Gskill 32GB 3200 C14 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Pro 1TB OS Samsung 850 pro 1TB games D5, XT45 280 rad, Nemesis 280 rad,  Windows 10 64bit 
MonitorPowerCase
Acer Predator XB271HU 144hz Seasonic Prime Titanium 850 Fractal Design R5 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6900K 4.4ghz  MSI X99A Krait Titan XP Gskill 32GB 3200 C14 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Pro 1TB OS Samsung 850 pro 1TB games D5, XT45 280 rad, Nemesis 280 rad,  Windows 10 64bit 
MonitorPowerCase
Acer Predator XB271HU 144hz Seasonic Prime Titanium 850 Fractal Design R5 
  hide details  
Reply
post #4 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by opt33 View Post
nice looking build

Was that MX3 TIM that separated like that?
Yea, it was, I'm using MX-4 now.

Does MX-3 have an issue with separating like that?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5645 @ 4.2Ghz P6X58D-E 5450 x2 6Gb Corsair Dominator 1600 
CoolingOSPowerCase
ALPENFOHN K2 Windows 7 Pro Antec Truepower Trio 650W Dell Optiplex 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5645 @ 4.2Ghz P6X58D-E 5450 x2 6Gb Corsair Dominator 1600 
CoolingOSPowerCase
ALPENFOHN K2 Windows 7 Pro Antec Truepower Trio 650W Dell Optiplex 
  hide details  
Reply
post #5 of 6
Quote:
Originally Posted by Crabid View Post
Yea, it was, I'm using MX-4 now.

Does MX-3 have an issue with separating like that?
Yep, I had two bad tubes off it, wont touch the stuff now. I think that is why MX3 was replaced so fast with MX4. I know of few other people had same issue with it.
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6900K 4.4ghz  MSI X99A Krait Titan XP Gskill 32GB 3200 C14 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Pro 1TB OS Samsung 850 pro 1TB games D5, XT45 280 rad, Nemesis 280 rad,  Windows 10 64bit 
MonitorPowerCase
Acer Predator XB271HU 144hz Seasonic Prime Titanium 850 Fractal Design R5 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6900K 4.4ghz  MSI X99A Krait Titan XP Gskill 32GB 3200 C14 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Pro 1TB OS Samsung 850 pro 1TB games D5, XT45 280 rad, Nemesis 280 rad,  Windows 10 64bit 
MonitorPowerCase
Acer Predator XB271HU 144hz Seasonic Prime Titanium 850 Fractal Design R5 
  hide details  
Reply
post #6 of 6
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by opt33 View Post
Yep, I had two bad tubes off it, wont touch the stuff now. I think that is why MX3 was replaced so fast with MX4. I know of few other people had same issue with it.
Well that's going in the bin now then. I thought it was odd when it performed worse than MX-2.


I'm still getting quite a bit of air chugging around in the loop too, keep hearing it go through the pump every few minutes.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5645 @ 4.2Ghz P6X58D-E 5450 x2 6Gb Corsair Dominator 1600 
CoolingOSPowerCase
ALPENFOHN K2 Windows 7 Pro Antec Truepower Trio 650W Dell Optiplex 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5645 @ 4.2Ghz P6X58D-E 5450 x2 6Gb Corsair Dominator 1600 
CoolingOSPowerCase
ALPENFOHN K2 Windows 7 Pro Antec Truepower Trio 650W Dell Optiplex 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › Load temps dropped over 10oC