Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-990XA/970A-Series Owners' Club & Help Thread - FX-8350 support added
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Gigabyte GA-990XA/970A-Series Owners' Club & Help Thread - FX-8350 support added - Page 91

post #901 of 3278
Quote:
Originally Posted by TheYonderGod View Post

Can someone who owns the GA-990XA answer this for me please? How many fan headers are there on the board? I looked at the picture and watched a video and only saw the CPU fan+2 more, but maybe I'm just blind because the Gigabyte website says it has

The picture shows 4...sys_fan2 is beside the usb3 is that the one your missing?
post #902 of 3278
Quote:
Originally Posted by MrMike7 View Post

The picture shows 4...sys_fan2 is beside the usb3 is that the one your missing?

Yep, that's the one I was missing, thanks.

1 more question, if anyone knows, is there a difference in quality and overclockabilty between the 990XA-UD3 and the 990FXA-UD3? Or any difference other that the PCI-E lanes/slots and the color? I'll be ordering 1 of them as soon as the person who bought my xbox on ebay leaves me feedback (my money is pending in my PayPal account until then) The FX is only $17 more on Amazon atm. ($130 vs $147)
My rig
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Turion TL-60 x2 2Ghz Acer Aspire 5517 Radeon HD 3200 4GB DDR2 800 Mhz 
Hard DriveOS
64GB Kingston SSD Windows 7 
  hide details  
Reply
My rig
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Turion TL-60 x2 2Ghz Acer Aspire 5517 Radeon HD 3200 4GB DDR2 800 Mhz 
Hard DriveOS
64GB Kingston SSD Windows 7 
  hide details  
Reply
post #903 of 3278
*Original post #883 *

OK, so it looks like all I can do is try 1.65V on the RAM and see if that helps. I'll do that tonight. I still have my suspicions that Bulldozer is too power-hungry for the 970A-D3. Is anyone here running an FX processor (particularly the 8150) on this board and it is stable? Otherwise I'm stuck getting a new board.
post #904 of 3278
Quote:
Originally Posted by z3r0_k00l75 View Post

Anyone? A little help here?

Press F12 for boot menu then choose + Hard Disk boot (bios recognize flash drive like one of the hard drives) and you will get list with your HDD and flash, of course then you choose your flash drive. smile.gif
That is why nothing happens when select USB Flash or USB dvd.

Worked for me! thumb.gif

I hope this was helpful. wink.gif
EliteQ
(14 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD FX-4100 Quad Core 3.6GHz Bulldozer GA-990XA-UD3 Geil Evo One 1TB Seagate Baracuda 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 + Win 7 64bit Samsung 20" Logiech K300 
PowerCaseMouse
RECOM 550W CM Elite 332 Logiech RX1000 
  hide details  
Reply
EliteQ
(14 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD FX-4100 Quad Core 3.6GHz Bulldozer GA-990XA-UD3 Geil Evo One 1TB Seagate Baracuda 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 + Win 7 64bit Samsung 20" Logiech K300 
PowerCaseMouse
RECOM 550W CM Elite 332 Logiech RX1000 
  hide details  
Reply
post #905 of 3278
Hello everyone, i actually created an account just to post here. I'm an owner of the GA-990XA and I've just recently updated my BIOS to the F10J version. The reason i updated was because i was experiencing problems with a couple of games, they were causing me to BSOD on launch, and after contacting 2k games' help and support, they informed me that the BIOS update would solve the problem.

Previously i was using the F9 BIOS, i updated using the @bios utility from my gigabyte disk, and after i restarted, i am now unable to boot!

Now, I'm relatively new to updating BIOS, so I have no idea what went wrong, can anyone help me out? I don't know where to begin fixing this problem.
post #906 of 3278
Quote:
Originally Posted by Arazor View Post

Hello everyone, i actually created an account just to post here. I'm an owner of the GA-990XA and I've just recently updated my BIOS to the F10J version. The reason i updated was because i was experiencing problems with a couple of games, they were causing me to BSOD on launch, and after contacting 2k games' help and support, they informed me that the BIOS update would solve the problem.
Previously i was using the F9 BIOS, i updated using the @bios utility from my gigabyte disk, and after i restarted, i am now unable to boot!
Now, I'm relatively new to updating BIOS, so I have no idea what went wrong, can anyone help me out? I don't know where to begin fixing this problem.

Hi

Just clear the cmos see manual this will load defaults and you should be good to go.
post #907 of 3278
Quote:
Originally Posted by Arazor View Post

Hello everyone, i actually created an account just to post here. I'm an owner of the GA-990XA and I've just recently updated my BIOS to the F10J version. The reason i updated was because i was experiencing problems with a couple of games, they were causing me to BSOD on launch, and after contacting 2k games' help and support, they informed me that the BIOS update would solve the problem.
Previously i was using the F9 BIOS, i updated using the @bios utility from my gigabyte disk, and after i restarted, i am now unable to boot!
Now, I'm relatively new to updating BIOS, so I have no idea what went wrong, can anyone help me out? I don't know where to begin fixing this problem.

It was probably just a bad flash but if your worried about doing it again load the Beta F10g BIOS it will fix your game issues.
Code:
http://download.gigabyte.us/FileList/BIOS/mb_bios_ga-990xa-ud3_f10g.exe
post #908 of 3278
hello all, newbie here

hopefully you guys can help me please.......

before me3 came out, i went back to me2.. and when playing it, my Tmpin0 and Tmpin1 would hit 90-100c and my puter would freeze up...... no other game ever caused that... skyrim, arkham, etc on ultra high setting never pushed my temps past 60c, just me2..... no idea why.....

so i installed a Hyper 212 Plus cpu cooler and after that me2 never went above 50c and overall my puter runs 10-15c cooler....


now, when i go to sleep or work or whenever i leave my puter for a couple hours, i come back and the hwmonitor says my max temp for Tmpin0 and Tmpin1 says they got as high as 128-150c.......

Tmpin2 doesnt do that, stays in normal parameters.....

it never gets close to those temps when i am gaming or when i am on it..... only when i let the puter sit idle for long periods.......

could this be a false reading from going in or out of sleep mode or something?

have any of you ever had this happen?

does anyone know of a program that will track my temps over long periods so i can see when this happens and for how long it happens?

i have norton, i have spybot... both say i am clean

here is my set up in case that helps:

GIGABYTE GA-970A-D3 AM3+ AMD 970 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX AMD Motherboard
AMD FX-6100 Zambezi 3.3GHz Socket AM3+
COOLER MASTER Hyper 212 Plus "Heatpipe Direct Contact" CPU Cooler
GIGABYTE GV-N560OC-1GI GeForce GTX 560 Ti (Fermi) 1GB 256-bit GDDR5
G.SKILL Ripjaws Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
G.SKILL Ripjaws Series 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)
Seagate Barracuda ST500DM002 500GB 7200 RPM SATA 6.0Gb/s
COOLER MASTER eXtreme Power Plus 550W ATX12V V2.3 SLI Ready CrossFire Ready Power Supply
COOLER MASTER HAF 912 Computer Case

thanks very much in advance for any help.....
Edited by Vaard - 3/14/12 at 11:34am
post #909 of 3278
one more question..... saw the question above mine about gaming and that reminded me.....

i got deus ex:hr on sale from amazon.. $10 or 15........ and went to play it and was getting 7fps.... yes seven......

on speedfan, i noticed that while i was playing only one cpu core was lighting up, so the game was only using one core for the whole game, hence the 7fps.......

edios is offering no support on this issue.....

since it only cost me 10 or so dollars, i just uninstalled and went on to another game and forgot about it.......

so if anyone has any idea how to fix that, i would be once again grateful for any help........
post #910 of 3278
Quote:
Originally Posted by Vaard View Post

one more question..... saw the question above mine about gaming and that reminded me.....
i got deus ex:hr on sale from amazon.. $10 or 15........ and went to play it and was getting 7fps.... yes seven......
on speedfan, i noticed that while i was playing only one cpu core was lighting up, so the game was only using one core for the whole game, hence the 7fps.......
edios is offering no support on this issue.....
since it only cost me 10 or so dollars, i just uninstalled and went on to another game and forgot about it.......
so if anyone has any idea how to fix that, i would be once again grateful for any help........

With my board (GA-990XA & Bulldozer FX-4100) Deus ex would crash and reboot my computer until I loaded the F10g beta bios
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-990XA/970A-Series Owners' Club & Help Thread - FX-8350 support added