Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-990XA/970A-Series Owners' Club & Help Thread - FX-8350 support added
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Gigabyte GA-990XA/970A-Series Owners' Club & Help Thread - FX-8350 support added - Page 99

post #981 of 3278
Quote:
Originally Posted by Madlax00 View Post

Sorry, new member need help here smile.gif

My new PC got BSOD even though its not overclocked , can some1 help ?

My Spec :
- Motherboard : GA-970A-D3
- CPU : FX-8150 (Zambezi 8-Core)
- RAM : Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 (9-9-9-24)(1600Mhz)
- VGA : Digital Alliance GTX-560 (2-GB)(256-Bit) <-- From my previous PC (Works fine though)
- PSU : Silverstone 700W
- HDD : Seagate 1TB <-- From my previous PC (Works fine though)
- Case : NZXT Phantom

It's not OC-ed but still got blue screen out of nowhere ? i tried using 1 pcs of RAM and still got BSOD, and my RAM cant get 1600Mhz, its only 1333Mhz.

Is it a problem with Mobo-CPU compability ?

What should i do ? drool.gif

What BIOS version are you running? Update if you can.....
post #982 of 3278
how can i get speedfan working?

ERROR: Fan Controller 0 can't find PWM (IT8721F@$290(onISA@$290)) is what i'm getting with a 970A-ud3
post #983 of 3278
Quote:
Originally Posted by blode View Post

how can i get speedfan working?

ERROR: Fan Controller 0 can't find PWM (IT8721F@$290(onISA@$290)) is what i'm getting with a 970A-ud3

Mine was accomplished through trusting that other people got it to work and a lot of trial and error.
You got teamviewer or something? You're free to poke at my settings to copy them: just don't mess with my computer wink.gif
I have my CPU fan & my rear exhaust running off the two 4-pin mobo headers.
Yesz
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K G1 Sniper M3 RX 480 16gb CL9 1600 1.5v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate 3TB Crucial 500GB SSD 1TB WD Black Noctua NH-D14 
MonitorKeyboardPowerCase
Yamakasi Catleap 27" (2560x1440) dasKeyboard Silent (Browns) XFX 550w Silverstone PS07B 
MouseMouse PadAudio
Nixeus Revel SteelSeries Qck+ SR850/Klipsch 2.1 
  hide details  
Reply
Yesz
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-3570K G1 Sniper M3 RX 480 16gb CL9 1600 1.5v 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Seagate 3TB Crucial 500GB SSD 1TB WD Black Noctua NH-D14 
MonitorKeyboardPowerCase
Yamakasi Catleap 27" (2560x1440) dasKeyboard Silent (Browns) XFX 550w Silverstone PS07B 
MouseMouse PadAudio
Nixeus Revel SteelSeries Qck+ SR850/Klipsch 2.1 
  hide details  
Reply
post #984 of 3278
Quote:
Originally Posted by FuzzyPants View Post

When I click on the application it doesn't do any thing. A cmd box pops up then goes away.

This works only for front panel USB, you can see that you have on the motherboard only one red USB slot for front panel, that one is for ON/OFF function.
Then try "ON/OFF Charge" utility .
EliteQ
(14 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD FX-4100 Quad Core 3.6GHz Bulldozer GA-990XA-UD3 Geil Evo One 1TB Seagate Baracuda 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 + Win 7 64bit Samsung 20" Logiech K300 
PowerCaseMouse
RECOM 550W CM Elite 332 Logiech RX1000 
  hide details  
Reply
EliteQ
(14 items)
 
  
CPUMotherboardRAMHard Drive
AMD FX-4100 Quad Core 3.6GHz Bulldozer GA-990XA-UD3 Geil Evo One 1TB Seagate Baracuda 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 + Win 7 64bit Samsung 20" Logiech K300 
PowerCaseMouse
RECOM 550W CM Elite 332 Logiech RX1000 
  hide details  
Reply
post #985 of 3278
Quote:
Originally Posted by MrMike7 View Post

What BIOS version are you running? Update if you can.....

I already updated the BIOS from F7 to F8 , but still got BSOD , i'm confused really frown.gif
AMD Forever
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 970A-D3 Nvidia GTX 560 2GB 256-Bit Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 DDR3 2x4GB 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1TB LG DVD-RW Corsair H-80 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 26" Via-HDMI Logitech Silverstone 700W NZXT Phantom 
MouseAudio
Logitech M100 Edifier C1 
  hide details  
Reply
AMD Forever
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 970A-D3 Nvidia GTX 560 2GB 256-Bit Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 DDR3 2x4GB 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1TB LG DVD-RW Corsair H-80 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 26" Via-HDMI Logitech Silverstone 700W NZXT Phantom 
MouseAudio
Logitech M100 Edifier C1 
  hide details  
Reply
post #986 of 3278
is there any way to enable PCI-e spread spectrum?
post #987 of 3278
I'm having huge issues with CPU throttling. I even happens at stock speeds.

I have disabled all power saving features and even virtualization features.

I can get superpi ok and even huperpi, but prime95 and Intel Burn Test throttle to 2.8GHz and sometimes less. It usually bounces back and forth from 2.8 - 3.1GHz, but mostly stays at 2.8GHz.

I tried manually overclocking as far as 4.5GHz, but it always throttles to 2.8GHz (give or take) every time no matter the speed.

I was able to undervolt to 1.150v and it seemed ok at stock speeds with turbo off. (Turbo is usually always disabled, especially overclocked)

I have an aftermarket CPU cooler (CM Hyper 212 EVO) and temps are low. usually under 40C. I usually keep OC 4.0GHz or lower.

Any clues to get this thing from throttling?
-=Mark=-
post #988 of 3278
post #989 of 3278
Quote:
Originally Posted by Madlax00 View Post


I already updated the BIOS from F7 to F8 , but still got BSOD , i'm confused really frown.gif

When you built your new system and added your old Seagate 1TB you did format and re-install your OS with all the latest drivers correct?
post #990 of 3278
Quote:
Originally Posted by MrMike7 View Post

When you built your new system and added your old Seagate 1TB you did format and re-install your OS with all the latest drivers correct?

Yes i do, and i found the problem.
The new system at BIOS is messing with my voltage and clock, just turn it off and stressing my new system for 11-hrs, got no problem.
But when i'm normally browsing using firefox i got BSOD again, this is really weird, stressing got no error but ordinary use got one ?
Quite annoying really mad.gif
Edited by Madlax00 - 4/12/12 at 4:32pm
AMD Forever
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 970A-D3 Nvidia GTX 560 2GB 256-Bit Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 DDR3 2x4GB 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1TB LG DVD-RW Corsair H-80 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 26" Via-HDMI Logitech Silverstone 700W NZXT Phantom 
MouseAudio
Logitech M100 Edifier C1 
  hide details  
Reply
AMD Forever
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX-8150 Gigabyte 970A-D3 Nvidia GTX 560 2GB 256-Bit Corsair CMZ8GX3M2A1600C9 DDR3 2x4GB 1600Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 1TB LG DVD-RW Corsair H-80 Windows 7 Ultimate x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung 26" Via-HDMI Logitech Silverstone 700W NZXT Phantom 
MouseAudio
Logitech M100 Edifier C1 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [Official] Gigabyte GA-990XA/970A-Series Owners' Club & Help Thread - FX-8350 support added