Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [GTX 590] Flashing & Overclocking Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[GTX 590] Flashing & Overclocking Thread - Page 70

post #691 of 721
Quote:
Originally Posted by Canis-X View Post

Ok, I must be missing something then because I'm running the latest beta release with a modded bios and I'm not seeing my voltage go over .963v in Afterburner while running Furmark or BF3. So you guys install the default beta straight from Nvidia, don't change anything in the .inf, and have a modded bios voltage for setting 2......nothing else?

I'm using the WHQL driver not the Beta only because my pc won't shutdown when using those drivers. It shouldn't matter though as all 300 series drivers have allowed voltage increase so far for me.

What bios version are your cards running?

And yeah I have both values in setting 2 at the desired voltage. Also have setting 0 undervolted a bit but that shouldn't make a difference.

Maybe try with just one card installed.
Jam packed M10
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k [DT5Noz] Asus Rampage IV Extreme [EK] Asus Titan [EK] Asus Titan [EK] 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 2133(9-10-11-28-1T) 16GB OCZ Vertex 3 240GB [OS] OCZ Vertex 4 512GB [Games] 2 x 3TB [Media] 
CoolingCoolingCoolingCooling
[RAD] 4 X Alphacool NexXxos XT45 [PUMP] 2 x 450S @ 11V [FAN] 33 x AP-15 fans [CONTROL] Aquaero 6 
OSMonitorPowerCase
Windows 8 Pro 64bit Pioneer KRP-600M Corsair AX1200 CaseLabs M10 
Audio
Denon AVR-4311, Paradigm 7.2 
  hide details  
Reply
Jam packed M10
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k [DT5Noz] Asus Rampage IV Extreme [EK] Asus Titan [EK] Asus Titan [EK] 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 2133(9-10-11-28-1T) 16GB OCZ Vertex 3 240GB [OS] OCZ Vertex 4 512GB [Games] 2 x 3TB [Media] 
CoolingCoolingCoolingCooling
[RAD] 4 X Alphacool NexXxos XT45 [PUMP] 2 x 450S @ 11V [FAN] 33 x AP-15 fans [CONTROL] Aquaero 6 
OSMonitorPowerCase
Windows 8 Pro 64bit Pioneer KRP-600M Corsair AX1200 CaseLabs M10 
Audio
Denon AVR-4311, Paradigm 7.2 
  hide details  
Reply
post #692 of 721
I can't seem to install drivers for my 590. Windows is giving me an error 43 and stopping the device. Tried the newest drivers and 2 back 295 and 284 I believe. Any suggestions? Not overclocked and no BIOS flashing.

e6550, asus p5k deluxe, 2x2gb gskill, 650w nzxt hale82

its a temporary system just for testing not planning on loading it up or anything

Any suggestions?
post #693 of 721
Quote:
Originally Posted by Segovax View Post

I can't seem to install drivers for my 590. Windows is giving me an error 43 and stopping the device. Tried the newest drivers and 2 back 295 and 284 I believe. Any suggestions? Not overclocked and no BIOS flashing.
e6550, asus p5k deluxe, 2x2gb gskill, 650w nzxt hale82
its a temporary system just for testing not planning on loading it up or anything
Any suggestions?

I was using the 304s with it i think never had an issue.. could be conflicting drivers...

i had to rma both the 7970s i replaced that card with lol im down to a GS 8400 now LOL
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3770k 5.2ghz  GIGABYTE G1 Assassin Sniper 3 7950 with Alphacool block 7950 w/ Alphacool Block 
GraphicsRAMHard DriveCooling
7950 w/ Alphacool block G.SKILL Trident X 2500mhz 2x4gb SanDisk Extreme 240gb sata III 6gbs x5 SwiftTech Apongee Drive II 
CoolingCoolingCoolingOS
Monsta 360 86mm thick rad X 4 MCP 35X Pump x2 400ML Frozen Q Fusion res x3 Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
CatLeap 2560x1440 + Acer hn274h bmiiid 120hz 3D Logitech G19 Corsair Ax1200 watts  Mountain Mods Ascension 
MouseAudio
Logitech M570 Pioneer SP-BS21 Bookshelf Loudspeakers + Lepai Amp 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3770k 5.2ghz  GIGABYTE G1 Assassin Sniper 3 7950 with Alphacool block 7950 w/ Alphacool Block 
GraphicsRAMHard DriveCooling
7950 w/ Alphacool block G.SKILL Trident X 2500mhz 2x4gb SanDisk Extreme 240gb sata III 6gbs x5 SwiftTech Apongee Drive II 
CoolingCoolingCoolingOS
Monsta 360 86mm thick rad X 4 MCP 35X Pump x2 400ML Frozen Q Fusion res x3 Windows 7 Ultimate 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
CatLeap 2560x1440 + Acer hn274h bmiiid 120hz 3D Logitech G19 Corsair Ax1200 watts  Mountain Mods Ascension 
MouseAudio
Logitech M570 Pioneer SP-BS21 Bookshelf Loudspeakers + Lepai Amp 
  hide details  
Reply
post #694 of 721
Have a problem flashing my PoV BIOS's from DOS.
GTX590A

NVIDIA Firmware Update Utility (Version 5.100)

Checking for matches between display adapter(s) and image(s)...

Adapter: BR04 (05B9h) (10DE,05B9,10DE,064E) H:--:NRM B:01,PCI,D:00,F:00


Adapter: GF1xx (10DE,1088,10DE,02FF) H:02:SP0 B:03,PCI,D:00,F:00


Adapter: GF1xx (10DE,1088,10DE,02FF) H:02:SP2 B:04,PCI,D:00,F:00


No matches found.


GTX590B

NVIDIA Firmware Update Utility (Version 5.100)

Checking for matches between display adapter(s) and image(s)...

Adapter: BR04 (05B9h) (10DE,05B9,10DE,064E) H:--:NRM B:01,PCI,D:00,F:00


Adapter: GF1xx (10DE,1088,10DE,02FF) H:02:SP0 B:03,PCI,D:00,F:00


Adapter: GF1xx (10DE,1088,10DE,02FF) H:02:SP2 B:04,PCI,D:00,F:00


No matches found.

Here are the BIOS's I dumped
GTX590_0.TXT 1k .TXT file
GTX590_1.TXT 84k .TXT file
GTX590_2.TXT 84k .TXT file
post #695 of 721
Hey..I have a PoV GTX 590 watercooled..Can anyone make a custom bios for it?

Thanks in advance smile.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4790k Asrock Z97 Killer X 3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming CORSAIR Dominator GT 16GB 2000MHZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro 250GB OCZ Vertex 4 240gb WD Raptor 500 GB LG Blu-ray  
OSMonitorKeyboardPower
WINDOWS 10 x64 Asus PG278Q 27" Corsair K95 Corsair AX 1200iW 
CaseMouseMouse PadAudio
corsair 800D Zowie EC1-A Steelseries Qck+ Creative SoundBlster ZXR 
Other
Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4790k Asrock Z97 Killer X 3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming CORSAIR Dominator GT 16GB 2000MHZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro 250GB OCZ Vertex 4 240gb WD Raptor 500 GB LG Blu-ray  
OSMonitorKeyboardPower
WINDOWS 10 x64 Asus PG278Q 27" Corsair K95 Corsair AX 1200iW 
CaseMouseMouse PadAudio
corsair 800D Zowie EC1-A Steelseries Qck+ Creative SoundBlster ZXR 
Other
Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
post #696 of 721
If you post your originals and tell me the voltage you want I can change them for you.
Jam packed M10
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k [DT5Noz] Asus Rampage IV Extreme [EK] Asus Titan [EK] Asus Titan [EK] 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 2133(9-10-11-28-1T) 16GB OCZ Vertex 3 240GB [OS] OCZ Vertex 4 512GB [Games] 2 x 3TB [Media] 
CoolingCoolingCoolingCooling
[RAD] 4 X Alphacool NexXxos XT45 [PUMP] 2 x 450S @ 11V [FAN] 33 x AP-15 fans [CONTROL] Aquaero 6 
OSMonitorPowerCase
Windows 8 Pro 64bit Pioneer KRP-600M Corsair AX1200 CaseLabs M10 
Audio
Denon AVR-4311, Paradigm 7.2 
  hide details  
Reply
Jam packed M10
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7 3930k [DT5Noz] Asus Rampage IV Extreme [EK] Asus Titan [EK] Asus Titan [EK] 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 2133(9-10-11-28-1T) 16GB OCZ Vertex 3 240GB [OS] OCZ Vertex 4 512GB [Games] 2 x 3TB [Media] 
CoolingCoolingCoolingCooling
[RAD] 4 X Alphacool NexXxos XT45 [PUMP] 2 x 450S @ 11V [FAN] 33 x AP-15 fans [CONTROL] Aquaero 6 
OSMonitorPowerCase
Windows 8 Pro 64bit Pioneer KRP-600M Corsair AX1200 CaseLabs M10 
Audio
Denon AVR-4311, Paradigm 7.2 
  hide details  
Reply
post #697 of 721
Quote:
Originally Posted by SverreMunthe View Post

Have a problem flashing my PoV BIOS's from DOS.
GTX590A
NVIDIA Firmware Update Utility (Version 5.100)
Checking for matches between display adapter(s) and image(s)...
Adapter: BR04 (05B9h) (10DE,05B9,10DE,064E) H:--:NRM B:01,PCI,D:00,F:00
Adapter: GF1xx (10DE,1088,10DE,02FF) H:02:SP0 B:03,PCI,D:00,F:00
Adapter: GF1xx (10DE,1088,10DE,02FF) H:02:SP2 B:04,PCI,D:00,F:00
No matches found.
GTX590B
NVIDIA Firmware Update Utility (Version 5.100)
Checking for matches between display adapter(s) and image(s)...
Adapter: BR04 (05B9h) (10DE,05B9,10DE,064E) H:--:NRM B:01,PCI,D:00,F:00
Adapter: GF1xx (10DE,1088,10DE,02FF) H:02:SP0 B:03,PCI,D:00,F:00
Adapter: GF1xx (10DE,1088,10DE,02FF) H:02:SP2 B:04,PCI,D:00,F:00
No matches found.
Here are the BIOS's I dumped
GTX590_0.TXT 1k .TXT file
GTX590_1.TXT 84k .TXT file
GTX590_2.TXT 84k .TXT file


Is this after you do the nvflash -- list?
This is what I did, I tried to flash my 580 at first but it would say no adapter found or something like your code.
enter the code "nvflash --list"
You should get your GF1** GTX590. It's the item that's in this "<*>" That number, that you want . So it could be a <1> or <0> and for the selected card to flash you need to choose that number, so if its a <1> then you'd nvflash --index=1, if its <0> then you'd nvflash --index=0. If that made any sense. that's how I figured out how to flash my bios and it worked just find. Make sure you turn protection off.
post #698 of 721
I returned it yesterday. Have to see what they say. I had no problems with finding the cards after doing it with an USB from DOS prompt. But no matter wich BIOS I used it wouldn't play. So I guess the problem wasn't the BIOS.
post #699 of 721
Umhm Hi everyone.

I have hyrdocoppers edition and tried couple different editions but kept getting "no matches"

I just wanna turn off the stupid idle feature, which always messes up during in-game, my GPU never ever reach above 50C, they oftenly idle around 30c and under gaming 40c.

Would be great if anybody could help edit my bios, and improve some results.

http://www.mediafire.com/?jiijmt1kkofywzn

Thanks.
post #700 of 721
Hey all...I've just watercooled my PoV GTX 590 and now i'm tweaking the voltage..I've set at setting 2 in Nibitor the voltage to 0,988 but GPU-Z saying 0,963 max voltage..I've tried 5 different bios but all 5 keep telling me the same thing...Also i've tried 301,42 WHQL drivers and 306 beta drivers...Anyone knows what's the problem?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4790k Asrock Z97 Killer X 3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming CORSAIR Dominator GT 16GB 2000MHZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro 250GB OCZ Vertex 4 240gb WD Raptor 500 GB LG Blu-ray  
OSMonitorKeyboardPower
WINDOWS 10 x64 Asus PG278Q 27" Corsair K95 Corsair AX 1200iW 
CaseMouseMouse PadAudio
corsair 800D Zowie EC1-A Steelseries Qck+ Creative SoundBlster ZXR 
Other
Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 4790k Asrock Z97 Killer X 3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming CORSAIR Dominator GT 16GB 2000MHZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 850 Pro 250GB OCZ Vertex 4 240gb WD Raptor 500 GB LG Blu-ray  
OSMonitorKeyboardPower
WINDOWS 10 x64 Asus PG278Q 27" Corsair K95 Corsair AX 1200iW 
CaseMouseMouse PadAudio
corsair 800D Zowie EC1-A Steelseries Qck+ Creative SoundBlster ZXR 
Other
Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [GTX 590] Flashing & Overclocking Thread