Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › having issues please help
New Posts  All Forums:Forum Nav:

having issues please help

post #1 of 34
Thread Starter 
I don have alot of time to post but this is my only chance at post it tonight.

Getting into the niddy griddy here I just purchased a new rig. It consists of the parts as follows.

P8P67 Deluxe

Intel core i7 2600k at right now 3.40 GHZ

G.Skill 8gb ripjaw x ddr3

one gtx 560 superclocked (came sced atlready)

Ralink RT61 Turbo network card

Coolermaster silent pro 1000w gold PSU

Collermaster HAF X Blue edition that does include all fans even the optional top 200mm fan.

With this here is my problems. Currently I have windos 7 x64 bit and its WORKING. What the issue is, is that my network card WILL NOT stay connected to the WRT54G router we have. This card was in my olders system and it worked fine. Also, I cant download anything as it just times out as well as looking at internet stuff. Also my ping will shoot up to over 22k in Ventrilo so I cant even use that to talk to my friends.

My only other issue is that I am getting HIGH TEMP cpu problems upon bootup. I press F1 and it starts windows 7 x64 bit normally. When i get into windows I check the following programs one at a time to see. Note that TUBO BOOST and TPU on my mobo are ON but nothing changing on my cpu, it isnt getting any boost at all and is right now stuck at the stock speed of 3.40 GHZ.

In the Bios it shows my system at 80C OR HIGHER however, in windows on THREE different programs it shows my system at

27C-38C, this is not under load settings as I cant put anything on my computer yet until the network thing gets fixed.

I hve the updated bios on the MOBO, my wife's computer is running fine on the internet that we have so it appears to be my new compy. It is really idaaspointing that its going to crap because I spent over 1.3k on this system and I cant even brows the net at a decent speed. I also have the correct drivers for my NIC card so I realyl dont know what could be happening with my system. Other then that, my rig is working perfectly.
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
post #2 of 34
IMO ditch the network card.the mobo has it anyway.onboard is good enough....also....you used realtemp for temperature?i think it's impossible for you to hit 80c with stock settings.do you have an aftermarket heatsink/cooler or do you use stock?you might want to reseat it, or use a better thermal compound if you're that worried.
Maxim
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600k ASUS Maximus IV Extreme EVGA GeForce GTX 580 3072MB Hydro Copper 2 x3 G.Skill Sniper 1600 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 3 SSD 120GB/2x Samsung Spinpoint F3 1TB Lite On iHBS212 12x Blu-Ray Burner /w LightScribe Win7 Ultimate 64Bit Dell UltraSharp U2311H 
KeyboardPowerCaseMouse
RAZER BW Ultimate Mech. KB CoolerMaster Silent Pro 1200W NZXT Phantom RAZER Naga Epic Elite Gaming Mouse 
Mouse Pad
RAZER Vespula Expert Gaming Mouse Mat 
  hide details  
Reply
Maxim
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600k ASUS Maximus IV Extreme EVGA GeForce GTX 580 3072MB Hydro Copper 2 x3 G.Skill Sniper 1600 8gb 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
OCZ Vertex 3 SSD 120GB/2x Samsung Spinpoint F3 1TB Lite On iHBS212 12x Blu-Ray Burner /w LightScribe Win7 Ultimate 64Bit Dell UltraSharp U2311H 
KeyboardPowerCaseMouse
RAZER BW Ultimate Mech. KB CoolerMaster Silent Pro 1200W NZXT Phantom RAZER Naga Epic Elite Gaming Mouse 
Mouse Pad
RAZER Vespula Expert Gaming Mouse Mat 
  hide details  
Reply
post #3 of 34
Well, to start back to front and address the temp issue first...I didn't really read thoroughly since I haven't experienced it myself, but I know i've seen at least a couple of threads here pertaining to incorrect CPU temp readings in BIOS. One person was saying that it reported 70-80C temps and yet when he touched the heatsink it was cool. You might search around a little on that, but I think it's a non-issue.

With your connectivity problem, can you give a little more detail as far as what type of router and modem and how everything's linked? As far as the connection you can get...is it just slow, drops out intermittently, or no connection at all? It sounds like it's more your settings than a hardware issue to me, but with a little more info I think it's solveable.

Rich
Ichiban
(17 items)
 
Niban
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K ASUS P8Z68-V Pro ASUS EAH 6950 2GB DCII Corsair Vengeance PC3-12800 1600mHz 2x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Intel 320 series Western Digital Caviar Black LG Super Multi Blu Ray Burner LG Super Multi DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 plus Win 7 Pro 64 bit 3 x Dell U2311H/Dell 2209WA Logitech K800 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Corsair Obsidian 650D Logitech Performance MX Core XL 
Other
Scythe Kaze Master Pro Fan Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930K ASUS P9X79 Deluxe ASUS HD7970 DCII Corsair Vengeance Low Profile 16GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Intel 520 Series Western Digital Caviar Black LG Super Multi BluRay Burner LG Super Multi DVD Burner 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D14 SE2011 Windows 7 Pro 64-bit Dell U2410 Dell U2410 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2410 Logitech K800 Illuminated Wireless Corsair AX850 Corsair Obsidian 550D 
MouseMouse PadAudioOther
Logitech Performance Mouse MX Core XL Bose Companion 20 Multimedia Speakers Scythe Kaze Master Pro Fan Controller 
  hide details  
Reply
Ichiban
(17 items)
 
Niban
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K ASUS P8Z68-V Pro ASUS EAH 6950 2GB DCII Corsair Vengeance PC3-12800 1600mHz 2x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Intel 320 series Western Digital Caviar Black LG Super Multi Blu Ray Burner LG Super Multi DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 plus Win 7 Pro 64 bit 3 x Dell U2311H/Dell 2209WA Logitech K800 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Corsair Obsidian 650D Logitech Performance MX Core XL 
Other
Scythe Kaze Master Pro Fan Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930K ASUS P9X79 Deluxe ASUS HD7970 DCII Corsair Vengeance Low Profile 16GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Intel 520 Series Western Digital Caviar Black LG Super Multi BluRay Burner LG Super Multi DVD Burner 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D14 SE2011 Windows 7 Pro 64-bit Dell U2410 Dell U2410 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2410 Logitech K800 Illuminated Wireless Corsair AX850 Corsair Obsidian 550D 
MouseMouse PadAudioOther
Logitech Performance Mouse MX Core XL Bose Companion 20 Multimedia Speakers Scythe Kaze Master Pro Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #4 of 34
Thread Starter 
ok now that i am at home. the router is wrt54gs made by linksys. i cant download anything really, it is still trying to load a website right now after 20 minutes. it was working fine before, yesterday on my old computer, but it is not working on this new one. i am pretty sure that i have all the new drivers for the ralink card. i would use the onboard one, but i need a wireless card for me to have the internet in my house. the router is located in another room of the house. my wife's computer is seeing the internet fine and is having no issues. we are thinking about trying to switch cards and see if that helps anything. the memory i have is 4g x 2 g.skill fs-10666clsd-8gbxh, these are running at stock, could this be a reason for me to be going so slow? Also, its shows that I am connected to the internet, it somtimes drops, it goes REALLY slow and around halfway from loading this website it gave the normal error or not being able to find it. It has not dropped connection yet as I have been home for 30 minutes but I will keep you updated. When I try and download somthing it got to 23% in adobe and then told me it timed out totally, using adobe as an example.

still showing 70-80C is the BIOS, going to try reseating it. i use arctic silver 5 thermal paste and i am using a stock CPU cooler. temperature programs used: CPUID hw monitor, speedfan, and AI SUITE 2

a new devopement happened when i got home. when i booted the computer is said that the overclock failed please enter setup. i think this was due to the CPU being seen as 81C by the BIOS. i did cllick the overclock easy mode button in the BIOS and my tpu switch is on currently and the cpu is at 3.40ghz stock still. it wouldnt boot to windows 7 64 with the asus easy mode oc button clicked.
Edited by james73084 - 7/16/11 at 9:25pm
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
post #5 of 34
To be honest, I have no personal experience with overclocking, so I'm going to stay out of that aspect of it.

With regards to the temp reading in BIOS. Have you felt your CPU to see if it's hot? If it really is that temp, you'll be able to feel it.

As far as your connectivity issues...How far is your PC from the router, and what's in between? It sounds more like you're just getting a poor signal than anything else. Normally I would say check all your TCP/IP settings, but it should be easy to check the signal first.

I would try moving your PC next to your router to see if you can eliminate signal loss as the problem, then go from there. Sometimes I run into similar problems on my laptop when I'm at the far end of the house from the router.

Is your wife's PC on wireless also, and if so, how far is it from the router? Once you've eliminated the signal as the problem, I would check your network settings. You did say that this is a card you've used before and it was working fine? Were all the other conditions the same as far as where your PC is located? I think that the problem is in one of these two things, signal or settings...

Rich
Ichiban
(17 items)
 
Niban
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K ASUS P8Z68-V Pro ASUS EAH 6950 2GB DCII Corsair Vengeance PC3-12800 1600mHz 2x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Intel 320 series Western Digital Caviar Black LG Super Multi Blu Ray Burner LG Super Multi DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 plus Win 7 Pro 64 bit 3 x Dell U2311H/Dell 2209WA Logitech K800 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Corsair Obsidian 650D Logitech Performance MX Core XL 
Other
Scythe Kaze Master Pro Fan Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930K ASUS P9X79 Deluxe ASUS HD7970 DCII Corsair Vengeance Low Profile 16GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Intel 520 Series Western Digital Caviar Black LG Super Multi BluRay Burner LG Super Multi DVD Burner 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D14 SE2011 Windows 7 Pro 64-bit Dell U2410 Dell U2410 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2410 Logitech K800 Illuminated Wireless Corsair AX850 Corsair Obsidian 550D 
MouseMouse PadAudioOther
Logitech Performance Mouse MX Core XL Bose Companion 20 Multimedia Speakers Scythe Kaze Master Pro Fan Controller 
  hide details  
Reply
Ichiban
(17 items)
 
Niban
(20 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-2600K ASUS P8Z68-V Pro ASUS EAH 6950 2GB DCII Corsair Vengeance PC3-12800 1600mHz 2x4GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Intel 320 series Western Digital Caviar Black LG Super Multi Blu Ray Burner LG Super Multi DVD Burner 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 plus Win 7 Pro 64 bit 3 x Dell U2311H/Dell 2209WA Logitech K800 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Corsair Obsidian 650D Logitech Performance MX Core XL 
Other
Scythe Kaze Master Pro Fan Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3930K ASUS P9X79 Deluxe ASUS HD7970 DCII Corsair Vengeance Low Profile 16GB 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOptical Drive
Intel 520 Series Western Digital Caviar Black LG Super Multi BluRay Burner LG Super Multi DVD Burner 
CoolingOSMonitorMonitor
Noctua NH-D14 SE2011 Windows 7 Pro 64-bit Dell U2410 Dell U2410 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2410 Logitech K800 Illuminated Wireless Corsair AX850 Corsair Obsidian 550D 
MouseMouse PadAudioOther
Logitech Performance Mouse MX Core XL Bose Companion 20 Multimedia Speakers Scythe Kaze Master Pro Fan Controller 
  hide details  
Reply
post #6 of 34
Thread Starter 
I just reseated the CPU and its telling me the same thing. We didnt use alt of thermal paste, probably 2 drops and spread it around over the whole cpu. It still is telling me right now that I am at 87 degreesC . It really sucks to have a 1.3k paper weight.

Reguarding the PCI card, yes I used this exact same pci card in my old rig and it worked fine. It is telling me that I have great signal strength. My wife is alittle closer to the router and has as good signal strength to me.

As far as where the router is, Its in my spare bedroom. If you were to draw a straight line from my computer to the router you would have my couch, loveseat, my wife's computer, and 2 walls between us and the router yet her computer is running rock solid and mine isnt able to allow me to do anything on the internet what so ever.
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
post #7 of 34
Thread Starter 
I just touched the heatsink while the compy is on and it doesnt feel hot at all really so I really dont know if this is some stupid issue with the MOBO and its bad or if this could be a CPU issue and that would need to be RMAed.
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
post #8 of 34
First and foremost forget what temps the bios is reading because the cpu is not idling in the bios.

Secondly I use realtemp, you could try coretemp aswell, they should give you the best indication of what the temps really are.

A small uncooked grain of rice is the best method of applying TIM, that and pressure of the heatsink should do the trick. Still not sure what cooler you are using?

Regarding the network card whats wrong with the onboard? IIRC the Deluxe has 2 LAN ports.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #9 of 34
Thread Starter 
The lan ports are not wiereless thats the issue with that.

Ill try the thing your recommending to look. Also, I am going to reset the cpu again and make sure the heatsink is correctly on. I am using the stock cooling unit and if this doesnt work, I will probably be forced to RMA the board and CPU back.
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
post #10 of 34
Thread Starter 
Realtemp is showing all 4 cpu cores btween 40-55C
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 2600K Asus p8p67 Deluxe, Bios (1850) EVGA GTX560 G.SKILL Ripjaws X Series 8GB DDR3 (PC3 10666) 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Seagate barracuda 500gb Windows 7 x64 I-Inc 28' Logitech G11 
PowerCaseMouseMouse Pad
Cooler Master Silent Pro 1000w Gold Cooler Master HAF X Blue Edition Logitech G9X Cyber Snipa Tracer 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › having issues please help