Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX-260 Core 216 slows really bad in Crysis
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GTX-260 Core 216 slows really bad in Crysis - Page 3

post #21 of 31
Thread Starter 
I just want to time travel 20 years into the future and throw Crysis at a pc programmer/gamer with the best rig at that time and say, "Re-encode this game so it will play on your rig, i bet it will run like *hit!".
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #22 of 31
Quote:
Originally Posted by amdcpu4life View Post
I just want to time travel 20 years into the future and throw Crysis at a pc programmer/gamer with the best rig at that time and say, "Re-encode this game so it will play on your rig, i bet it will run like *hit!".
There's millions of people playing it with no issues, it's likely another variable causing the issue.
post #23 of 31
Thread Starter 
http://www.overclock.net/intel-memor...es-crysis.html

Check this out.

How can i disable virtual memory? In device manager right? Even think that would help?
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
post #24 of 31
Thread Starter 

Please look at this, this is what its doing!

~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
post #25 of 31
Disabling virtual mem would make the issue more severe, especially for the people in that thread with 3-4gb of ram.

But, I'll tell you since you asked

Control Panel > System > System Protection > Advanced > Performance - click Settings > Advanced > Virtual Memory - click change > Enable No Paging File > Click Set > Then Ok
post #26 of 31
Thread Starter 
I'm starting to hate Crysis...
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
post #27 of 31
thats cause your outta VRAM....turn down AA other stuff and it will be all smooth.
The 775 Legend
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5.8 -- 1.736v Rampage Formula! GTX550ti Vmod! OCZ D9's @ 1200+ cas 5 
OSMonitorPowerCase
XPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE XGA 800x600 TR2-RX 850W Neoprene sheet 
  hide details  
Reply
The 775 Legend
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
E8600 @ 5.8 -- 1.736v Rampage Formula! GTX550ti Vmod! OCZ D9's @ 1200+ cas 5 
OSMonitorPowerCase
XPEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE XGA 800x600 TR2-RX 850W Neoprene sheet 
  hide details  
Reply
post #28 of 31
Thread Starter 
This is what i got playing for 30 minutes on the third level. Maybe it's just certain levels? All Very High, 2X AA @ 1400x900. Ran a smooth 30-45 fps no hang ups. Max gpu load was 99%. I did defrag and disable the paging file. I think it's just certain levels though... Also changed my system ram from 8-8-8-24-2T to 8-8-8-24-1T (Stock is 9-9-9-24-2T)


Edited by amdcpu4life - 7/18/11 at 8:47am
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
post #29 of 31
Thread Starter 
Well, i guess the problem fixed it's self
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
~TheDarkTower~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 955 BE @ 4.0 GHZ [1.425v] [Stable] Gigabyte GA-870A-USB3 Evga Gtx-260 Core 216 896 MB [725/1475/2400] G-Skill Ripjaws Series DDR3-1333 8GB [2x4GB] 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate 500GB Sata [7200 RPM] Lite On CD/DVD BURNER [Sata] Windows 7 Ultimate [64-Bit] Emachine 19" Widescreen HD [1440x900] 
PowerCase
NZXT 800 Watts [Sli Ready] Cooler Master Elite 430 
  hide details  
Reply
post #30 of 31
Quote:
Originally Posted by amdcpu4life View Post
Well, i guess the problem fixed it's self
They usually don't but I'm glad it's resolved
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX-260 Core 216 slows really bad in Crysis