Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Windows 7 Start Flickers after Overclock
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Windows 7 Start Flickers after Overclock

post #1 of 19
Thread Starter 
I noticed that after overclocking my 2600k my "Starting Windows" image flickers as it disappears to start Win7. Does anyone else have that?
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7Ghz P8Z68V-Pro 7600GS G.Skill RipjawX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 64GB WD Velociraptor x2 WD Green Corsair H60 
PowerCase
XFX XXX 650W Silverstone FT02-SW 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7Ghz P8Z68V-Pro 7600GS G.Skill RipjawX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 64GB WD Velociraptor x2 WD Green Corsair H60 
PowerCase
XFX XXX 650W Silverstone FT02-SW 
  hide details  
Reply
post #2 of 19
I don't, so my assumption is that it's not stable.
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #3 of 19
maybe it's with your monitor ?
FreeLance Gamer
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k Asus P8P67-Pro Inno3D GTX670 Corsair Vengance  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
SSD Crucial WD 7200 rpm WD x24 ODD 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H80 Window 7 ultimate Samsung B2440 Samsung B2440 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung B2440 Razor Black Widow Ultimate Corsair HX-750W Cosmos Pure 
MouseAudio
G700 x-fi Titanium fatality 
  hide details  
Reply
FreeLance Gamer
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k Asus P8P67-Pro Inno3D GTX670 Corsair Vengance  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
SSD Crucial WD 7200 rpm WD x24 ODD 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H80 Window 7 ultimate Samsung B2440 Samsung B2440 
MonitorKeyboardPowerCase
Samsung B2440 Razor Black Widow Ultimate Corsair HX-750W Cosmos Pure 
MouseAudio
G700 x-fi Titanium fatality 
  hide details  
Reply
post #4 of 19
You know what im thinking your os is probably corrputed or your hard drive is maybe going, this relates to your other thread of being prime stable for 13hrs but you got a bsod. If you have a spare hdd I would certainly install windows again and try with your original overclock. Main rule of point, bsod too many times and your os could start acting 'funny' which in turn could cause more unrelated bsods. Reinstall os and im confident this and your other problem will be resolved. Might be worth it to give it a try.

Hope that helps
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #5 of 19
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Mysteryboy View Post
maybe it's with your monitor ?

it's not since it doesn't flicker when I don't oc.


Quote:
Originally Posted by munaim1 View Post
You know what im thinking your os is proberbly corrputed or your hard drive is maybe going, this relates to your other thread pf being prime stable for 13hrs but you got a bsod. If you have a spare hdd I would certainly install windows again and try with your original overclock. Main rule of point, bsod too many times and your os could start acting 'funny' which in turn could cause more unrelated bsods. Reinstall os and im confident this and your other problem will be resolved. Might be worth it to give it a try.

Hope that helps

UGH.....NOOOOOO!!!!! I don't want to have to reinstall OS
Edited by ocococ - 7/18/11 at 10:40pm
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7Ghz P8Z68V-Pro 7600GS G.Skill RipjawX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 64GB WD Velociraptor x2 WD Green Corsair H60 
PowerCase
XFX XXX 650W Silverstone FT02-SW 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7Ghz P8Z68V-Pro 7600GS G.Skill RipjawX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 64GB WD Velociraptor x2 WD Green Corsair H60 
PowerCase
XFX XXX 650W Silverstone FT02-SW 
  hide details  
Reply
post #6 of 19
Thread Starter 
how do i delete a post?
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7Ghz P8Z68V-Pro 7600GS G.Skill RipjawX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 64GB WD Velociraptor x2 WD Green Corsair H60 
PowerCase
XFX XXX 650W Silverstone FT02-SW 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7Ghz P8Z68V-Pro 7600GS G.Skill RipjawX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 64GB WD Velociraptor x2 WD Green Corsair H60 
PowerCase
XFX XXX 650W Silverstone FT02-SW 
  hide details  
Reply
post #7 of 19
It's either just plain unstable and having trouble booting smoothly; or, you could be starting to corrupt your Windows install with an unstable overclock--believe me, speaking from experience, it happens.

You have to fully test your oc for stability once you oc.
 
FPS Death Machine
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.905 GHz Gigabyte GA-EP45-UD3R EVGA SuperClocked GTX 660 4GB Kingston Hyper X DDR 2 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital VelociRaptor Western Digital Caviar Black 1 Pioneer AIO Prolimatech Megahalems 
OSMonitorKeyboardPower
7 Ultimate x64 ASUS VH232H Microsoft Rosewill CAPSTONE-650  
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 [MOD IN PROGRESS] CM Xornet Elvis 
  hide details  
Reply
 
FPS Death Machine
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q6600 @ 3.905 GHz Gigabyte GA-EP45-UD3R EVGA SuperClocked GTX 660 4GB Kingston Hyper X DDR 2 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Western Digital VelociRaptor Western Digital Caviar Black 1 Pioneer AIO Prolimatech Megahalems 
OSMonitorKeyboardPower
7 Ultimate x64 ASUS VH232H Microsoft Rosewill CAPSTONE-650  
CaseMouseMouse Pad
Antec 300 [MOD IN PROGRESS] CM Xornet Elvis 
  hide details  
Reply
post #8 of 19
Quote:
Originally Posted by ocococ View Post
UGH.....NOOOOOO!!!!! I don't want to have to reinstall OS
Well that's your choice bud, but it's something I would do to rule out an unstable overclock. Fresh windows install with pretty much nothing installed, no internet connection, nothing just a prime blend run. With minimum processes running and windows services, it would ba clear indication of stability without other 'things' such as a driver error, windows update, internet connection causing bsod.

I have to experience a bsod after a 12hour blend. I would really recommend it beacuse your 13hours stable and all of a sudden you bsoding, it's absurd and if anyone calls degradetion or anything like it I call BS, these error codes are not 100%, so therefore to eliminate suspicion of instabilty I would do that but again like I said your call. It could even be the answer to your problems.

If your prime blend stable you should be stable enough to do pretty much everything else and that includes folding. If that is not the case as you have pointed outin your other thread then it may well be down to what you are using that is contributing to that bsod. I have seen people folding for days (member called phaser11) however when it came to running prime blend it failed within the first hour.

I know this fits more into your othe thread but i started writing and couldn't stop lol

Hope that helps
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #9 of 19
Thread Starter 
you've mentioned in the past to reset CMOS. How do I do that? I think I'm going to try that and restoring one of my "stable" 4.5ghz settings and just go with that until I have time to troubleshoot this.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7Ghz P8Z68V-Pro 7600GS G.Skill RipjawX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 64GB WD Velociraptor x2 WD Green Corsair H60 
PowerCase
XFX XXX 650W Silverstone FT02-SW 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.7Ghz P8Z68V-Pro 7600GS G.Skill RipjawX 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Crucial M4 64GB WD Velociraptor x2 WD Green Corsair H60 
PowerCase
XFX XXX 650W Silverstone FT02-SW 
  hide details  
Reply
post #10 of 19
Quote:
Originally Posted by ocococ View Post
you've mentioned in the past to reset CMOS. How do I do that? I think I'm going to try that and restoring one of my "stable" 4.5ghz settings and just go with that until I have time to troubleshoot this.
100% sure way of clearing CMOS:

Unplug cord
Press power button to drain 'excess' power
Take CMOS battery out a minute
Pop back in
Plug cord
Start pc

Hope that helps bud
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Windows 7 Start Flickers after Overclock