Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SOLVED: Delete post please
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SOLVED: Delete post please

post #1 of 52
Thread Starter 
Ok So I am trying to achieve a good stable OC with my card. Just got this bad boy yesterday, I have the MSI GTX 560 Ti Twin Frozr II Gold Edition. I am coserned about my load temps for the 1 GHz OC it stays @ 99c and never drops. I got the AC blasting on High and my room is like a igloo so i don't know why it's running this hot. Even the Load Temps on default are kinda high imo.

Default Speeds:

Volt: 1.012v
Core: 900 MHz
Shader: 1800 MHz
Mem: 2100 MHz
Fan: 100% (I put mine there always.)
Run Time: 15min - 20min FurMark Run!
Game Test: Stable

Temps:

Idle: 24c-26c (64F-66F)
Load: 89c - 91c

OC Speeds:

Volt: 1.062v
Core: 1000 MHz
Shader: 2000 MHz
Mem: 2100 MHz
Fan: 100%
Run Time: 15min - 20min FurMark Run!
Game Test: Haven't Tested It Yet!

Temps:

Idle: 26c-30c (78F-86F)
Load: 99c Never Drops.
Edited by fRingE - 7/19/11 at 6:39am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #2 of 52
Definitely something wrong with the cooling on that card. My OCed GTX 470 doesn't hit 90C.
post #3 of 52
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Wulfgar View Post
Definitely something wrong with the cooling on that card. My OCed GTX 470 doesn't hit 90C.
What do you think the issue is? O-o
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #4 of 52
99c full load is simply unacceptable, I'm go back to stock immediately.

My hawk doesn't go past 66c at full load.
post #5 of 52
My HD5850 OC'd at 930 doesnt brerak 76 full load
Oppress This!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 2 X4 B55BE @ 3.7 ASUS M4A89GTD-PRO USB3 GTX 470 + GTX 275 SOC 4gb Crucial Ballistix T 1600 6-8-6-20-24 1T 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2xWD640AAHLS + Hitachi 2TB 7200RPM + 2x150gb VRapt HP IDE + LG SATA Win 7 x64 ult 15" 1024x768 Dell (visually impaired) 
PowerCase
XFX XXX 650w (green fan) Antec 300 (Heavily Modded) 
  hide details  
Reply
Oppress This!
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom 2 X4 B55BE @ 3.7 ASUS M4A89GTD-PRO USB3 GTX 470 + GTX 275 SOC 4gb Crucial Ballistix T 1600 6-8-6-20-24 1T 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
2xWD640AAHLS + Hitachi 2TB 7200RPM + 2x150gb VRapt HP IDE + LG SATA Win 7 x64 ult 15" 1024x768 Dell (visually impaired) 
PowerCase
XFX XXX 650w (green fan) Antec 300 (Heavily Modded) 
  hide details  
Reply
post #6 of 52
91c at stock clocks? Something is wrong with that card.
Best Served Cold.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 @ 3.6GHz Asus P5QL Pro Gigabyte GTX 460 SOC 925MHz 4 GB PC2 OCZ Reaper Series 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 500 GB 7200 RPM Windows 7 Ultimate Corsair VX550 Thermaltake Soprano Jr 
  hide details  
Reply
Best Served Cold.
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel E8400 @ 3.6GHz Asus P5QL Pro Gigabyte GTX 460 SOC 925MHz 4 GB PC2 OCZ Reaper Series 
Hard DriveOSPowerCase
Seagate 500 GB 7200 RPM Windows 7 Ultimate Corsair VX550 Thermaltake Soprano Jr 
  hide details  
Reply
post #7 of 52
Yep. Even at stock on my old stock cooler, I didn't go above 75C at 950 core. Though no matter how hard I try I cannot hit 1000 core anyways D:
 
Gsvlip Dudyrm
(15 items)
 
Oda'maksv
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 1.312 load Zotac Z77 ITX Wifi GTX 1070 Gaming 2126/2249 w/ Hybrid cooler TridentX 16GB 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 850 Pro 1TB Seagate 2TB H105 EVGA Hybrid GPU cooler 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus MG279Q - 24" 144Hz 1080p Filco Majestic II w/ Cherry Reds Seasonic X 760W 
CaseMouseMouse PadAudio
Bitfelix Prodigy Logitech G400 Razer Goliath AKG A701 
AudioAudio
JDS Labs Objective 2 JDS Labs ODAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 3.99 (190x21) 1.376v Load ASUS P7P55d-E Pro GTX 670 FTW <- Poor overclocker :( 8GB (4x2GB) G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Evo 128GB 2x 2TB  Some DVD drive OSX 10.10.4 
MonitorPowerCaseMouse
Asus 1080P Crap TX 750 HAF 922 G400s 
Mouse PadOther
Apple Keyboard Xbox One controler 
CPURAMHard DriveHard Drive
C2D 2,26GHz under volted @ .978v 8GB  Crucial M4 64GB SSD 500GB Scorpio Black 
OSMonitorKeyboardMouse
OS X 10.0 1280x800 Built-in Trackpad 
Audio
Built-in 
  hide details  
Reply
 
Gsvlip Dudyrm
(15 items)
 
Oda'maksv
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k @ 4.5 1.312 load Zotac Z77 ITX Wifi GTX 1070 Gaming 2126/2249 w/ Hybrid cooler TridentX 16GB 2400MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 850 Pro 1TB Seagate 2TB H105 EVGA Hybrid GPU cooler 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Asus MG279Q - 24" 144Hz 1080p Filco Majestic II w/ Cherry Reds Seasonic X 760W 
CaseMouseMouse PadAudio
Bitfelix Prodigy Logitech G400 Razer Goliath AKG A701 
AudioAudio
JDS Labs Objective 2 JDS Labs ODAC 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5 750 3.99 (190x21) 1.376v Load ASUS P7P55d-E Pro GTX 670 FTW <- Poor overclocker :( 8GB (4x2GB) G.Skill DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
Samsung 830 Evo 128GB 2x 2TB  Some DVD drive OSX 10.10.4 
MonitorPowerCaseMouse
Asus 1080P Crap TX 750 HAF 922 G400s 
Mouse PadOther
Apple Keyboard Xbox One controler 
CPURAMHard DriveHard Drive
C2D 2,26GHz under volted @ .978v 8GB  Crucial M4 64GB SSD 500GB Scorpio Black 
OSMonitorKeyboardMouse
OS X 10.0 1280x800 Built-in Trackpad 
Audio
Built-in 
  hide details  
Reply
post #8 of 52
I have two EVGA 560 Ti SC cards. Default clocks are 900MHz... these are select chips I think.

IMHO, you will not have stable game play at 1GHz... Using every test and benchmark I have available, I was only able to get a stable 950MHz overclock. OCCT with the error checking enabled was a big help in this. Temps using MSI Afterburner with a custom fan profile maxed out at about 76c where the fans hit 100% at 70c.

My boards are on water now and run 50c fully loaded.

90c or above will create system lockups and problems. I would suggest you get the fan profile under control and more aggressive. Then make sure you don't jump to some rediculous overclock that could be frying your chips from the start.

Blue Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3670 4.0 GHz (HT On) 1.345v 24/7 Asus P6X58D Premium DUAL EVGA GTX 560 Ti SC 1G in SLI 12G Corsair Dominator GT2000MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Kingston V300 120G SSD, 2x 1TB Barracuda HD's LG BlueRay/LightScribe Burner Windows 7 Pro 64Bit 3x24", 1x22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Wireless Logitech K320 ULTRA X4 1200W Custom Danger Den LDR-29 Wireless Logitech M310 
Mouse Pad
Custom 
  hide details  
Reply
Blue Beast
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
W3670 4.0 GHz (HT On) 1.345v 24/7 Asus P6X58D Premium DUAL EVGA GTX 560 Ti SC 1G in SLI 12G Corsair Dominator GT2000MHz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Kingston V300 120G SSD, 2x 1TB Barracuda HD's LG BlueRay/LightScribe Burner Windows 7 Pro 64Bit 3x24", 1x22" LCD 
KeyboardPowerCaseMouse
Wireless Logitech K320 ULTRA X4 1200W Custom Danger Den LDR-29 Wireless Logitech M310 
Mouse Pad
Custom 
  hide details  
Reply
post #9 of 52
Thread Starter 
So I could check the Thermal Paste? or try to re-position the Heastsink? Idle temps are so low like 24c but Load is ridiculous.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #10 of 52
mine never even gets to the 90s, and mine is running SLI as top card.. maybe 1GHz OC is too much, try 950

OP, since you just got it, send it back to the retailer
yunojelly
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K P8P67 EVO GTX Titan 560 Ti GE 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB 1600/CL8 64GB C300 RAID0 128GB M4 256GB M4 
CoolingOSMonitorPower
NH-D14 Windows 8 Pro VP2770-LED 850AX 
Case
PCV1020B 
  hide details  
Reply
yunojelly
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
2600K P8P67 EVO GTX Titan 560 Ti GE 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
16GB 1600/CL8 64GB C300 RAID0 128GB M4 256GB M4 
CoolingOSMonitorPower
NH-D14 Windows 8 Pro VP2770-LED 850AX 
Case
PCV1020B 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SOLVED: Delete post please