Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SOLVED: Delete post please
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SOLVED: Delete post please

post #1 of 15
Thread Starter 
I am benchmarking and stress testing my GTX 560 Ti and it is showing in FurMark, Heaven DX11, and 3DMark 11 that I am only using 405MHz core. It shows 99% GPU Load so I am very curious as of to why this is happening. My current OC is 1000/2000/2100 1.062v I even tried default clocks of 900/1800/2100 1.012 and that didn't work either? Is it the card or NVCP? Should I restart my PC or what. I am so confused right now.. Is it a setting in NVCP that is messing with me?

I am running 2 monitors at the moment. My main in my Sig Rig and then a HP 2009m 1600x900 for putting all my monitoring tools on when I stress test and benchmark. I doubt the second monitor would be causing this, but hey idk.

*EDIT* On stock speeds FurMark shows my GPU @ Core: 405MHz Memory: 162MHz and Voltage: 0.950v O_O

*EDIT* I have my Killer 2100 in the first slot and my GTX 560 Ti in the second slot. Could this be a bandwidth issue? I am sure the first 2 PCI-E x16 slots run @ x16

Biostar 890FX: http://www.newegg.com/Product/Produc...iostar%20890fx
Edited by fRingE - 7/20/11 at 8:18am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #2 of 15
Maybe driver error? tried cleaning the driver by driver sweeper and installing it again?
Sometimes when overclock is not stable it will show these symptoms.

Edit : As I see you fold with this PC. Sometimes closing F@H can cause these kind of issues and it is solvable by restarting the PC.
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5820K @ 4.40 GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 Pro 1TB Samsung 950 Pro NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV CoolerMaster Octane Storm + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5820K @ 4.40 GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 Pro 1TB Samsung 950 Pro NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV CoolerMaster Octane Storm + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by HeadlessKnight View Post
Maybe driver error? tried cleaning the driver by driver sweeper and installing it again?
Sometimes when overclock is not stable it will show these symptoms.
Also As I see you fold with this PC. Sometimes closing F@H can cause these kind of issues and it is solvable by restarting the PC.
It was running fine yesterday, I had a good stable 1GHz. I could run all my games and FurMark fine. Now today I can't even play BC2 @ max settings (other than 1920x1080)

Also if I uninstall the drivers and get new ones windows automatically updates them for me? should I let it do that. I am use to AMD where I install them manually.

*EDIT* I heard a lot of people using 266.66 for folding? I have had no problems with the new 275.33 yet for games but I haven't tried it for folding yet.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
post #4 of 15
Quote:
Originally Posted by fRingE View Post
It was running fine yesterday, I had a good stable 1GHz. I could run all my games and FurMark fine. Now today I can't even play BC2 @ max settings (other than 1920x1080)

Also if I uninstall the drivers and get new ones windows automatically updates them for me? should I let it do that. I am use to AMD where I install them manually.

*EDIT* I heard a lot of people using 266.66 for folding? I have had no problems with the new 275.33 yet for games but I haven't tried it for folding yet.
266.66 are launch drivers, some people need newer ones for certain issues like DA2 SLI ect, and other issues.
post #5 of 15
When a overclock fails the card goes to 405Mhz to prevent a hard crash of the system. Rebooting is the only thing which will solve it. I think that means something is interfering (F@H) or the OC is unstable.

Most folders use 266.58.
post #6 of 15
Uninstall drivers in Safe Mode. to prevent the windows from installing them automatically by windows update.
First uninstall them using Control Panel-> Programs & Features. Then If you finish open the windows in Safe Mode again and uninstall other nvidia driver files by Driver Sweeper.
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5820K @ 4.40 GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 Pro 1TB Samsung 950 Pro NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV CoolerMaster Octane Storm + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
Desktop
(16 items)
 
Laptop
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-5820K @ 4.40 GHz Asus Rampage V Extreme/U3.1 MSI GTX 980 Ti Gaming 6GB  Corsair Vengeance LPX 16GB (4x4) DDR4-3000 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 850 Pro 1TB Samsung 950 Pro NVMe 512GB NZXT Kraken X62 Windows 10 Pro 
MonitorMonitorKeyboardPower
Asus VG236H 23" 120 Sony XBR43X800D 43" 4K TV CoolerMaster Octane Storm + Razer Turret EVGA SuperNOVA 1000 G3 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Graphite 760T Black Logitech G502 Proteus Spectrum + Razer Turret Razer Goliathus Asus Xonar Essence STX II 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-4720HQ @ 2.60 GHz Asus G751JY Asus GTX 980M 4GB SK hynix HMT41GS6BFR8A-PB 16GB (2x8) DDR3L-1600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveOS
SanDisk SD7SB3Q128G1002  HGST Travelstar 7K1000 1TB HL-DT-ST DVDRAM GUC0N Windows 10 Home 64-bit 
MonitorAudio
LG Philips LP173WF4-SPD1 + G-SYNC @ 75 Hz Realtek ALC668 
  hide details  
Reply
post #7 of 15
Make sure your driver hasn't crashed. Either reload the oc in afterburner or you may have to restart.

Sometimes when the driver crashes it will set it to some crippled clock or even 2D speeds.
post #8 of 15
Make sure Prefer Maximum performance is enabled in the NVCP.
post #9 of 15
Its the power draw limit. Lower oc and voltage.

Post powered by DROID X2
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
Snowdevil
(16 items)
 
ASUS G750JM
(9 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
[i7 4790K @ 4.4 GHz (1.186v)] [Asus Sabertooth Z97 Mark S] [nVidia Geforce GTX 1080] [nVidia Geforce GTX 1080] 
RAMHard DriveCoolingOS
[G.Skill 32GB DDR3 2133 MHz] [Crucial MX100 256GB] [Phanteks PH-TC12DX] [Win 10.1 Pro] 
MonitorMonitorKeyboardPower
[LG 29UM65 (2560x1080)] [QNIX Evo II LED (2560x1440)] [WASD v2 Tenkeyless] [NZXT Hale90 v2 ] 
CaseMouseMouse PadAudio
[ThermalTake GT10 Snow Edition] [Razer Mamba - Chroma] [Razer Kabuto] [Razer Man O' War] 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770HQ Intel HM87 Express Chipset Geforce GTX 860M 8GB DDR3L 1600 MHz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung SSD EVO DVD-RW Stock Windows 8.1 
Monitor
1920x1080 TN 
  hide details  
Reply
post #10 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ascii Aficionado View Post
Make sure Prefer Maximum performance is enabled in the NVCP.
Way ahead of you
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
[AMD] Phenom II x4 955 C2 @ 3.6GHz 1.385v [Biostar] TA890FXE (NB @ 2400MHz 1.25v) [MSI] GTX 560 Ti TFII GE @ 1000/2000/2100 1.087v [OCZ] 4GB Gold Series DDR3 1333MHZ 9-9-9-20 2T 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
[WD] 320GB SATA II HDD [Windows] 7 Home Premium 64bit [ASUS] VE248H 1920x1080 60Hz 2MS LED [Logitech] K120 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair] CMPSU-850TX 850W [ThermalTake] Armor (Ryūjin Case Mod) [Steelseries] Xai [Steelseries] QCK+ 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › SOLVED: Delete post please