Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5770 Crossfire troubles
New Posts  All Forums:Forum Nav:

5770 Crossfire troubles - Page 3

post #21 of 30
Thread Starter 
I'm testing with Crysis 2, which automatically turns off my second screen when full screen it. While playing windowed, Afterburner shows 900/157 Mhz and there is a definite drop in performance. The widget you directed me to still reports 900/900 Mhz. So I believe the widget shows overall clock, while afterburner shows current clock.

Quote:
Originally Posted by Sir Beregond View Post
Mine in crossfire never go below 400MHz when idle. Is this a brand difference between mine (XFX and Sapphire) and his where it goes even further down?
I'm using HIS 5770 1GB
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814161338
Edited by tCoLL - 7/22/11 at 11:23am
post #22 of 30
Quote:
Originally Posted by tCoLL View Post
I'm testing with Crysis 2, which automatically turns off my second screen when full screen it. While playing windowed, Afterburner shows 900/157 Mhz and there is a definite drop in performance. The widget you directed me to still reports 900/900 Mhz. So I believe the widget shows overall clock, while afterburner shows current clock.
I don't have that issue, but perhaps it just hadn't updated. It takes mine 10 seconds sometimes.

What does it report when the game isn't running?

If it's reporting 900/900 after the game is running, but 400/0 when idle, I'm inclined to believe that your Crossfire is running fine.

If not, you could potentially have some driver reporting issues (but if it works fine, who cares?).
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #23 of 30
Thread Starter 
I'll be setting my idle clocks a bit higher.
http://forums.amd.com/game/messagevi...&enterthread=y
Thank you all for your help.
post #24 of 30
Quote:
Originally Posted by tCoLL View Post
I'll be setting my idle clocks a bit higher.
http://forums.amd.com/game/messagevi...&enterthread=y
Thank you all for your help.
OoOoOooo... Neat I did not know you could do that.

Let us know how it works.
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #25 of 30
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SectorNine50 View Post
OoOoOooo... Neat I did not know you could do that.

Let us know how it works.
Worked like a beaut, I was getting artifacting by simply moving windows around because the clock speed was set so low on idle, I set my idle frequency to 300 Mhz and memory to 600 Mhz and presto, no more artifacting! Very simple to do also.
post #26 of 30
Quote:
Originally Posted by tCoLL View Post
Worked like a beaut, I was getting artifacting by simply moving windows around because the clock speed was set so low on idle, I set my idle frequency to 300 Mhz and memory to 600 Mhz and presto, no more artifacting! Very simple to do also.
Does the memory clocking back up from 600Mhz cause your screens to flash?
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #27 of 30
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by SectorNine50 View Post
Does the memory clocking back up from 600Mhz cause your screens to flash?
I guess I don't quite understand your question. On stock, my cards were idling so low that it was creating artifacting with basic desktop use (especially with two monitors) so I set the idle clocks a bit higher, which solved my problem.
post #28 of 30
Quote:
Originally Posted by tCoLL View Post
I guess I don't quite understand your question. On stock, my cards were idling so low that it was creating artifacting with basic desktop use (especially with two monitors) so I set the idle clocks a bit higher, which solved my problem.
Back when I had my 4650, every time the memory came up to it's normal clock speed from it's power saving one (in your case, from 600Mhz to 1200Mhz), the monitors would flash briefly.

This got really old when surfing the web with flash content...

My 5770's change their GPU clock speed, but the memory is always at 1200Mhz. Basically curious if our 5770's display the same issue my 4650 did.
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
post #29 of 30
Thread Starter 
my screens don't go black, my monitors would just sort of tweak out when I moved a window around. It wasn't bothering to clock back up for simple tasks in windows, so it was struggling to output at such a low frequency.

I just tried to go back to my stock settings to let you know what it was downclocking my memory to, but they're now showing 400/1200 idle. So it looks like my 157 Mhz issue went away on its own.
Edited by tCoLL - 7/22/11 at 2:25pm
post #30 of 30
OH okay I see what you mean, I thought you had changed the idle clocks to 600Mhz (so when the chip wasn't in use, it'd drop from 1200Mhz to 600Mhz).

I get what you are saying now. Glad you got it resolved.
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
Perpetual Upgrade
(17 items)
 
Server
(17 items)
 
Galago UltraPro
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770K MSI Z97M Gaming Zotac GTX 1080 AMP! Edition (2x4GB) Corsair DDR3-2000 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
128GB Crucial M4 (2x) 500GB RAID 0 Swiftech Apogee Black Ice GT Stealth 240 
OSKeyboardPowerCase
Windows 10 Pro 64bit Corsair K70 Vengence Seasonic X650 Aerocool DS Cube 
MouseAudio
Logitech G500 ASUS Xonar DX 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X4 965 MSI 870A-G54 nVidia 8400GS (2x2GB) Patriot DDR3-1600 
RAMHard DriveHard DriveCooling
(2x4GB) Patriot DDR3-1600 (3x) 320GB RAID 5 (1x) 1TB Backup Storage Coolermaster TX3 
OSPowerOther
Proxmox Hypervisor Antec TruePower 430W HP Smart Array P400 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7-4750HQ Intel Iris Pro Graphics 5200  (2 x 4GB) DDR3-1600 90GB Intel mSATA SSD 
Hard DriveOSOSMonitor
500GB 5400RPM HDD Ubuntu Gnome 15.10 Windows 10 14" 1080p ColorPro IPS 
Case
Galago UltraPro 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › 5770 Crossfire troubles