Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Stable in all bench marks, Crashes after 30 minutes of bad company 2
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Stable in all bench marks, Crashes after 30 minutes of bad company 2 - Page 2

post #11 of 18
Quote:
Originally Posted by th3illusiveman View Post
How do you check your voltages? EasyTune 6 seems to be the only program that gives me reliable data. CPU-z and Real-Temp, HW monitor and Speed Fan all give different readings.
I use use both HW monitor and HWiNFO64. They always seems to agree within a few millivolts.

I would really recommend uninstalling easy tune 6.

That being said, punkbuster is a POS and the reason for the bsods.
Sexy Sandy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K Gigabyte Z68X-UD5 MSI GTX 580 LIGHTNING G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB+Samsung Spinpoint F3 1TB+Seaga... LITE-ON DVD Burner Noctua NH-D14 Windows 7 64-bit 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ xl2410t Corsair 850HX Cooler Master HAF-X  Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
Sexy Sandy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K Gigabyte Z68X-UD5 MSI GTX 580 LIGHTNING G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB+Samsung Spinpoint F3 1TB+Seaga... LITE-ON DVD Burner Noctua NH-D14 Windows 7 64-bit 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ xl2410t Corsair 850HX Cooler Master HAF-X  Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
post #12 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by nolonger View Post
Software voltage monitors are never to be trusted. I personally don't see a need for it either.
You need to monitor how much voltage and what the temperatures are on your chip to make sure its running safely. True that software for the Z68 platform is very buggy right now how ever.
Bender
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5-2500k @ 4.6Ghz Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Sapphire AMD R9 290X Tri-X (1050/1300mhz)  EVGA GeForce GTX 1080 (How do you OC?) 
RAMHard DriveHard DriveOS
8GB 1600Mhz OCZ Vertex 3 240GB SSD OCZ Vertex 3 240GB SSD windows 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus MG279Q Logitech G510  Corsair TX750 CM II 690 Advanced 
MouseMouse PadAudioAudio
CM Sentinel Advance  some big corsair one beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm SoundBlaster Z Soundcard 
  hide details  
Reply
Bender
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5-2500k @ 4.6Ghz Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Sapphire AMD R9 290X Tri-X (1050/1300mhz)  EVGA GeForce GTX 1080 (How do you OC?) 
RAMHard DriveHard DriveOS
8GB 1600Mhz OCZ Vertex 3 240GB SSD OCZ Vertex 3 240GB SSD windows 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus MG279Q Logitech G510  Corsair TX750 CM II 690 Advanced 
MouseMouse PadAudioAudio
CM Sentinel Advance  some big corsair one beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm SoundBlaster Z Soundcard 
  hide details  
Reply
post #13 of 18
What error code did you get?

Like I mentioned before 3 hours prime blend is not really long enough to ensure stability. Try raising the vcore and stablizing the overclock.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
post #14 of 18
Quote:
Originally Posted by th3illusiveman View Post
You need to monitor how much voltage and what the temperatures are on your chip to make sure its running safely. True that software for the Z68 platform is very buggy right now how ever.
Well, say the software suddenly showed 1.5v. What could you do about it? Your board doesn't have voltage adjustment... Besides that, I've had software tell me my PLL was at 1.7V (in P55) when in reality it was at 1.5v. It's just nowhere near accurate nor useful to know in a daily system.
post #15 of 18
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Kreeker View Post
I use use both HW monitor and HWiNFO64. They always seems to agree within a few millivolts.

I would really recommend uninstalling easy tune 6.

That being said, punkbuster is a POS and the reason for the bsods.
That HWiNfO64 is pretty amazing. Thanks, i'll try this out.
Bender
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5-2500k @ 4.6Ghz Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Sapphire AMD R9 290X Tri-X (1050/1300mhz)  EVGA GeForce GTX 1080 (How do you OC?) 
RAMHard DriveHard DriveOS
8GB 1600Mhz OCZ Vertex 3 240GB SSD OCZ Vertex 3 240GB SSD windows 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus MG279Q Logitech G510  Corsair TX750 CM II 690 Advanced 
MouseMouse PadAudioAudio
CM Sentinel Advance  some big corsair one beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm SoundBlaster Z Soundcard 
  hide details  
Reply
Bender
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5-2500k @ 4.6Ghz Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Sapphire AMD R9 290X Tri-X (1050/1300mhz)  EVGA GeForce GTX 1080 (How do you OC?) 
RAMHard DriveHard DriveOS
8GB 1600Mhz OCZ Vertex 3 240GB SSD OCZ Vertex 3 240GB SSD windows 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus MG279Q Logitech G510  Corsair TX750 CM II 690 Advanced 
MouseMouse PadAudioAudio
CM Sentinel Advance  some big corsair one beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm SoundBlaster Z Soundcard 
  hide details  
Reply
post #16 of 18
Sorry for not reading everything at all but...

EASYTUNER6 MAN! TURN IT OFF!

I have a Gigabyte Z68 board as well. EasyTuner 6 bluescreens BC2 here. I close it, bam, game works. Even if you are @ stock, just by having ET on your tray, it will bsod BC2.

I hope that works
Game/Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500k @ 4.5 Ghz Gigabyte GA-Z68X-UD3P EVGA GTX460 SSC+ 8GB Corsair Vengeance DDR3 @1600Mhz 
Hard DriveMonitorPowerCase
1TB WD Caviar Black SATA 6GB/s Samsung T220 1680x1050 XFX PRO Core Series 650W HAF 912 Plus 
  hide details  
Reply
Game/Workstation
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500k @ 4.5 Ghz Gigabyte GA-Z68X-UD3P EVGA GTX460 SSC+ 8GB Corsair Vengeance DDR3 @1600Mhz 
Hard DriveMonitorPowerCase
1TB WD Caviar Black SATA 6GB/s Samsung T220 1680x1050 XFX PRO Core Series 650W HAF 912 Plus 
  hide details  
Reply
post #17 of 18
Thread Starter 
Turned off EasyTune 6 (uninstalled all the Gigabyte BloatWare as well) and the game seems to be running fine at 4.2Ghz.

Thanks guys. I'll report back if the situation changes because i could only play for 45 Minutes
Bender
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5-2500k @ 4.6Ghz Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Sapphire AMD R9 290X Tri-X (1050/1300mhz)  EVGA GeForce GTX 1080 (How do you OC?) 
RAMHard DriveHard DriveOS
8GB 1600Mhz OCZ Vertex 3 240GB SSD OCZ Vertex 3 240GB SSD windows 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus MG279Q Logitech G510  Corsair TX750 CM II 690 Advanced 
MouseMouse PadAudioAudio
CM Sentinel Advance  some big corsair one beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm SoundBlaster Z Soundcard 
  hide details  
Reply
Bender
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i5-2500k @ 4.6Ghz Gigabyte Z68X-UD3H-B3 Sapphire AMD R9 290X Tri-X (1050/1300mhz)  EVGA GeForce GTX 1080 (How do you OC?) 
RAMHard DriveHard DriveOS
8GB 1600Mhz OCZ Vertex 3 240GB SSD OCZ Vertex 3 240GB SSD windows 10 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus MG279Q Logitech G510  Corsair TX750 CM II 690 Advanced 
MouseMouse PadAudioAudio
CM Sentinel Advance  some big corsair one beyerdynamic DT 770 Pro 250 Ohm SoundBlaster Z Soundcard 
  hide details  
Reply
post #18 of 18
Quote:
Originally Posted by th3illusiveman View Post
Turned off EasyTune 6 (uninstalled all the Gigabyte BloatWare as well) and the game seems to be running fine at 4.2Ghz.

Thanks guys. I'll report back if the situation changes because i could only play for 45 Minutes
Glad I could help.

Please report back if you have any more issues and if you discover any more solutions. I discovered this fix a day before I went to LBI for the week and didn't get a chance to fully test if it was working correctly.
Sexy Sandy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K Gigabyte Z68X-UD5 MSI GTX 580 LIGHTNING G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB+Samsung Spinpoint F3 1TB+Seaga... LITE-ON DVD Burner Noctua NH-D14 Windows 7 64-bit 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ xl2410t Corsair 850HX Cooler Master HAF-X  Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
Sexy Sandy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K Gigabyte Z68X-UD5 MSI GTX 580 LIGHTNING G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB+Samsung Spinpoint F3 1TB+Seaga... LITE-ON DVD Burner Noctua NH-D14 Windows 7 64-bit 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ xl2410t Corsair 850HX Cooler Master HAF-X  Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Stable in all bench marks, Crashes after 30 minutes of bad company 2