Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Applied thermal paste, computer won't boot
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Applied thermal paste, computer won't boot

post #1 of 7
Thread Starter 
Hello everyone. I was trying out a new thermal paste called GELID Solutions GC Extreme and after making sure the heatsink was put on right I tried turning on the computer and it didn't work. The motherboard lights are on, so I tried turning it on from the power on button on the motherboard. Still doesn't work. I tried resetting the power supply and then the power adapter and the computer still won't start at all. Nothing turns on.

I haven't touched any part of the motherboard or any parts of it, so what else could have happened?
Sleek Rig 2012
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k 4.8 GHz ASUS Z77 Sabertooth EVGA GTX 480 SuperClocked Mushkin Enhanced Blackline 8 GB 2133 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Patriot Pyro SE 120 GB  WD Caviar Black 500 GB x2 (1 backup) ASUS CD/DVD RW 24x Noctua NH-D14 
CoolingOSMonitorKeyboard
GELID Icy Vision Rev. 2 Windows 8 Professional Samsung BX2440 24" Saitek Eclipse III 
PowerCaseMouseAudio
Silverstone ST75ZF 750W NZXT Phantom (black) Saitek GM2400 V-MODA Crossfade LP 
AudioAudio
Auzentech X-Fi Forte 7.1 Saitek Cyborg 5.1 headset 
  hide details  
Reply
Sleek Rig 2012
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k 4.8 GHz ASUS Z77 Sabertooth EVGA GTX 480 SuperClocked Mushkin Enhanced Blackline 8 GB 2133 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Patriot Pyro SE 120 GB  WD Caviar Black 500 GB x2 (1 backup) ASUS CD/DVD RW 24x Noctua NH-D14 
CoolingOSMonitorKeyboard
GELID Icy Vision Rev. 2 Windows 8 Professional Samsung BX2440 24" Saitek Eclipse III 
PowerCaseMouseAudio
Silverstone ST75ZF 750W NZXT Phantom (black) Saitek GM2400 V-MODA Crossfade LP 
AudioAudio
Auzentech X-Fi Forte 7.1 Saitek Cyborg 5.1 headset 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Have you look to see if you bent any pins? That the only thing I can think of if their was never a problem before.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.5GHZ 1.33Vcore Asus P8P67 Deluxe B3 GIGABYTE 570 GTX 13I Rev2 G Skill 1600 2x2 set 
Hard DriveCoolingOSMonitor
kingston hyperx 3k  xspc rs 240 kit windows 7 64bit 22" viewsomic hd led 
Power
Seasonic x750 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.5GHZ 1.33Vcore Asus P8P67 Deluxe B3 GIGABYTE 570 GTX 13I Rev2 G Skill 1600 2x2 set 
Hard DriveCoolingOSMonitor
kingston hyperx 3k  xspc rs 240 kit windows 7 64bit 22" viewsomic hd led 
Power
Seasonic x750 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Take off the heatsink, make sure that the thermal paste isn't spilling over onto the motherboard and shorting it out.

If turning it on from the motherboard doesn't work, I'd verify that you've got your 12v CPU power connector in, if that's fine i'm not sure frown.gif

You've got your fan for your Heatsink connected haven't you. Also, do you get a MemOK on that board?

Comps
post #4 of 7
The GELID Solutions GC Extreme is Non-Conductive should not cause a short.
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.5GHZ 1.33Vcore Asus P8P67 Deluxe B3 GIGABYTE 570 GTX 13I Rev2 G Skill 1600 2x2 set 
Hard DriveCoolingOSMonitor
kingston hyperx 3k  xspc rs 240 kit windows 7 64bit 22" viewsomic hd led 
Power
Seasonic x750 
  hide details  
Reply
My System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.5GHZ 1.33Vcore Asus P8P67 Deluxe B3 GIGABYTE 570 GTX 13I Rev2 G Skill 1600 2x2 set 
Hard DriveCoolingOSMonitor
kingston hyperx 3k  xspc rs 240 kit windows 7 64bit 22" viewsomic hd led 
Power
Seasonic x750 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
What happened? Try pulling off the heatsink and take the cpu out. If anything is wrong, then it will be apparent.
Ryzen Build
(14 items)
 
Fiance's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 5 1600 @ 3.8ghz ASUS ROG Strix B350-F ASUS ROG Strix RX 580 8GB @ 1480mhz Team T-Force Night Hawk RGB 2x8GB (coming soon) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk X400 512GB (custom enclosure) WD Blue 1TB | Raid 1 Deepcool Captain 240 RGB Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ViewSonic XG2701 Turbot Mechanical Keyboard EVGA SuperNova P2 650w NZXT S340 Elite 
MouseMouse Pad
Razer Deathadder Chroma Glorious PC Gaming Race Pad 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.6ghz ASRock Z68 Extreme3 Gen3 MSI HD 7850 2GB @ 1ghz Mushkin Ridgeline Series @ 1600mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 520 Series Western Digital Caviar Black Cryorig H7 Quad Lumi W/ Xigmatek Purple LED Windows 10 Pro 
MonitorPowerCaseAudio
ViewSonic VX2370SMH-LED Rosewill Capstone 550w BitFenix Neos Window Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
Ryzen Build
(14 items)
 
Fiance's Rig
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 5 1600 @ 3.8ghz ASUS ROG Strix B350-F ASUS ROG Strix RX 580 8GB @ 1480mhz Team T-Force Night Hawk RGB 2x8GB (coming soon) 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
SanDisk X400 512GB (custom enclosure) WD Blue 1TB | Raid 1 Deepcool Captain 240 RGB Windows 10 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ViewSonic XG2701 Turbot Mechanical Keyboard EVGA SuperNova P2 650w NZXT S340 Elite 
MouseMouse Pad
Razer Deathadder Chroma Glorious PC Gaming Race Pad 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4.6ghz ASRock Z68 Extreme3 Gen3 MSI HD 7850 2GB @ 1ghz Mushkin Ridgeline Series @ 1600mhz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel 520 Series Western Digital Caviar Black Cryorig H7 Quad Lumi W/ Xigmatek Purple LED Windows 10 Pro 
MonitorPowerCaseAudio
ViewSonic VX2370SMH-LED Rosewill Capstone 550w BitFenix Neos Window Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Ah I didn't know that, it's like the IC diamond I use, I figured it would probably be silver based.
post #7 of 7
Thread Starter 
Great it works again somehow! I connected the green wire of the main power connector of the MBD to the ground to force the power supply to start and the fans started. Then I turned on the computer from the on board power switch of the MBD and it booted. I just hope this doesn't happen again. Time to test the CPU finally.
Sleek Rig 2012
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k 4.8 GHz ASUS Z77 Sabertooth EVGA GTX 480 SuperClocked Mushkin Enhanced Blackline 8 GB 2133 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Patriot Pyro SE 120 GB  WD Caviar Black 500 GB x2 (1 backup) ASUS CD/DVD RW 24x Noctua NH-D14 
CoolingOSMonitorKeyboard
GELID Icy Vision Rev. 2 Windows 8 Professional Samsung BX2440 24" Saitek Eclipse III 
PowerCaseMouseAudio
Silverstone ST75ZF 750W NZXT Phantom (black) Saitek GM2400 V-MODA Crossfade LP 
AudioAudio
Auzentech X-Fi Forte 7.1 Saitek Cyborg 5.1 headset 
  hide details  
Reply
Sleek Rig 2012
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5 3570k 4.8 GHz ASUS Z77 Sabertooth EVGA GTX 480 SuperClocked Mushkin Enhanced Blackline 8 GB 2133 MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Patriot Pyro SE 120 GB  WD Caviar Black 500 GB x2 (1 backup) ASUS CD/DVD RW 24x Noctua NH-D14 
CoolingOSMonitorKeyboard
GELID Icy Vision Rev. 2 Windows 8 Professional Samsung BX2440 24" Saitek Eclipse III 
PowerCaseMouseAudio
Silverstone ST75ZF 750W NZXT Phantom (black) Saitek GM2400 V-MODA Crossfade LP 
AudioAudio
Auzentech X-Fi Forte 7.1 Saitek Cyborg 5.1 headset 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel CPUs
Overclock.net › Forums › Intel › Intel CPUs › Applied thermal paste, computer won't boot