Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › New build shuts down then restarts after restarting.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

New build shuts down then restarts after restarting. - Page 3

post #21 of 24
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Jokah View Post
I think your question and heading are saying two different things.

Your heading would suggest that when you restart your pc, it powers down, powers up and then restarts its self again. This is the issue I sometimes have and I believe is the issue some other people were replying to. Myself included.

Your question seems to imply that when you restart your PC, instead your pc staying powered on through the restart, it actually turns its self off briefly then powers back on. I have a different board to you but is a Z68 and I can tell you this is exactly how my board operates and always has done.
Ill keep that in mind, instead of saying it shuts down, then restarts, after restarting, ill say "when I restart my pc, it powers down, powers up and then restarts its self again"

Hopefully that will clear up any confusion on your side. After doing some troubleshooting and hardware fault isolation (i just like saying that), I noticed that this issue does not occur after taking the ram off the XMP profile, which its certified for, so instead of the timings being at cl8, they are up to cl11, and now it doesn't shut down after restarting...
GreenPimpStar
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel Core i7 2600k @4.5GHz| |Gigabyte Z68X-UD7-B3| |EVGA GTX 980 SC| |G.skill DDR3 1600mhz CL8, 2x4GB| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Samsung EVO 250GB SSD +2x 1TB WD Black| LG Dvd Multi |Noctua DH-14| |Windows 8| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Asus 144hz 24" hotness| |Apple Aluminum Wired| |ABS SL-1050, 1.05kw, 87a| |CoolerMaster 690 NV Edition| 
MouseMouse Pad
|Logitech G9x| Steel Series 
  hide details  
Reply
GreenPimpStar
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel Core i7 2600k @4.5GHz| |Gigabyte Z68X-UD7-B3| |EVGA GTX 980 SC| |G.skill DDR3 1600mhz CL8, 2x4GB| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Samsung EVO 250GB SSD +2x 1TB WD Black| LG Dvd Multi |Noctua DH-14| |Windows 8| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Asus 144hz 24" hotness| |Apple Aluminum Wired| |ABS SL-1050, 1.05kw, 87a| |CoolerMaster 690 NV Edition| 
MouseMouse Pad
|Logitech G9x| Steel Series 
  hide details  
Reply
post #22 of 24
Well it seems like a step in the right direction to narrowing down your fault. If your memory is certified for xmp though you should be able to use it.
Tevatron K
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8ghz Z77 Sabertooth R9 290 8GB Samsung 30nm @ 1866mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
M500 240GB SSD 3x 3TB HDD's Sony DRU-V200S Custom water cooling 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit QNIX 27" 1440p @ 96Hz Ducky 1008 BeQuiet 1200w 
CaseMouseMouse Pad
HAF 932 Logitec G5 Table top 
  hide details  
Reply
Tevatron K
(15 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2600K @ 4.8ghz Z77 Sabertooth R9 290 8GB Samsung 30nm @ 1866mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
M500 240GB SSD 3x 3TB HDD's Sony DRU-V200S Custom water cooling 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64bit QNIX 27" 1440p @ 96Hz Ducky 1008 BeQuiet 1200w 
CaseMouseMouse Pad
HAF 932 Logitec G5 Table top 
  hide details  
Reply
post #23 of 24
Its the ram, i had the same problem
Blue Storm
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-2500k Asus P8P67 Pro XFX HD6950 1gb G.Skill 8gb DDR3-1600mhz 8-8-8-24 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung Spinpoint F3 1tb Windows 7 x64 Dell 2009w 20" Antec TP-750w Modular 
Case
CM HAF 912 
  hide details  
Reply
Blue Storm
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-2500k Asus P8P67 Pro XFX HD6950 1gb G.Skill 8gb DDR3-1600mhz 8-8-8-24 
Hard DriveOSMonitorPower
Samsung Spinpoint F3 1tb Windows 7 x64 Dell 2009w 20" Antec TP-750w Modular 
Case
CM HAF 912 
  hide details  
Reply
post #24 of 24
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by icefire7454 View Post
Its the ram, i had the same problem
So i just tested the ram at fail safe defaults, way off than the regular cl8 timings, this was up to cl11. but at least it passed, I'm going to set it to the xmp profile and turn off memory turbo to standard and see what happens
GreenPimpStar
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel Core i7 2600k @4.5GHz| |Gigabyte Z68X-UD7-B3| |EVGA GTX 980 SC| |G.skill DDR3 1600mhz CL8, 2x4GB| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Samsung EVO 250GB SSD +2x 1TB WD Black| LG Dvd Multi |Noctua DH-14| |Windows 8| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Asus 144hz 24" hotness| |Apple Aluminum Wired| |ABS SL-1050, 1.05kw, 87a| |CoolerMaster 690 NV Edition| 
MouseMouse Pad
|Logitech G9x| Steel Series 
  hide details  
Reply
GreenPimpStar
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
|Intel Core i7 2600k @4.5GHz| |Gigabyte Z68X-UD7-B3| |EVGA GTX 980 SC| |G.skill DDR3 1600mhz CL8, 2x4GB| 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
|Samsung EVO 250GB SSD +2x 1TB WD Black| LG Dvd Multi |Noctua DH-14| |Windows 8| 
MonitorKeyboardPowerCase
|Asus 144hz 24" hotness| |Apple Aluminum Wired| |ABS SL-1050, 1.05kw, 87a| |CoolerMaster 690 NV Edition| 
MouseMouse Pad
|Logitech G9x| Steel Series 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › New build shuts down then restarts after restarting.