Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › RAID Controllers and Software › RAID0 wont boot unless disc in drive
New Posts  All Forums:Forum Nav:

RAID0 wont boot unless disc in drive

post #1 of 7
Thread Starter 
I recently grabbed 2 VelociRaptors drives and Decided to put them in RAID 0 and make it my OS "drive"

I installed windows 7 HP on it and It installed rather quickly and boot much much faster than i was booting with my older drive (about a minute faster).

Then I decided to take the windows DVD out of the drive and when i tried to boot it gives me a "boot disc error, enter disc and press enter" error i hit enter and repeat, reboot, and it repeats. i put the windows DVD in the drive and i boot in to windows no problem. I tinkered in the BIOS a lot but I think it may not be that. any ideas OCN?

(found a similar thread but it was an SSD firmware issue so i posted this)
Dorianime
(15 items)
 
School Rig
(5 items)
 
 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Clevo W120HNM/w170HN GT540M Samsung Seagate Momentus 
OS
Windows 7 ultimate 
  hide details  
Reply
Dorianime
(15 items)
 
School Rig
(5 items)
 
 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Clevo W120HNM/w170HN GT540M Samsung Seagate Momentus 
OS
Windows 7 ultimate 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
Did you config 'boot from drive' again ?
The beast
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K Maximus IV Extreme MSI GTX1080 X 2x4GB corsair vengeance 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
SAMSUNG 850 PRO Corsair h80i Windows 8.1  Ducky shine 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Corsair 500r Steelseries Rival Steelseries qck+ 
Audio
X-fi Soundblaster, Sennheiser hd598 
  hide details  
Reply
The beast
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 2600K Maximus IV Extreme MSI GTX1080 X 2x4GB corsair vengeance 
Hard DriveCoolingOSKeyboard
SAMSUNG 850 PRO Corsair h80i Windows 8.1  Ducky shine 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX850 Corsair 500r Steelseries Rival Steelseries qck+ 
Audio
X-fi Soundblaster, Sennheiser hd598 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
You loaded the RAID F6 drivers during the OS install and set the bios to boot from RAID? Also, was any other HDDs connected while installing the OS? That alone can create issues.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 860  Asus P7P55D-E Pro MSI ATI 6990 8gb G.Skill 1600 DDR3 (4x2Gb) 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G. Skill 1600 DDR3 OCZ Agility 2 120Gb  Seagate SATA Barracuda 160GB TSH663B DVD burner 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supreme HF XSPC RC360 XSPC DDC Reservoir EK-FC6990 - EN (Nickel) 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit Pro Gateway FHX2300 Microsoft Wireless Multimedia V2 PC Power & Cooling Silencer 750 Quad 
CaseMouseAudio
Cooler Master HAF 932 Microsoft Wireless Optical Creative 5.1 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 860  Asus P7P55D-E Pro MSI ATI 6990 8gb G.Skill 1600 DDR3 (4x2Gb) 
RAMHard DriveHard DriveOptical Drive
G. Skill 1600 DDR3 OCZ Agility 2 120Gb  Seagate SATA Barracuda 160GB TSH663B DVD burner 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Supreme HF XSPC RC360 XSPC DDC Reservoir EK-FC6990 - EN (Nickel) 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 64bit Pro Gateway FHX2300 Microsoft Wireless Multimedia V2 PC Power & Cooling Silencer 750 Quad 
CaseMouseAudio
Cooler Master HAF 932 Microsoft Wireless Optical Creative 5.1 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Seems obvious, but is your RAID array set to be your boot drive?
Sulaco
(14 items)
 
 
MacBook Pro
(4 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Asus Crosshair IV Formula Sapphire 7950 3GB 2x2GB Mushkin Enhanced Blackline  
Hard DriveOSMonitorPower
2x150GB Velociraptor RAID 0 | 2x1TB Hitachi Windows 8 Asus VH242H OCZ ModXStream 700W 
Case
Cooler Master HAF 932 
CPUGraphicsOSMonitor
Core 2 Duo P8400 GeForce 9400M OSX Yosemite 13.3" LED-backlit 
  hide details  
Reply
Sulaco
(14 items)
 
 
MacBook Pro
(4 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1090T Asus Crosshair IV Formula Sapphire 7950 3GB 2x2GB Mushkin Enhanced Blackline  
Hard DriveOSMonitorPower
2x150GB Velociraptor RAID 0 | 2x1TB Hitachi Windows 8 Asus VH242H OCZ ModXStream 700W 
Case
Cooler Master HAF 932 
CPUGraphicsOSMonitor
Core 2 Duo P8400 GeForce 9400M OSX Yosemite 13.3" LED-backlit 
  hide details  
Reply
post #5 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Maximus4 View Post
Did you config 'boot from drive' again ?
Yes.

Quote:
Originally Posted by ezveedub View Post
You loaded the RAID F6 drivers during the OS install and set the bios to boot from RAID? Also, was any other HDDs connected while installing the OS? That alone can create issues.
Windows 7 uses its own RAID drivers. I used my motherboard's intergrated RAID configuration thing.

I actually did install the OS with other drives. one SATA and one IDE drive. I guess I'll disconnect the others and redo the RAID and Install.


Quote:
Originally Posted by superhead91 View Post
Seems obvious, but is your RAID array set to be your boot drive?
Yes I do.



Hey is Erasing the MBR bad? because i did that the first time.
Dorianime
(15 items)
 
School Rig
(5 items)
 
 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Clevo W120HNM/w170HN GT540M Samsung Seagate Momentus 
OS
Windows 7 ultimate 
  hide details  
Reply
Dorianime
(15 items)
 
School Rig
(5 items)
 
 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Clevo W120HNM/w170HN GT540M Samsung Seagate Momentus 
OS
Windows 7 ultimate 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Thread Starter 
Double post!

I seriously need to get my Deathadder replaced
Dorianime
(15 items)
 
School Rig
(5 items)
 
 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Clevo W120HNM/w170HN GT540M Samsung Seagate Momentus 
OS
Windows 7 ultimate 
  hide details  
Reply
Dorianime
(15 items)
 
School Rig
(5 items)
 
 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Clevo W120HNM/w170HN GT540M Samsung Seagate Momentus 
OS
Windows 7 ultimate 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ezveedub View Post
You loaded the RAID F6 drivers during the OS install and set the bios to boot from RAID? Also, was any other HDDs connected while installing the OS? That alone can create issues.
Solved! thanks!
Dorianime
(15 items)
 
School Rig
(5 items)
 
 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Clevo W120HNM/w170HN GT540M Samsung Seagate Momentus 
OS
Windows 7 ultimate 
  hide details  
Reply
Dorianime
(15 items)
 
School Rig
(5 items)
 
 
MotherboardGraphicsRAMHard Drive
Clevo W120HNM/w170HN GT540M Samsung Seagate Momentus 
OS
Windows 7 ultimate 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: RAID Controllers and Software
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › RAID Controllers and Software › RAID0 wont boot unless disc in drive