Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Computer shuts off when GPU's are in SLi.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Computer shuts off when GPU's are in SLi.

post #1 of 15
Thread Starter 
I have two GTX570's in SLi and when I load up a game on my computer my computer will shut off. If I play the game in single GPU mode it runs fine. I have this PSU. Is it possible that PSU can't handle the load? That is my assumption.
post #2 of 15
Must be....have you tried running furmark + linx at the same time?

That PSU should handle it fine, in theory, maybe it's faulty.
The Butthurt Box
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K P67 Professional AMD Radeon HD 6950 unlock NVIDIA GeForce GTX 460 2gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaws G.Skill Ripjaws Intel X25-V Seagate Barracuda 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Goflex USB 3.0 24x DVD R/W DL Win7 Ultermate 64 Acer 20in 1600x900 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Compaq 20in 1600x900 17in Dell 1280x1024 19in Gateway 1280x1024 Razer Blackwidow mech w/ cherry MX blues 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin LZ-750 HAF 932 + sound activated lights Logitech G500 Rosewill USB headset 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 4 3.2ghz w/ HT HP Intel IGP 4gb Mushkin DDR2 
Hard DriveOSPowerCase
80gb sata WinXP Pro HP OEM HP Small form factor 
  hide details  
Reply
The Butthurt Box
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K P67 Professional AMD Radeon HD 6950 unlock NVIDIA GeForce GTX 460 2gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaws G.Skill Ripjaws Intel X25-V Seagate Barracuda 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Goflex USB 3.0 24x DVD R/W DL Win7 Ultermate 64 Acer 20in 1600x900 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Compaq 20in 1600x900 17in Dell 1280x1024 19in Gateway 1280x1024 Razer Blackwidow mech w/ cherry MX blues 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin LZ-750 HAF 932 + sound activated lights Logitech G500 Rosewill USB headset 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 4 3.2ghz w/ HT HP Intel IGP 4gb Mushkin DDR2 
Hard DriveOSPowerCase
80gb sata WinXP Pro HP OEM HP Small form factor 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
Do you have the 2x6pin connects on both cards?

I think you may be short. Im thinking you need at least a 900w.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Gigabyte P67A-UD4-B3 Sapphire 6970 3SR Ripjaws X 8GB DDR3-1866 CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial C300 Western Digital Black Western Digital Black Pioneer DVR-212DBK 
CoolingCoolingCoolingOS
NH-U12P SE2 NF-P14 FLX NF-S12B FLX Windows 7 Professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 24" Wide (W2453V) Logitech Standard 102 (Soon to be Ducky Shine w... Corsair 850HX Ultra Aluminus ATX Black Mid-Tower 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder 3.5g Optical Steelseries 4HD Auzentech Forte 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Gigabyte P67A-UD4-B3 Sapphire 6970 3SR Ripjaws X 8GB DDR3-1866 CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial C300 Western Digital Black Western Digital Black Pioneer DVR-212DBK 
CoolingCoolingCoolingOS
NH-U12P SE2 NF-P14 FLX NF-S12B FLX Windows 7 Professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 24" Wide (W2453V) Logitech Standard 102 (Soon to be Ducky Shine w... Corsair 850HX Ultra Aluminus ATX Black Mid-Tower 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder 3.5g Optical Steelseries 4HD Auzentech Forte 7.1 
  hide details  
Reply
post #4 of 15
Quote:
Originally Posted by Addictedtokaos View Post
Do you have the 2x6pin connects on both cards?

I think you may be short. Im thinking you need at least a 900w.
750 is more than enough for 570 SLI.

Edit: Xeon doesn't use so much power that it's overloading it with the extra draw, does it? I know it's enough for a desktop system but I'm not sure if you have server CPUs and boards, if it is still enough in that case.
Edited by railfan844 - 7/26/11 at 8:48am
The Butthurt Box
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K P67 Professional AMD Radeon HD 6950 unlock NVIDIA GeForce GTX 460 2gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaws G.Skill Ripjaws Intel X25-V Seagate Barracuda 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Goflex USB 3.0 24x DVD R/W DL Win7 Ultermate 64 Acer 20in 1600x900 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Compaq 20in 1600x900 17in Dell 1280x1024 19in Gateway 1280x1024 Razer Blackwidow mech w/ cherry MX blues 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin LZ-750 HAF 932 + sound activated lights Logitech G500 Rosewill USB headset 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 4 3.2ghz w/ HT HP Intel IGP 4gb Mushkin DDR2 
Hard DriveOSPowerCase
80gb sata WinXP Pro HP OEM HP Small form factor 
  hide details  
Reply
The Butthurt Box
(21 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Intel Core i5 2500K P67 Professional AMD Radeon HD 6950 unlock NVIDIA GeForce GTX 460 2gb 
RAMRAMHard DriveHard Drive
G.Skill Ripjaws G.Skill Ripjaws Intel X25-V Seagate Barracuda 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD Goflex USB 3.0 24x DVD R/W DL Win7 Ultermate 64 Acer 20in 1600x900 
MonitorMonitorMonitorKeyboard
Compaq 20in 1600x900 17in Dell 1280x1024 19in Gateway 1280x1024 Razer Blackwidow mech w/ cherry MX blues 
PowerCaseMouseAudio
Kingwin LZ-750 HAF 932 + sound activated lights Logitech G500 Rosewill USB headset 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Pentium 4 3.2ghz w/ HT HP Intel IGP 4gb Mushkin DDR2 
Hard DriveOSPowerCase
80gb sata WinXP Pro HP OEM HP Small form factor 
  hide details  
Reply
post #5 of 15
If you have no issue on a single GPU and then you get it when you enable sli... like railfan said, the PSU may be faulty. Or you are short. Either way you need to test with another PSU.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Gigabyte P67A-UD4-B3 Sapphire 6970 3SR Ripjaws X 8GB DDR3-1866 CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial C300 Western Digital Black Western Digital Black Pioneer DVR-212DBK 
CoolingCoolingCoolingOS
NH-U12P SE2 NF-P14 FLX NF-S12B FLX Windows 7 Professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 24" Wide (W2453V) Logitech Standard 102 (Soon to be Ducky Shine w... Corsair 850HX Ultra Aluminus ATX Black Mid-Tower 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder 3.5g Optical Steelseries 4HD Auzentech Forte 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k Gigabyte P67A-UD4-B3 Sapphire 6970 3SR Ripjaws X 8GB DDR3-1866 CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial C300 Western Digital Black Western Digital Black Pioneer DVR-212DBK 
CoolingCoolingCoolingOS
NH-U12P SE2 NF-P14 FLX NF-S12B FLX Windows 7 Professional x64 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 24" Wide (W2453V) Logitech Standard 102 (Soon to be Ducky Shine w... Corsair 850HX Ultra Aluminus ATX Black Mid-Tower 
MouseMouse PadAudio
Razer DeathAdder 3.5g Optical Steelseries 4HD Auzentech Forte 7.1 
  hide details  
Reply
post #6 of 15
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by railfan844 View Post
Must be....have you tried running furmark + linx at the same time?

That PSU should handle it fine, in theory, maybe it's faulty.
That's what I thought.

Quote:
Originally Posted by Addictedtokaos View Post
Do you have the 2x6pin connects on both cards?

I think you may be short. Im thinking you need at least a 900w.
Yep.

Quote:
Originally Posted by railfan844 View Post
750 is more than enough for 570 SLI.

Edit: Xeon doesn't use so much power that it's overloading it with the extra draw, does it? I know it's enough for a desktop system but I'm not sure if you have server CPUs and boards, if it is still enough in that case.
It shouldn't it's basically i7 920 D0. My CPU I have regular desktop parts.
post #7 of 15
Both GPU's work ?



If they do, I'm gonna say the PSU is at fault here.
post #8 of 15
How old is that corsair? You should have a decent amount of head room for SLI 570s with it....
Hex'd
(13 items)
 
  
Reply
Hex'd
(13 items)
 
  
Reply
post #9 of 15
Need more PoWER!
post #10 of 15
Quote:
Originally Posted by TwistedDivision View Post
Need more PoWER!
no PSU wattage is fine, but sounds like it's faulty. Multimeter or a different PSU to test it out would be good.
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
it looks alive
(17 items)
 
Sandy Transformed
(69 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500K [5ghz 1.44v 24/7] Asus Maximus IV Extreme SLI GTX 460 @ 920/1840/4100 [1.11v] 4GB Dominator GT @ 2133mhz CL8 [1.65v] 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Intel X25-M G2 80GB 3x Samsung F3 500GB RAID 0 EK Supreme HF Full Copper Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorPowerCaseAudio
LG42SL9500 42" 1080p [Surround Soon] XFX XXX Edition 650w Xigmatec Elysium JVC HA-RX700 [foam mod] 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Power Supplies
Overclock.net › Forums › Components › Power Supplies › Computer shuts off when GPU's are in SLi.