Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › new gtx 570, no display on screen
New Posts  All Forums:Forum Nav:

new gtx 570, no display on screen

post #1 of 16
Thread Starter 
I just received my new gtx 570 evga hd, plugged it in and iget no display on screen ,just black.

could my psu not handle it?

should i clear cmos?

I have no other gpu laying around to test
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
post #2 of 16
Thread Starter 
the pc turns on and everything, and the gpu fan is spinning
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
post #3 of 16
what was your old gpu? maybe you should put it in and clear previous drivers.

o no other gpu.. hmm.. im pretty sure your gpu can handle it, does your mobo make any noises when it boots?

last resort: what i would do- take out everything that's not necessary to boot, so maybe leave only 1 ram stick, remove sound cards, lighting, etc. at least at this point you can narrow down suspects...
Edited by leighteam - 7/26/11 at 4:06pm
post #4 of 16
If everything powers on but there isn't any display it probably is a dead GPU or a faulty cable. Can you try to use another output that your GPU has?
My Gaming Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4,5GHz - 1.296 volts MSI P67A-GD55 Asus Strix Geforce GTX 970 4GB Mushkin Enhanced Silverline Stiletto 2x4GB 1333... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200.12 1TB Seagate Barracuda 7200.12 500GB Toshiba HDKPC08 3TB Samsung 840 Evo 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair Hydro Series H60 Windows 8.1 Professional x64 BenQ G2420HD 24" 1920x1080 IBM Model M2 French Canadian Layout '93 
PowerCaseMouseMouse Pad
Mushkin Enhanced Joule 1000W Modular Antec DF-35 (Modded) Razer Deathadder 3500 DPI Mionix Sargas 900 
  hide details  
Reply
My Gaming Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4,5GHz - 1.296 volts MSI P67A-GD55 Asus Strix Geforce GTX 970 4GB Mushkin Enhanced Silverline Stiletto 2x4GB 1333... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200.12 1TB Seagate Barracuda 7200.12 500GB Toshiba HDKPC08 3TB Samsung 840 Evo 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair Hydro Series H60 Windows 8.1 Professional x64 BenQ G2420HD 24" 1920x1080 IBM Model M2 French Canadian Layout '93 
PowerCaseMouseMouse Pad
Mushkin Enhanced Joule 1000W Modular Antec DF-35 (Modded) Razer Deathadder 3500 DPI Mionix Sargas 900 
  hide details  
Reply
post #5 of 16
Thread Starter 
I get error 65 on the debug led

what does that mean?

i cleared cmos btw
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
post #6 of 16
Thread Starter 
Should i file an rma?(newegg)
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
post #7 of 16
you would have to look in your motherboard manual for error code 65. try using a different cable if possible, maybe a vga instead of a dvi or a dvi instead of a hdmi cable.
post #8 of 16
Quote:
Originally Posted by enri95 View Post
I get error 65 on the debug led

what does that mean?

i cleared cmos btw
That is a CPU Status, Is it hanging on it?

Unplug 24 and 8 pin powers from the board and remove battery, and then try again.
Edited by andrewmchugh - 7/26/11 at 4:32pm
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
post #9 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by andrewmchugh View Post
That is a CPU Status, Is it hanging on it?
yes its hanging there but that appeared after i pressed clear cmos button and now its waiting for me to do something

i removed 1hdd , 3 rams, dvd drive but i dont think its the psu, the psu would handle that on at least idle.

the computer was fine 2 days ago when i removed 5850 and sold it.
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
Sandy Bridge
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 2600k 4.5ghz Asrock P67 Extreme 4 Evga Gtx 570 HD G.Skill 8gb 1600mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung Spinpoint F3 Crucial M4 128GB  LitleOn Dvd drive Corsair H50 
OSMonitorPowerCase
Windows 7 64bit Dell U2412m Corsair HX750 Cooler Master HAF X 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
post #10 of 16
Quote:
Originally Posted by enri95 View Post
yes its hanging there but that appeared after i pressed clear cmos button and now its waiting for me to do something

i removed 1hdd , 3 rams, dvd drive but i dont think its the psu, the psu would handle that on at least idle.

the computer was fine 2 days ago when i removed 5850 and sold it.
try my above post, maybe the cmos didnt clear right, I think ur OC has screwed up.

"To clear and reset CMOS turn off the computer and unplug
the power cord from the power supply. After waiting for 15 seconds, use a
jumper cap to short pin2 and pin3 on CLRCMOS1 for 5 seconds."-AsRock
Edited by andrewmchugh - 7/26/11 at 4:41pm
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
^3
(11 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5930K  EVGA x99 Micro EVGA GTX 980 SC ACX 16GB Corsair DDR4 Vengeance LPX Black PC4-21300 
Hard DriveCoolingOSMonitor
500GB Samsung 840 EVO H105 Win 10 ASUS ROG PG279 
KeyboardPowerCase
Ducky Shine 1 MX-Red Corsair AX 860i  Fractal Design Node 804 Black 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Core i7 @ 2.6  GT650 16GB of 1600 MHz DDR3L SDRAM 256GB SSD 
OSMonitorKeyboard
Mac OSX Lion Retina Display US layout 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › new gtx 570, no display on screen