Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte motherboard will not post
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte motherboard will not post

post #1 of 9
Thread Starter 
I finished putting together my computer this evening but it will not post. I have a Gigabyte P67A-UD4-B3 motherboard with an i5 2500K processor. I have checked it over multiple times to make sure everything is plugged in correctly and as far as I know it is (this is the first time I've built my own computer).

I booted the computer and the blue power LED and the phase LEDs on the motherboard flashed then the computer became unresponsive.

I had this same exact problem but it turned out some of the CPU pins on the motherboard were bent so I sent it back and got a new one.

Any help would be awesome.
post #2 of 9
Thread Starter 
Tried switching out the power supply but I only could power the motherboard (old power supply). When I turned the computer on all the fans ran and the power supply sounded like it was running. The new power supply made no noise. Would this mean the power supply is broken?
post #3 of 9
Quote:
Originally Posted by Crowley01 View Post
Tried switching out the power supply but I only could power the motherboard (old power supply). When I turned the computer on all the fans ran and the power supply sounded like it was running. The new power supply made no noise. Would this mean the power supply is broken?
Did it post with the old power supply?
ContrastFX
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1100T GIGABYTE GA-990FXA-UD3 XFX Radeon HD 6870 Mushkin Blackline 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 500GB LG DVD±RW SuperMulti Drive Corsair H60 Windows 8 Developer Preview 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS246 1920x1080 iRocks RF-6570 Antec HCG-520 LIAN LI Lancool PC-K58W 
  hide details  
Reply
ContrastFX
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II X6 1100T GIGABYTE GA-990FXA-UD3 XFX Radeon HD 6870 Mushkin Blackline 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate Barracuda 500GB LG DVD±RW SuperMulti Drive Corsair H60 Windows 8 Developer Preview 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS MS246 1920x1080 iRocks RF-6570 Antec HCG-520 LIAN LI Lancool PC-K58W 
  hide details  
Reply
post #4 of 9
You have the 8 pin cpu power cable plugged in snug? Sometimes they appear to be in good bur are not. You have your memory in slots 2 and 4? Also, please add your system specs to your profile so we can see your components.
Sim Racing
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6600k @ 4.5ghz Asrock Z170m Extreme 4 Nvidia 1080TI Founders Edition Kingston HyperX 2666mhz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Trion 150 240gb SSD Samsung 850 Evo 500gb SSD Noctua U12S Windows 10 
MonitorPowerCaseAudio
3x Dell S2417DG @ 165hz Seasonic SS-KM3 850w Fractal Design Arc Mini R2 Soundblaster Z  
AudioOther
Philips X2 Headphones Obutto oZone Racing Cockpit 
  hide details  
Reply
Sim Racing
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 6600k @ 4.5ghz Asrock Z170m Extreme 4 Nvidia 1080TI Founders Edition Kingston HyperX 2666mhz 8GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
OCZ Trion 150 240gb SSD Samsung 850 Evo 500gb SSD Noctua U12S Windows 10 
MonitorPowerCaseAudio
3x Dell S2417DG @ 165hz Seasonic SS-KM3 850w Fractal Design Arc Mini R2 Soundblaster Z  
AudioOther
Philips X2 Headphones Obutto oZone Racing Cockpit 
  hide details  
Reply
post #5 of 9
what about your RAM?

Are you doing this all out of the case to begin with?

Did you make sure to ground yourself before touching the CPU/RAM/GPU/Motherboard?

Are you sure you got a brand new board?
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #6 of 9
Thread Starter 
Yes I have been grounding myself. My RAM was in slots 1 and 3. Yes its a new board. It is in the case but I used standoffs. I took the power supply to work today and it worked on another computer. I'll try moving the RAM to 2 and 4
post #7 of 9
yea 2 and 4 are the slots you should have it in to begin with for most boards.

but it should make 0 difference.

Can you try the CPu elsewhere?
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
X99 Main Rig
(10 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 5960X Extreme Edition @ 4.5GHz Always Changing VisonTek R9 290 G.Skill Ripjaws 4 16GB (4x4GB) DDR4 @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 128GB M.2 PCI-E 4x SSD Apotop 256GB SSD 1.82TB NAS Noctua NH-D15 with both fans 
OSPower
Win7 Pro Enermax 1000W 
  hide details  
Reply
post #8 of 9
Clear the CMOS.
Sexy Sandy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K Gigabyte Z68X-UD5 MSI GTX 580 LIGHTNING G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB+Samsung Spinpoint F3 1TB+Seaga... LITE-ON DVD Burner Noctua NH-D14 Windows 7 64-bit 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ xl2410t Corsair 850HX Cooler Master HAF-X  Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
Sexy Sandy
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7-2600K Gigabyte Z68X-UD5 MSI GTX 580 LIGHTNING G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Crucial M4 128GB+Samsung Spinpoint F3 1TB+Seaga... LITE-ON DVD Burner Noctua NH-D14 Windows 7 64-bit 
MonitorPowerCaseAudio
BenQ xl2410t Corsair 850HX Cooler Master HAF-X  Asus Xonar DG 
  hide details  
Reply
post #9 of 9
Check all the power connectors
Try reseating the CPU on the motherboard
Reseat the memory
Clear CMOS
Make sure all connections on the motherboard/videocard are good.
Check connections on your monitor/vga/dvi/hmi
Silent White
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 Asrock X370 Taichi Nvida Titan X (2016 Pascal) G.Skill Trident-Z 3200mhz 16gb 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 960 EVO NVME EKWB Supremacy EVO Full Nickel EKWB Titan X Nickel/Acetal Hardwarelabs Black Ice GTS360 x 2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair SP120 Performance Editions PWM x 6 Windows 10 PRO Asus PG279Q Corsair STRAFE RGB MX BROWNS 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova 850 G3 Phanteks Evolv ATX Corsair M65 Corsair MM300 
Audio
Logitech G930 Wireless Headphones 
  hide details  
Reply
Silent White
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 Asrock X370 Taichi Nvida Titan X (2016 Pascal) G.Skill Trident-Z 3200mhz 16gb 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung 960 EVO NVME EKWB Supremacy EVO Full Nickel EKWB Titan X Nickel/Acetal Hardwarelabs Black Ice GTS360 x 2 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair SP120 Performance Editions PWM x 6 Windows 10 PRO Asus PG279Q Corsair STRAFE RGB MX BROWNS 
PowerCaseMouseMouse Pad
EVGA Supernova 850 G3 Phanteks Evolv ATX Corsair M65 Corsair MM300 
Audio
Logitech G930 Wireless Headphones 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte motherboard will not post