Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Voltages will not sync in SLI
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Voltages will not sync in SLI

post #1 of 5
Thread Starter 
As the title states I'm running two 570's in sli but for whatever reason the voltages are not syncing properly. One card came with a lower stock voltage of 0.912 to 1.000 and the other card is 0.912 to 1012. No matter what I try both cards run at different voltages when in sli. From my understanding I thought the voltages sync automatically when in sli. Could there be an underlying problem with my 570s' or am I just overreacting?
post #2 of 5
What are you using to try and set the voltages?

If using MSI Afterburner make sure you tick the box for syncing similar GPUs.
Meh >.<
(18 items)
 
For Sale: Two Ultra Kaze 3k RPM
$15 (USD)
For Sale: US Cellular blackberry 8530
$35 (USD) or best offer
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Asus P67 Sabertooth XFX 7870 Black Edition Samsung Low profile 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3  Seagate ST3500410AS Seagate ST3750528AS Seagate ST3750640NS 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Hitachi HTS545025B9A300 NZXT Havik 120 Windows 7 Home Premium X64 Samsung 27" P2770 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 BFG 1000 Watt Open air tech bench M60 
  hide details  
Reply
Meh >.<
(18 items)
 
For Sale: Two Ultra Kaze 3k RPM
$15 (USD)
For Sale: US Cellular blackberry 8530
$35 (USD) or best offer
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Asus P67 Sabertooth XFX 7870 Black Edition Samsung Low profile 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3  Seagate ST3500410AS Seagate ST3750528AS Seagate ST3750640NS 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Hitachi HTS545025B9A300 NZXT Havik 120 Windows 7 Home Premium X64 Samsung 27" P2770 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 BFG 1000 Watt Open air tech bench M60 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Crystal_Castles View Post
What are you using to try and set the voltages?

If using MSI Afterburner make sure you tick the box for syncing similar GPUs.
I'm using afterburner also and I haven't touched the voltages at all, and yes I do have that sync option selected. I thought when in sli both cards run at the lower voltages of the two? For whatever reason they aren't and it's starting to create performance issues...
post #4 of 5
I don't think it should automatically sync, and I really don't see how it could create performance issues running two different voltages. Unless the cards aren't stable at stock voltages and clocks, in which case your issue isn't voltage syncing it's a defective card.

If you want them to sync manually set your voltage to 1000mv.
Meh >.<
(18 items)
 
For Sale: Two Ultra Kaze 3k RPM
$15 (USD)
For Sale: US Cellular blackberry 8530
$35 (USD) or best offer
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Asus P67 Sabertooth XFX 7870 Black Edition Samsung Low profile 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3  Seagate ST3500410AS Seagate ST3750528AS Seagate ST3750640NS 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Hitachi HTS545025B9A300 NZXT Havik 120 Windows 7 Home Premium X64 Samsung 27" P2770 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 BFG 1000 Watt Open air tech bench M60 
  hide details  
Reply
Meh >.<
(18 items)
 
For Sale: Two Ultra Kaze 3k RPM
$15 (USD)
For Sale: US Cellular blackberry 8530
$35 (USD) or best offer
CPUMotherboardGraphicsRAM
2500k Asus P67 Sabertooth XFX 7870 Black Edition Samsung Low profile 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
OCZ Agility 3  Seagate ST3500410AS Seagate ST3750528AS Seagate ST3750640NS 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Hitachi HTS545025B9A300 NZXT Havik 120 Windows 7 Home Premium X64 Samsung 27" P2770 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair K60 BFG 1000 Watt Open air tech bench M60 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Crystal_Castles View Post
I don't think it should automatically sync, and I really don't see how it could create performance issues running two different voltages. Unless the cards aren't stable at stock voltages and clocks, in which case your issue isn't voltage syncing it's a defective card.

If you want them to sync manually set your voltage to 1000mv.
Ok I'll try that.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Voltages will not sync in SLI