Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Is my mobo dead?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Is my mobo dead?

post #1 of 3
Thread Starter 
On Monday I booted my PC and it sat unused because I was on my phone. Two minutes after my desktop had appeared my monitor shut off. I thought it was odd that my monitor would shut off after a short period of time.

So I shook my mouse to try to get it to come back on and nothing happened then I looked at my case and the power and hdd LEDs were solid no blinking. I held down the power button and nothing happened. It would not turn off. I flip the switch on the power supply and then I try to turn it on again.

I hit the power button LED light up solid and hdds spin up. Then I take off the side of the case and try again. No beeps no boot up. Only thing that comes on when I hit the power button is the LEDs and the HDDs spin up.

Remove the CMOS battery, put it back in and I try again. Same thing happens. So is my mobo dead or could it be my power supply? I am hoping its my power supply since I have a rosewill Xtreme 950w in a Tempest Case stored away.

So what do you guys think is the problem?

Thanks in advance.
X79
(15 items)
 
First build ever
(10 items)
 
LGA 775
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @4.3ghz stock volts Asus P9X79 Deluxe Sapphire Xtreme 5830 Crossfire @ 950/1200 16gb G Skill Sniper 2133mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 2 + 1TB WD Caviar Blue (Asus SSD Cac... Lite On DVD RW Noctua NH-D14 SE 2011 Windows 7 Pro 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hannspree HF237 Razer Black Widow Ultimate Rosewill Xtreme 950w Antec P280  
MouseMouse PadAudio
R.A.T. 7 Ripper XXL Klipsch Pro Media 2.1 (With onboard) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 635 @ 3.5 on 1.34v GIGABYTE GA-890GPA-UD3H ATI Radeon HD 5770  12gb DDR3 (HyperX & Patriot) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
500gb WD Caviar Blue Lite On 24x Noctua NH-D14 Windows 7 Pro 64 
PowerCase
Antec Neo Eco 400w NZXT Gamma 
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5400 @ 3.6ghz EVGA nForce 750i SLI Galaxy GT240 512mb GDDR5 4gb of g skill DDR2 800 @ 867mhz 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Blue 500gb Cooler Master Hyper N520 W7 Pro 64 bit Antec Neo Eco 400w 
Case
Lancool (Lian Li) K7 
  hide details  
Reply
X79
(15 items)
 
First build ever
(10 items)
 
LGA 775
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @4.3ghz stock volts Asus P9X79 Deluxe Sapphire Xtreme 5830 Crossfire @ 950/1200 16gb G Skill Sniper 2133mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 2 + 1TB WD Caviar Blue (Asus SSD Cac... Lite On DVD RW Noctua NH-D14 SE 2011 Windows 7 Pro 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hannspree HF237 Razer Black Widow Ultimate Rosewill Xtreme 950w Antec P280  
MouseMouse PadAudio
R.A.T. 7 Ripper XXL Klipsch Pro Media 2.1 (With onboard) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 635 @ 3.5 on 1.34v GIGABYTE GA-890GPA-UD3H ATI Radeon HD 5770  12gb DDR3 (HyperX & Patriot) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
500gb WD Caviar Blue Lite On 24x Noctua NH-D14 Windows 7 Pro 64 
PowerCase
Antec Neo Eco 400w NZXT Gamma 
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5400 @ 3.6ghz EVGA nForce 750i SLI Galaxy GT240 512mb GDDR5 4gb of g skill DDR2 800 @ 867mhz 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Blue 500gb Cooler Master Hyper N520 W7 Pro 64 bit Antec Neo Eco 400w 
Case
Lancool (Lian Li) K7 
  hide details  
Reply
post #2 of 3
Same thing happened with one of my Optiplex "servers". Try the other PSU.
Heat Muncher
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 640 M4A77T/USB3 Radeon HD 6850 Toxic Corsair  
RAMRAMHard DriveCooling
Corsair  Corsair  500GB & 1TB Noctua NH-U12P SE2 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit Benq 24" Microsoft Sidewinder x8 Plexgear 600W 
CaseMouse
Cooler Master Elite 310 Logitech G500 
  hide details  
Reply
Heat Muncher
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Athlon II X4 640 M4A77T/USB3 Radeon HD 6850 Toxic Corsair  
RAMRAMHard DriveCooling
Corsair  Corsair  500GB & 1TB Noctua NH-U12P SE2 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit Benq 24" Microsoft Sidewinder x8 Plexgear 600W 
CaseMouse
Cooler Master Elite 310 Logitech G500 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
It turned out to be my surge protector was not working anymore...
X79
(15 items)
 
First build ever
(10 items)
 
LGA 775
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @4.3ghz stock volts Asus P9X79 Deluxe Sapphire Xtreme 5830 Crossfire @ 950/1200 16gb G Skill Sniper 2133mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 2 + 1TB WD Caviar Blue (Asus SSD Cac... Lite On DVD RW Noctua NH-D14 SE 2011 Windows 7 Pro 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hannspree HF237 Razer Black Widow Ultimate Rosewill Xtreme 950w Antec P280  
MouseMouse PadAudio
R.A.T. 7 Ripper XXL Klipsch Pro Media 2.1 (With onboard) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 635 @ 3.5 on 1.34v GIGABYTE GA-890GPA-UD3H ATI Radeon HD 5770  12gb DDR3 (HyperX & Patriot) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
500gb WD Caviar Blue Lite On 24x Noctua NH-D14 Windows 7 Pro 64 
PowerCase
Antec Neo Eco 400w NZXT Gamma 
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5400 @ 3.6ghz EVGA nForce 750i SLI Galaxy GT240 512mb GDDR5 4gb of g skill DDR2 800 @ 867mhz 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Blue 500gb Cooler Master Hyper N520 W7 Pro 64 bit Antec Neo Eco 400w 
Case
Lancool (Lian Li) K7 
  hide details  
Reply
X79
(15 items)
 
First build ever
(10 items)
 
LGA 775
(9 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @4.3ghz stock volts Asus P9X79 Deluxe Sapphire Xtreme 5830 Crossfire @ 950/1200 16gb G Skill Sniper 2133mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 2 + 1TB WD Caviar Blue (Asus SSD Cac... Lite On DVD RW Noctua NH-D14 SE 2011 Windows 7 Pro 64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hannspree HF237 Razer Black Widow Ultimate Rosewill Xtreme 950w Antec P280  
MouseMouse PadAudio
R.A.T. 7 Ripper XXL Klipsch Pro Media 2.1 (With onboard) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Athlon II X4 635 @ 3.5 on 1.34v GIGABYTE GA-890GPA-UD3H ATI Radeon HD 5770  12gb DDR3 (HyperX & Patriot) 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
500gb WD Caviar Blue Lite On 24x Noctua NH-D14 Windows 7 Pro 64 
PowerCase
Antec Neo Eco 400w NZXT Gamma 
CPUMotherboardGraphicsRAM
e5400 @ 3.6ghz EVGA nForce 750i SLI Galaxy GT240 512mb GDDR5 4gb of g skill DDR2 800 @ 867mhz 
Hard DriveCoolingOSPower
WD Blue 500gb Cooler Master Hyper N520 W7 Pro 64 bit Antec Neo Eco 400w 
Case
Lancool (Lian Li) K7 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Is my mobo dead?