Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Issue with Win7 joining Server 2000 domain
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Issue with Win7 joining Server 2000 domain

post #1 of 7
Thread Starter 
Hey guys I'm at a loss. I just upgraded to Windows 7 Pro 64 bit on my work PC. For the life of me I cannot get it to join the Domain. Our IT guy (basic windows knowledge, more of a unix guy) cannot figure it out either. He does have Win 7 Pro pc's joined up in the home office though.

Anyway, I have 2 NIC's in my PC. One for cable internet and one for the LAN / WAN. We only have a partial T1 w/ 512k burst speeds on the LAN / WAN side.

I have NIC1 (internet NIC) as primary and NIC2 (work) is set to handle traffic on my 192.168.0.x network and the 192.168.4.x network (corporate, domain controller is here).

The settings are identical to my old XP system. Same DNS, WINS, etc.. When trying to contact the domain controller it could not find it. I added the controller name and IP to the Host file and now I can ping it without issues. However I still cannot join the domain. I will get either a message stating:

An Active Directory Domain Controller (AD DC) for the domain "xxxx" could not be contacted.

or

The specified domain either does not exist or could not be contacted.

I'm at a loss since I can clearly ping it based on the name or ip address. I have even got as far as giving my login credentials in order to join the domain, but it will ultimately fail stating it cannot contact the domain controller.

Anyone have any ideas?
Gaming
(20 items)
 
HTPC
(21 items)
 
My Stuff
(12 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3-3220 ASRock H77M EVGA 750ti CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB WD Black  2TB WD Green 4TB WD My Book Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cougar 120mm PWM Windows 10 60" Vizio M60-C3 4K Logitech K400 
PowerCaseMouseAudio
OCZ ModXStream 600w Silverstone GD05 Logitech K400 / MCE Remote Denon AVR-X2200W 
AudioAudioAudioAudio
Polk Audio Monitor II - CS2 BIC F12 - 12" Sub Polk Audio Monitor II - Monitor 70 x 2 Polk Audio Monitor II - Monitor 30 x 2 
  hide details  
Reply
Gaming
(20 items)
 
HTPC
(21 items)
 
My Stuff
(12 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3-3220 ASRock H77M EVGA 750ti CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB WD Black  2TB WD Green 4TB WD My Book Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cougar 120mm PWM Windows 10 60" Vizio M60-C3 4K Logitech K400 
PowerCaseMouseAudio
OCZ ModXStream 600w Silverstone GD05 Logitech K400 / MCE Remote Denon AVR-X2200W 
AudioAudioAudioAudio
Polk Audio Monitor II - CS2 BIC F12 - 12" Sub Polk Audio Monitor II - Monitor 70 x 2 Polk Audio Monitor II - Monitor 30 x 2 
  hide details  
Reply
post #2 of 7
did you remember to go and check the enable netbios option ? UNDER wins section of the advanced options on your tcp or ipv4 settings
Edited by Trippen Out - 7/28/11 at 7:26am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 2600k Asus p8p67-Deluxe Zotac GTX780 6GB OC G-skill Ripjaws 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 EVO 250 Samsung EVO 120 Western Digital 1TB Black Lite On 20x DVD RW 
CoolingOSOSOS
XSPC RayStorm + 360Extreme Rad Arch Linux Windows 8.1 x64 WindowsRE 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus PB278Q ThermalTake Meka G1 Evga SuperNova 1000 P2 Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudio
Logitec G500 Gaming Mouse Ultra Pad Fiio E-17 + ATH-M50 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 2600k Asus p8p67-Deluxe Zotac GTX780 6GB OC G-skill Ripjaws 1866 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 840 EVO 250 Samsung EVO 120 Western Digital 1TB Black Lite On 20x DVD RW 
CoolingOSOSOS
XSPC RayStorm + 360Extreme Rad Arch Linux Windows 8.1 x64 WindowsRE 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus PB278Q ThermalTake Meka G1 Evga SuperNova 1000 P2 Xigmatek Elysium 
MouseMouse PadAudio
Logitec G500 Gaming Mouse Ultra Pad Fiio E-17 + ATH-M50 
  hide details  
Reply
post #3 of 7
Thread Starter 
I tried both Default and Netbios over TCPIP.
Gaming
(20 items)
 
HTPC
(21 items)
 
My Stuff
(12 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3-3220 ASRock H77M EVGA 750ti CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB WD Black  2TB WD Green 4TB WD My Book Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cougar 120mm PWM Windows 10 60" Vizio M60-C3 4K Logitech K400 
PowerCaseMouseAudio
OCZ ModXStream 600w Silverstone GD05 Logitech K400 / MCE Remote Denon AVR-X2200W 
AudioAudioAudioAudio
Polk Audio Monitor II - CS2 BIC F12 - 12" Sub Polk Audio Monitor II - Monitor 70 x 2 Polk Audio Monitor II - Monitor 30 x 2 
  hide details  
Reply
Gaming
(20 items)
 
HTPC
(21 items)
 
My Stuff
(12 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3-3220 ASRock H77M EVGA 750ti CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB WD Black  2TB WD Green 4TB WD My Book Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cougar 120mm PWM Windows 10 60" Vizio M60-C3 4K Logitech K400 
PowerCaseMouseAudio
OCZ ModXStream 600w Silverstone GD05 Logitech K400 / MCE Remote Denon AVR-X2200W 
AudioAudioAudioAudio
Polk Audio Monitor II - CS2 BIC F12 - 12" Sub Polk Audio Monitor II - Monitor 70 x 2 Polk Audio Monitor II - Monitor 30 x 2 
  hide details  
Reply
post #4 of 7
Someone already asked that question so many times.

http://social.technet.microsoft.com/...-0cfee1bfd1c3/

Here is some solutions to try to see if these work.
post #5 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by wolf_08 View Post
Someone already asked that question so many times.

http://social.technet.microsoft.com/...-0cfee1bfd1c3/

Here is some solutions to try to see if these work.
I've tried what I could out of those. Since I do not have access to the server from here I can only do so much. I'll give our IT guy a call to see if he can try the server side stuff.
Gaming
(20 items)
 
HTPC
(21 items)
 
My Stuff
(12 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3-3220 ASRock H77M EVGA 750ti CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB WD Black  2TB WD Green 4TB WD My Book Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cougar 120mm PWM Windows 10 60" Vizio M60-C3 4K Logitech K400 
PowerCaseMouseAudio
OCZ ModXStream 600w Silverstone GD05 Logitech K400 / MCE Remote Denon AVR-X2200W 
AudioAudioAudioAudio
Polk Audio Monitor II - CS2 BIC F12 - 12" Sub Polk Audio Monitor II - Monitor 70 x 2 Polk Audio Monitor II - Monitor 30 x 2 
  hide details  
Reply
Gaming
(20 items)
 
HTPC
(21 items)
 
My Stuff
(12 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3-3220 ASRock H77M EVGA 750ti CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB WD Black  2TB WD Green 4TB WD My Book Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cougar 120mm PWM Windows 10 60" Vizio M60-C3 4K Logitech K400 
PowerCaseMouseAudio
OCZ ModXStream 600w Silverstone GD05 Logitech K400 / MCE Remote Denon AVR-X2200W 
AudioAudioAudioAudio
Polk Audio Monitor II - CS2 BIC F12 - 12" Sub Polk Audio Monitor II - Monitor 70 x 2 Polk Audio Monitor II - Monitor 30 x 2 
  hide details  
Reply
post #6 of 7
Uhm. How is the traffic being routed between the 192.168.1.0 subnet and the 192.168.4.0 subnet?
ESXi Host 1
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
(2x) Intel Xeon E5520 Dell OnBoard Matrox G200 24GB DDR3 12x2GB UDIMMS (18 slots total) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
PERC6-RAID50 Intel 730 480GB Intel 320 300GB Synology DS414 iSCSI SAN 
OSMonitorKeyboardPower
VMWare vSphere5 Enterprise Plus Dell iDRAC6 Remote Management [KVM-Over-IP] Dell iDRAC6 KVM Dell Hot-Swap Redundant 1100W 
CaseMouse
Dell PowerEdge T710 Stock Dell iDRAC6 KVM 
  hide details  
Reply
ESXi Host 1
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
(2x) Intel Xeon E5520 Dell OnBoard Matrox G200 24GB DDR3 12x2GB UDIMMS (18 slots total) 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
PERC6-RAID50 Intel 730 480GB Intel 320 300GB Synology DS414 iSCSI SAN 
OSMonitorKeyboardPower
VMWare vSphere5 Enterprise Plus Dell iDRAC6 Remote Management [KVM-Over-IP] Dell iDRAC6 KVM Dell Hot-Swap Redundant 1100W 
CaseMouse
Dell PowerEdge T710 Stock Dell iDRAC6 KVM 
  hide details  
Reply
post #7 of 7
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by ComGuards View Post
Uhm. How is the traffic being routed between the 192.168.1.0 subnet and the 192.168.4.0 subnet?
If I understand what your asking it's going through a gateway.. with a partial T1 in between gateways.

I forgot to mention I have no issues connecting to the exchange server which is on the same server. I've been able to connect to that since day 1.
Gaming
(20 items)
 
HTPC
(21 items)
 
My Stuff
(12 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3-3220 ASRock H77M EVGA 750ti CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB WD Black  2TB WD Green 4TB WD My Book Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cougar 120mm PWM Windows 10 60" Vizio M60-C3 4K Logitech K400 
PowerCaseMouseAudio
OCZ ModXStream 600w Silverstone GD05 Logitech K400 / MCE Remote Denon AVR-X2200W 
AudioAudioAudioAudio
Polk Audio Monitor II - CS2 BIC F12 - 12" Sub Polk Audio Monitor II - Monitor 70 x 2 Polk Audio Monitor II - Monitor 30 x 2 
  hide details  
Reply
Gaming
(20 items)
 
HTPC
(21 items)
 
My Stuff
(12 photos)
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i3-3220 ASRock H77M EVGA 750ti CORSAIR Vengeance 8GB DDR3 1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB WD Black  2TB WD Green 4TB WD My Book Samsung Blu-Ray 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cougar 120mm PWM Windows 10 60" Vizio M60-C3 4K Logitech K400 
PowerCaseMouseAudio
OCZ ModXStream 600w Silverstone GD05 Logitech K400 / MCE Remote Denon AVR-X2200W 
AudioAudioAudioAudio
Polk Audio Monitor II - CS2 BIC F12 - 12" Sub Polk Audio Monitor II - Monitor 70 x 2 Polk Audio Monitor II - Monitor 30 x 2 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Networking & Security
Overclock.net › Forums › Software, Programming and Coding › Networking & Security › Issue with Win7 joining Server 2000 domain