Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › AMD Phenom II X4 965 Voltage Problem?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

AMD Phenom II X4 965 Voltage Problem?

post #1 of 4
Thread Starter 
Hi guys, this is my first post and my first time trying OC. I got a few questions, I was checking my voltage range for my cpu and it showed that the max voltage should be1.4v however when I enter my BIOS it says my CPU OFFSET? VOLTAGE is 1.5v and I can only increase it, not decrease it so I dont know if thats wrong?. Currently im not overclocking anything since I got stock cooler. My mobo is an Asus M4A89GTD PRO/USB3.

While running CPU-Z it says Core Voltage its 1.008v-1.4v. Im really confused can someone please clear up things for me?

Here's a screenshot


Also when I run Asus TurboV I set the voltage to be 1.4v

Here's a screenshot



I dont really know which one is the right voltage
BIOS says 1.5v and I can only increase it
CPU-Z says 1.008v-1.4v
Asus TurboV says 1.4v

Halp!
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89GTD PRO/USB3 4290 Corsair 8gb 1333mhz 
Hard DrivePowerCase
500gb OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89GTD PRO/USB3 4290 Corsair 8gb 1333mhz 
Hard DrivePowerCase
500gb OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
post #2 of 4
Did you go into BIOS and disable CoolNQuiet?
Nihilus
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 - 4.5GHz Rampage IV Formula EVGA GTX680 - 1.25GHz Samsung Green - 2000MHz/CL10/4x4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green - 1TB Plextor M3 - 128GB Custom Water Windows 7 Professonal - x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM Ducky G2 Pro Seasonic 660XP - 660W Define R4 - Pearl Black 
MouseMouse Pad
Kone Pure Goliathus Control 
  hide details  
Reply
Nihilus
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 - 4.5GHz Rampage IV Formula EVGA GTX680 - 1.25GHz Samsung Green - 2000MHz/CL10/4x4GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
WD Caviar Green - 1TB Plextor M3 - 128GB Custom Water Windows 7 Professonal - x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2312HM Ducky G2 Pro Seasonic 660XP - 660W Define R4 - Pearl Black 
MouseMouse Pad
Kone Pure Goliathus Control 
  hide details  
Reply
post #3 of 4
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by JoshHunter View Post
Did you go into BIOS and disable CoolNQuiet?
Already disable it and enable it still cant move the cpu offset voltage, I can only increase it

Also I noticed that when I change the voltage from TurboV Evo to 1.4v it goes back to 1.45 or 1.5 when I reboot the system
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89GTD PRO/USB3 4290 Corsair 8gb 1333mhz 
Hard DrivePowerCase
500gb OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
My Rig
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Phenom II x4 965 BE Asus M4A89GTD PRO/USB3 4290 Corsair 8gb 1333mhz 
Hard DrivePowerCase
500gb OCZ ModXStream Pro 600W Cooler Master Storm Enforcer 
  hide details  
Reply
post #4 of 4
Update the BIOS perhaps?
Does the CPU not go to full speed when you put a 100% load on the CPU such as prime95? Otherwise, CnQ is working fine. Leave it enabled. Leave the related C1E enabled also.

Also, use the BIOS, NEVER software, to overclock.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD CPUs
Overclock.net › Forums › AMD › AMD CPUs › AMD Phenom II X4 965 Voltage Problem?