Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › bios malfunction
New Posts  All Forums:Forum Nav:

bios malfunction

post #1 of 3
Thread Starter 
i got a gigabyte ga g41mt s2p motherboard last year it worked great till last week i got a problem when i tried to change my overclock setting the cpu vcore volt is by default at 0.000v and i cant increase nor decrease the vcore previously the normal cpu vcore was 1.32500v. i even tried flash the bios with a usb but no changes pls help !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Edited by Tarun - 7/31/11 at 3:12pm
post #2 of 3
Well, it is indeed problematic when your BIOS is feeding 0,000 volts to the CPU. They don't tend to work very well with that amount of power. Check the following:

1. Check all cables inside, specifically the 4-pin CPU connector. Maybe your BIOS is saying 0 volts cuz there's 0 volts....

2. Reset the BIOS jumper and pull the CMOS battery for 5 minutes.

3. RMA.
Heisenberg
(10 items)
 
Redemption
(18 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Extreme @ 2.8GHz (upgrade) Intel GMA 950 2 x 2 DDR2 667MHz (upgrade) 120GB Mushkin ECO2 
Optical DriveOSMonitorPower
Replaced with 42 W/hr aux battery Mint 17.3 1280x800 Dell 65w Dell Adapter 
CaseOther
Latitude D630 Chassis Intel 7260-802.11ac 2x2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Not telling AsRock something Pixel Pusher 2 x 8 GB AMD Radeon RAM @ 1600mhz (All the VM's) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 128GB (8 second boot) Western Digital RE4 1TB Western Digital RE4 2TB Pioneer Blu-Ray Reader/Writer 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 8.1 Pro x64 Dell U2713HM IBM Model M (CLICKY!!) 
PowerCaseMouseAudio
Antec HCG-900 NZXT Source 210 (it was cheap) Logitech G502 Schiit Modi 
AudioAudio
Sennheiser HD 598 M-Audio AV40's 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-4200U Microsoft BGA1168 Intel HD 4400 8 GB LPDDR3 Dual Channel @ 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
SK Hynix 256GB SSD Windows 8.1 Professional 1920 x 1080p IPS Display Microsoft Touch Cover 2 
Power
48w PSU 
  hide details  
Reply
Heisenberg
(10 items)
 
Redemption
(18 items)
 
 
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel Core 2 Extreme @ 2.8GHz (upgrade) Intel GMA 950 2 x 2 DDR2 667MHz (upgrade) 120GB Mushkin ECO2 
Optical DriveOSMonitorPower
Replaced with 42 W/hr aux battery Mint 17.3 1280x800 Dell 65w Dell Adapter 
CaseOther
Latitude D630 Chassis Intel 7260-802.11ac 2x2 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Not telling AsRock something Pixel Pusher 2 x 8 GB AMD Radeon RAM @ 1600mhz (All the VM's) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial M4 128GB (8 second boot) Western Digital RE4 1TB Western Digital RE4 2TB Pioneer Blu-Ray Reader/Writer 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cooler Master Hyper 212 Evo Windows 8.1 Pro x64 Dell U2713HM IBM Model M (CLICKY!!) 
PowerCaseMouseAudio
Antec HCG-900 NZXT Source 210 (it was cheap) Logitech G502 Schiit Modi 
AudioAudio
Sennheiser HD 598 M-Audio AV40's 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5-4200U Microsoft BGA1168 Intel HD 4400 8 GB LPDDR3 Dual Channel @ 1600mhz 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
SK Hynix 256GB SSD Windows 8.1 Professional 1920 x 1080p IPS Display Microsoft Touch Cover 2 
Power
48w PSU 
  hide details  
Reply
post #3 of 3
Thread Starter 
na it didn't work pal i have tried it all i think i have to give it in rma
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › bios malfunction