Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [help!]is it my psu or ssd?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[help!]is it my psu or ssd? - Page 2

post #11 of 68
Quote:
Originally Posted by TwoCables;14419834 
Oh wait a minute! I think I'm on to something here!

http://mintywhite.com/windows-7/7maintenance/windows-wont-load-system-repair-disc-fix-pc/

I'm still analyzing this to see if it's what we want!
I've never replied to one of my posts before, but I don't care because I'm too excited:

I'm going to try this right now!


Note: Windows 7 natively burns ISOs to discs and drives (third-party software is not needed for this in Windows 7)
Edited by TwoCables - 7/31/11 at 9:02pm
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #12 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post
I've never replied to one of my posts before, but I don't care because I'm too excited:

I'm going to try this right now!
There's nothing wrong with that, and I have a lot of respect for you!

Are you experiencing the same issue, AKA BOOTMGR is missing?

I suppose I should try it as well. I have a macbook and microsoft laptop I could try to make the boot device repair on. I need to find a flash drive, and if not I could buy one (I'm sure a friend or my uncle might have one).
King state
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-5820k MSI X99A Raider EVGA GTX 980 Ti FTW Patriot Viper DDR4 3000MHz (4x4GB) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung EVO 500GB Corsair H110i GT Windows 7 Ultimate 64 Asus VG248QE24" 144Hz TN 3D  
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2715H 27" 1440P IPS KBC Pok3r III ~CherryMX Red SeaSonic x-750 NZXT S340 ~White 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX5818 SteelSeries Q+ FocusRite Scarlett 2i2 
  hide details  
Reply
King state
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-5820k MSI X99A Raider EVGA GTX 980 Ti FTW Patriot Viper DDR4 3000MHz (4x4GB) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung EVO 500GB Corsair H110i GT Windows 7 Ultimate 64 Asus VG248QE24" 144Hz TN 3D  
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2715H 27" 1440P IPS KBC Pok3r III ~CherryMX Red SeaSonic x-750 NZXT S340 ~White 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX5818 SteelSeries Q+ FocusRite Scarlett 2i2 
  hide details  
Reply
post #13 of 68
Had this thismorning. It was a lose SATA cable.
post #14 of 68
Quote:
Originally Posted by xquisit View Post
There's nothing wrong with that, and I have a lot of respect for you!

Are you experiencing the same issue, AKA BOOTMGR is missing?
Nope. I just want to try it. I mean, I've always kinda/sorta wanted to know if this was possible.


Quote:
Originally Posted by xquisit View Post
I suppose I should try it as well. I have a macbook and microsoft laptop I could try to make the boot device repair on. I need to find a flash drive, and if not I could buy one (I'm sure a friend or my uncle might have one).
If your Microsoft laptop has Windows 7, then you will not need third-party software for burning the ISO's image to the USB flash drive. Windows 7 should do this natively (it does for CD-Rs and DVD-Rs).

You can also use a CD-R or a DVD-R if you end up coming short on a flash drive.
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #15 of 68
Quote:
I'm thinking since I have two SSDs, and I'm in the Booot Device Priority I only see 1st 2nd and 3rd.... but I only see one SATA: 3M-INTEL SSDS (so it's plural), and it still gives me the BOOTMGR is missing error (black screen).
Just noticed that part. I did not understand your OP clearly. Are you using only one SSD for the OS or do you have them in a RAID configuration ? If you did not have them in RAID when you installed the OS, go back into your BIOS and check that your SATA controller is set to AHCI and not RAID.

Just pointing that out since you stated you messed with some settings in BIOS.
post #16 of 68
Damn. That website I was looking at only has a download link for the Vista Repair Disc ISO because the one for Windows 7 was removed due to copyright issues.

Blah. lol


Edit: I have to slow down and stop putting the carriage before the horse: http://cybernetnews.com/windows-7-recovery-disc/

32 bit: http://bit.ly/iqmBnI

64-bit: http://bit.ly/m7kfdG
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #17 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by cravinmild View Post
Had this thismorning. It was a lose SATA cable.
I'm no expert, but I highly doubt this. I mean the SATA cable is working if my computer gave me two different black screen messages (when a SSD was hooked up solo).

Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post
Nope. I just want to try it. I mean, I've always kinda/sorta wanted to know if this was possible.

If your Microsoft laptop has Windows 7, then you will not need third-party software for burning the ISO's image to the USB flash drive. Windows 7 should do this natively (it does for CD-Rs and DVD-Rs).

You can also use a CD-R or a DVD-R if you end up coming short on a flash drive.
Well, I would have to check if my microsoft laptop is running Windows 7... and if it was it would be 32-bit (I'm using 64-bit, but I doubt this matters).

I read only 40% of the website, so I didn't read ALL of the directions.... I suppose I should check it out (so depressed at the moment).

Quote:
Originally Posted by K3VL4R View Post
Just noticed that part. I did not understand your OP clearly. Are you using only one SSD for the OS or do you have them in a RAID configuration ? If you did not have them in RAID when you installed the OS, go back into your BIOS and check that your SATA controller is set to AHCI and not RAID.

Just pointing that out since you stated you messed with some settings in BIOS.

Nope, they are not in RAID. I've been using my SSDs in IDE mode, I never tried out AHCI (I heard AHCI is recommended).
King state
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-5820k MSI X99A Raider EVGA GTX 980 Ti FTW Patriot Viper DDR4 3000MHz (4x4GB) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung EVO 500GB Corsair H110i GT Windows 7 Ultimate 64 Asus VG248QE24" 144Hz TN 3D  
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2715H 27" 1440P IPS KBC Pok3r III ~CherryMX Red SeaSonic x-750 NZXT S340 ~White 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX5818 SteelSeries Q+ FocusRite Scarlett 2i2 
  hide details  
Reply
King state
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-5820k MSI X99A Raider EVGA GTX 980 Ti FTW Patriot Viper DDR4 3000MHz (4x4GB) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung EVO 500GB Corsair H110i GT Windows 7 Ultimate 64 Asus VG248QE24" 144Hz TN 3D  
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2715H 27" 1440P IPS KBC Pok3r III ~CherryMX Red SeaSonic x-750 NZXT S340 ~White 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX5818 SteelSeries Q+ FocusRite Scarlett 2i2 
  hide details  
Reply
post #18 of 68
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by TwoCables View Post
Damn. That website I was looking at only has a download link for the Vista Repair Disc ISO because the one for Windows 7 was removed due to copyright issues.

Blah. lol


Edit: I have to slow down and stop putting the carriage before the horse: http://cybernetnews.com/windows-7-recovery-disc/

32 bit: http://bit.ly/iqmBnI

64-bit: http://bit.ly/m7kfdG

Thank you very much, now I have to get a flash drive and report back.


For now, + rep to you and kevlar. You two truly helped me out, and I just hope to be better prepared in the future.
King state
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-5820k MSI X99A Raider EVGA GTX 980 Ti FTW Patriot Viper DDR4 3000MHz (4x4GB) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung EVO 500GB Corsair H110i GT Windows 7 Ultimate 64 Asus VG248QE24" 144Hz TN 3D  
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2715H 27" 1440P IPS KBC Pok3r III ~CherryMX Red SeaSonic x-750 NZXT S340 ~White 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX5818 SteelSeries Q+ FocusRite Scarlett 2i2 
  hide details  
Reply
King state
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-5820k MSI X99A Raider EVGA GTX 980 Ti FTW Patriot Viper DDR4 3000MHz (4x4GB) 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung EVO 500GB Corsair H110i GT Windows 7 Ultimate 64 Asus VG248QE24" 144Hz TN 3D  
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2715H 27" 1440P IPS KBC Pok3r III ~CherryMX Red SeaSonic x-750 NZXT S340 ~White 
MouseMouse PadAudio
Logitech MX5818 SteelSeries Q+ FocusRite Scarlett 2i2 
  hide details  
Reply
post #19 of 68
Quote:
Originally Posted by xquisit View Post
I'm no expert, but I highly doubt this. I mean the SATA cable is working if my computer gave me two different black screen messages (when a SSD was hooked up solo).



Well, I would have to check if my microsoft laptop is running Windows 7... and if it was it would be 32-bit (I'm using 64-bit, but I doubt this matters).

I read only 40% of the website, so I didn't read ALL of the directions.... I suppose I should check it out (so depressed at the moment).




Nope, they are not in RAID. I've been using my SSDs in IDE mode, I never tried out AHCI (I heard AHCI is recommended).
Then I recommend trying both 32-bit and 64-bit just in case.

By the way, I just noticed that Windows 7's built-in ISO extracting utility does not have the ability to select anything but optical drives. So, I'm using third-party software (which happens to be WinRAR, my favorite).
Edited by TwoCables - 7/31/11 at 9:22pm
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #20 of 68
What I've done in this situation is unplug the secondary HDD and just boot from the SSD. Then, plug the secondary drive back in and reboot. Problem solved (at least that's what I did).
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 930 @ 4004Mhz 1.29 V Gigabyte GA-X58A-UD3R XFX Radeon 6970 nVidia 8800GTX 
RAMHard DriveOptical DriveOptical Drive
G. SKILL 6GB 1333Mhz @ 1455Mhz OCZ Vertex 3 120GB / Seagate 500GB Lite-On DVD-RW TSSTcorp DVD/RW 
CoolingOSMonitorMonitor
Prolimatech Megahalems Windows 7 x64 Professional Samsung S24A350H Dell 20" LCD 
MonitorMonitorKeyboardPower
MAG 17" LCD Samsung 50" Plasma  Focus FK-2001 Mechanical Corsair TX750 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Storm Scout (Modded) Razer Abyssus Disney's Mickey Mouse with circuits JVC MX-GT700 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsGraphics
Core i7 930 @ 4004Mhz 1.29 V Gigabyte GA-X58A-UD3R XFX Radeon 6970 nVidia 8800GTX 
RAMHard DriveOptical DriveOptical Drive
G. SKILL 6GB 1333Mhz @ 1455Mhz OCZ Vertex 3 120GB / Seagate 500GB Lite-On DVD-RW TSSTcorp DVD/RW 
CoolingOSMonitorMonitor
Prolimatech Megahalems Windows 7 x64 Professional Samsung S24A350H Dell 20" LCD 
MonitorMonitorKeyboardPower
MAG 17" LCD Samsung 50" Plasma  Focus FK-2001 Mechanical Corsair TX750 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Storm Scout (Modded) Razer Abyssus Disney's Mickey Mouse with circuits JVC MX-GT700 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › [help!]is it my psu or ssd?