Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › No sli-option for 460GTX
New Posts  All Forums:Forum Nav:

No sli-option for 460GTX

post #1 of 73
Thread Starter 
Alright so I got my second GTX today, put it in and continued to use my pc as i usually did. Went and picked up my SLI bridge later on, came home, and put it in. So far I've been reinstalling/wiping drivers and nothing's been working out. I still get a menu without SLI options(pictured below). Yet both have been read and function correctly.

Intel 990x

Western Digital Caviar Black WD2002FAEX 2TB 7200 RPM SATA 6.0Gb/s 3.5" Internal Hard Drive -Bare Drive

2 x EVGA 01G-P3-1372-TR GeForce GTX 460 (Fermi) Superclocked 1GB 256-bit GDDR5 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready SLI Support Video ...

ASUS DRW-24B1ST/BLK/B/AS Black SATA 24X DVD Burner - Bulk - OEM

CORSAIR Enthusiast Series CMPSU-650TX 650W ATX12V / EPS12V SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS Certified Active PFC Compatible ...

ASUS P6X58D-E LGA 1366 Intel X58 SATA 6Gb/s USB 3.0 ATX Intel Motherboard

CORSAIR Vengeance 16GB (4 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800)



~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
post #2 of 73
Did you do a clean install of drivers? Up to date mobo BIOS?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.7GHz 1.34v Asus P8Z77-V Pro Gigabyte Windforce 7950 8GB Crucial 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial m4 128 GB Samsung BluRay Windows 7 64 Samsung S27A950D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic 760-X Corsair 800D Logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.7GHz 1.34v Asus P8Z77-V Pro Gigabyte Windforce 7950 8GB Crucial 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial m4 128 GB Samsung BluRay Windows 7 64 Samsung S27A950D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic 760-X Corsair 800D Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #3 of 73
Try 266.58's?
Black Pearl
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 3103B297# 4.7ghz@1.408v AShitRock Z77 Extreme 4 (No.2) ATI Gigabyte 7870HD Crossfire 16GB Corsair XMS3/Kingston 1600mhz, 9-8-9-24-1T... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
WD Caviar Green 1TB X2 (Boot/Storage), Seagate ... Seagate Barracuda 7200.12 500GB (Backup) 2X Seagate Barracuda's 7200.7 60GB (Scratch) 2X Super Ritemaster CD/DVD 
CoolingCoolingOSMonitor
Noctua NHC14 P/P 200mm Front, 200mm Top, 120mm Side, 120mm Exhau... Windows 7 Ultimate 64 Bit G2220HD 21.5" BenQ at 1920X1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Ultmate BF3 Ediiton OCZ ZX 850w PSU HAF912A w 120mm Side fan Razer DeathAdder 3.5G 
Mouse PadAudioAudioOther
Razer Goliathus Control Edition Corsair Vengeance 1300's/Logitech 530's Creative Soundblaster X-Fi Titanium PCI-e Lamptron FC8 Fan controller 
  hide details  
Reply
Black Pearl
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 2500k 3103B297# 4.7ghz@1.408v AShitRock Z77 Extreme 4 (No.2) ATI Gigabyte 7870HD Crossfire 16GB Corsair XMS3/Kingston 1600mhz, 9-8-9-24-1T... 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
WD Caviar Green 1TB X2 (Boot/Storage), Seagate ... Seagate Barracuda 7200.12 500GB (Backup) 2X Seagate Barracuda's 7200.7 60GB (Scratch) 2X Super Ritemaster CD/DVD 
CoolingCoolingOSMonitor
Noctua NHC14 P/P 200mm Front, 200mm Top, 120mm Side, 120mm Exhau... Windows 7 Ultimate 64 Bit G2220HD 21.5" BenQ at 1920X1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Ultmate BF3 Ediiton OCZ ZX 850w PSU HAF912A w 120mm Side fan Razer DeathAdder 3.5G 
Mouse PadAudioAudioOther
Razer Goliathus Control Edition Corsair Vengeance 1300's/Logitech 530's Creative Soundblaster X-Fi Titanium PCI-e Lamptron FC8 Fan controller 
  hide details  
Reply
post #4 of 73
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dave12 View Post
Did you do a clean install of drivers? Up to date mobo BIOS?
Yup yup, or so I believe. I used driver sweeper and selected the clean install while installing new drivers. My BIOS is pretty recent but I'll go get the new update now.

Quote:
Originally Posted by Jesse^_^ View Post
Try 266.58's?
I've tried 275.33, 275.50, and 280.19 buttt I'll try that too >,<
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
post #5 of 73
Have you tryed to boot with the new card in the primary slot?

And a side note I thought that the 990x was triple channel memory.
Aces and Eights
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
955 X4 BE [3.82 Ghz] Lanparty DK 790FX  HIS 6870 X 2 CFX 4Gig OCZ Reaper DDR2 800 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2X Hitachi 1TB raid 0 Seagate Barracuda Sony DVD RW DRU 830A  Coolermaster Hyper 212+  
OSMonitorPowerCase
Win 7 64Bit Benq HD 2200 Antec True Power 650W HAF 932 
  hide details  
Reply
Aces and Eights
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
955 X4 BE [3.82 Ghz] Lanparty DK 790FX  HIS 6870 X 2 CFX 4Gig OCZ Reaper DDR2 800 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2X Hitachi 1TB raid 0 Seagate Barracuda Sony DVD RW DRU 830A  Coolermaster Hyper 212+  
OSMonitorPowerCase
Win 7 64Bit Benq HD 2200 Antec True Power 650W HAF 932 
  hide details  
Reply
post #6 of 73
Quote:
Originally Posted by hahaudied View Post
Yup yup, or so I believe. I used driver sweeper and selected the clean install while installing new drivers. My BIOS is pretty recent but I'll go get the new update now.



I've tried 275.33, 275.50, and 280.19 buttt I'll try that too >,<
Make sure you didn't kill the chipset driver with driver sweeper. Bad chipset driver = no SLI. The card is active in device manager, yes?
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.7GHz 1.34v Asus P8Z77-V Pro Gigabyte Windforce 7950 8GB Crucial 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial m4 128 GB Samsung BluRay Windows 7 64 Samsung S27A950D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic 760-X Corsair 800D Logitech G9 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k 4.7GHz 1.34v Asus P8Z77-V Pro Gigabyte Windforce 7950 8GB Crucial 1866 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Crucial m4 128 GB Samsung BluRay Windows 7 64 Samsung S27A950D 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G15 Seasonic 760-X Corsair 800D Logitech G9 
  hide details  
Reply
post #7 of 73
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Doom View Post
Have you tryed to boot with the new card in the primary slot?

And a side note I thought that the 990x was triple channel memory.
Yup, tried both cards in both slots by them selves and together. Nvidias latest beta drivers added support for 990x's, or should have.
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
post #8 of 73
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by dave12 View Post
Make sure you didn't kill the chipset driver with driver sweeper. Bad chipset driver = no SLI. The card is active in device manager, yes?
Correct, both cards are displayed in display adapters.
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
post #9 of 73
Uninstall drivers, then physically switch the cards around. Boot and install the latest WHQL signed drivers.
post #10 of 73
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Rowey View Post
Uninstall drivers, then physically switch the cards around. Boot and install the latest WHQL signed drivers.
Alright I'll try that real quick, although the latest WHQL drivers don't have the update for the 990x. Should I stick with the WHQL or get the latest?
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
~PC~
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 990x P6X58D-E GTX 460 16 Gb DDR3 1600 
Hard DriveOSPower
2 Tb 7200 rpm Windows 7 Corsair 650W 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › No sli-option for 460GTX