Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › My water is disappearing? Evaporation? Help plz
New Posts  All Forums:Forum Nav:

My water is disappearing? Evaporation? Help plz - Page 4

post #31 of 39
I use zip ties as clamps. I inadvertantly ordered the wrong bitspower clamps and was not gonna make yet another order to complete my loop. Zipties seem to work just fine. 7/16" tubing on 1/2" barbs. The zipties are really just there to make sure the hose doesn't pop off.
Beast of Burden
(19 items)
 
Cool story, bro!
(16 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte Z77X-UD5H Gigabyte HD 7970 Reference Ripjaws Z 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 Caviar Black ASUS DVD XSPC Raystorm 
CoolingCoolingCoolingOS
EK FC-7970 w/ Backplate Copper/Acetal RX360 w/ 3x Yate Loon High Speed in Push XSPC Dual Bay Res w/ D5 Pump Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
ASUS VE226H ASUS VE226H Cooler Master Quickfire Rapid Corsair HX850 
CaseMouseMouse Pad
HAF 932 Advanced Razer Deathadder QcK Mini 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550@ 3.5GHz w/ 1.191v Gigabyte GA-EP45-UD3P Sapphire Reference 5850 @ 775/1100 G.SKILL 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial C300 Spinpoint F3 Caviar Black ASUS DVD-RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Windows 7 Home Premium 64-bit Samsung 23" Saitek Eclipse III 
PowerCaseMouse
Corsair 430W NZXT Source 210 Wolf King 
  hide details  
Reply
Beast of Burden
(19 items)
 
Cool story, bro!
(16 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3770k Gigabyte Z77X-UD5H Gigabyte HD 7970 Reference Ripjaws Z 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 Caviar Black ASUS DVD XSPC Raystorm 
CoolingCoolingCoolingOS
EK FC-7970 w/ Backplate Copper/Acetal RX360 w/ 3x Yate Loon High Speed in Push XSPC Dual Bay Res w/ D5 Pump Windows 7 
MonitorMonitorKeyboardPower
ASUS VE226H ASUS VE226H Cooler Master Quickfire Rapid Corsair HX850 
CaseMouseMouse Pad
HAF 932 Advanced Razer Deathadder QcK Mini 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Q9550@ 3.5GHz w/ 1.191v Gigabyte GA-EP45-UD3P Sapphire Reference 5850 @ 775/1100 G.SKILL 4GB (2 x 2GB) DDR2 1066 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial C300 Spinpoint F3 Caviar Black ASUS DVD-RW 
CoolingOSMonitorKeyboard
Arctic Cooling Freezer 7 Pro Windows 7 Home Premium 64-bit Samsung 23" Saitek Eclipse III 
PowerCaseMouse
Corsair 430W NZXT Source 210 Wolf King 
  hide details  
Reply
post #32 of 39
I used a closed w/c system on my P4 for years. It never leaked a drop. I tested it regularly. Coolant would disappear slowly, and needed to be topped up every few months. The system had no resevoir, and was sealed from the air. The hoses had to be wrapped with plastic coils to prevent collapse. I assume this was due to the disappearing coolant.. Also, if the pump ever got air in it, cooling efficiency was reduced significantly.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Gulftown 970  Asus Sabertooth X58 PNY GeForce GTX580 Mushkin Redline 999000 12GB 3x4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2xWD Black Caviar 750GB Asus Blue Ray DVDRW x 2 Noctua NH-U12P SE2R Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Viewsonic 27" LCD  Filco Ninja Mech. MX browns Corsair Gold AX850 Corsair Obsidian 650D 
MouseMouse PadAudio
Logictech Trackman Max Payne Creative Fatal1ty Xfi  
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Gulftown 970  Asus Sabertooth X58 PNY GeForce GTX580 Mushkin Redline 999000 12GB 3x4 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
2xWD Black Caviar 750GB Asus Blue Ray DVDRW x 2 Noctua NH-U12P SE2R Windows 7 Ultimate 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Viewsonic 27" LCD  Filco Ninja Mech. MX browns Corsair Gold AX850 Corsair Obsidian 650D 
MouseMouse PadAudio
Logictech Trackman Max Payne Creative Fatal1ty Xfi  
  hide details  
Reply
post #33 of 39
Quote:
Originally Posted by DaClownie View Post
I use zip ties as clamps. I inadvertantly ordered the wrong bitspower clamps and was not gonna make yet another order to complete my loop. Zipties seem to work just fine. 7/16" tubing on 1/2" barbs. The zipties are really just there to make sure the hose doesn't pop off.
Same. I use 7/16 ID tubing over 1/2 inch Bitspower barbs. I double zip tied each barb to make sure the tube won't slip off over time. It's plenty tight to keep a seal even without zip ties but I wouldn't do that.
post #34 of 39
Quote:
Originally Posted by slickwilly View Post
Why? it has been that way for over a year with no leaks and before that I ran for a year with out any clamps other then the ones on the D4 pump

7/16" tubing fits the 1/2" barbs rather tight, you really need to heat up the tubing to get it on with out a huge fight
Yeah and I've been running my CPU at a 1.5v vcore for years with no problems.

^Both statements are equally as ridiculous. Zip ties are wimpy and certainly will not protect you from a tubing pop-off, even if you claim you've never ran into leaks.
post #35 of 39
Quote:
Originally Posted by AMOCO View Post
Just fill it up again and see if the water level gets low again,Might have been air in the system.
this
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
OoGhiJ MIQtxxXA
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
q9550 E0 @3.825ghz Abit IX48-GT3 Tigerforce SPARKLE GTX470 850c/1800m 220 650c sli later 4GB DDR3 Mushkin blackline 7-8-7-24-1T 1200mhz 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD1tb +WD500gb +WD200gb not like I need one edge linux LG 22" w2240 +optiquest q71 
KeyboardPowerCaseMouse
Adesso MKB-135B Mechanical DELTA GPS-750B A 750w sleeved moded Kandalf LCS Razer Mamba 
Mouse Pad
don't got one or need one 
  hide details  
Reply
post #36 of 39
If you had air in your loop, the air could've gone away making the level of water look lower. You should fill it again and see if you lose water again.
It's in pieces
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-970@4.4 EVGA Classified3 5870x3 Corsair Dom 12gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Everything on 201tb nas nothing Koolance CPU-370 hwlabs sr-1 420 
CoolingCoolingCoolingOS
hwlabs gtx120 hwlabs gts 360 xflow ek fc5870 nickel+acetalx3 changes 
MonitorKeyboardPowerCase
crap model m, 6gv2, k95, wasd, code v2, model f Changes MM 
MouseMouse PadOther
mionix avior 7000 zowie g25 wheel 
  hide details  
Reply
It's in pieces
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-970@4.4 EVGA Classified3 5870x3 Corsair Dom 12gb 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
Everything on 201tb nas nothing Koolance CPU-370 hwlabs sr-1 420 
CoolingCoolingCoolingOS
hwlabs gtx120 hwlabs gts 360 xflow ek fc5870 nickel+acetalx3 changes 
MonitorKeyboardPowerCase
crap model m, 6gv2, k95, wasd, code v2, model f Changes MM 
MouseMouse PadOther
mionix avior 7000 zowie g25 wheel 
  hide details  
Reply
post #37 of 39
folks Op found the leak it was a defective pump seal
Pa's Puter
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 i930@4.2ghz. Gigabyte EX58-UD4P EVGA GTX 970 FTW + GSkill DDR3-1600 12 gig 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung Evo SSD  DVDROM EK supreme HF Cu gold plated/ XSPC 480 Windows 7 Pro. 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 27EA63 IPS monitor merc stealth Corsair TX850 Corsair 700D 
MouseMouse PadAudio
logitech G5 Rocketfish dual surface Creative Xfx extreme and Zalman 5.1 headphones 
  hide details  
Reply
Pa's Puter
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 i930@4.2ghz. Gigabyte EX58-UD4P EVGA GTX 970 FTW + GSkill DDR3-1600 12 gig 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung Evo SSD  DVDROM EK supreme HF Cu gold plated/ XSPC 480 Windows 7 Pro. 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 27EA63 IPS monitor merc stealth Corsair TX850 Corsair 700D 
MouseMouse PadAudio
logitech G5 Rocketfish dual surface Creative Xfx extreme and Zalman 5.1 headphones 
  hide details  
Reply
post #38 of 39
Quote:
Originally Posted by slickwilly View Post
folks Op found the leak it was a defective pump seal
This^ people, dont post before reading, he found the leak, and fixed it.
post #39 of 39
Quote:
Originally Posted by Erick View Post
This^ people, dont post before reading, he found the leak, and fixed it.
Seems no one wants to have to read 3 pages of posts and ends up posting a suggestion that was suggested on page 1
Pa's Puter
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 i930@4.2ghz. Gigabyte EX58-UD4P EVGA GTX 970 FTW + GSkill DDR3-1600 12 gig 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung Evo SSD  DVDROM EK supreme HF Cu gold plated/ XSPC 480 Windows 7 Pro. 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 27EA63 IPS monitor merc stealth Corsair TX850 Corsair 700D 
MouseMouse PadAudio
logitech G5 Rocketfish dual surface Creative Xfx extreme and Zalman 5.1 headphones 
  hide details  
Reply
Pa's Puter
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 i930@4.2ghz. Gigabyte EX58-UD4P EVGA GTX 970 FTW + GSkill DDR3-1600 12 gig 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung Evo SSD  DVDROM EK supreme HF Cu gold plated/ XSPC 480 Windows 7 Pro. 64 bit 
MonitorKeyboardPowerCase
LG 27EA63 IPS monitor merc stealth Corsair TX850 Corsair 700D 
MouseMouse PadAudio
logitech G5 Rocketfish dual surface Creative Xfx extreme and Zalman 5.1 headphones 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Water Cooling
Overclock.net › Forums › Cooling › Water Cooling › My water is disappearing? Evaporation? Help plz