Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD not detected!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SSD not detected!

post #1 of 11
Thread Starter 
So, I purchased 1 x64 GB SSDNOW V series from eBay, It is my new build so I thought of installing the OS on SSD, but was getting soem sort of error (0x80007004) so I removed the SSD and the installed it on 1 TB HDD.

So now, when I login , to the OS it shows me the SSD there but as soon as I right click it it gets disconnected.

Things tried:
1)Update BIOS, no luck.
2)Changed SATA cables, ports.
post #2 of 11
Have you tried formatting it with windows disk management?
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6700HQ Nvidia GTX 970m 8GB's Micron DDR4 2133 Samsung PM951 500GB m.2 SSD 
Hard DriveOSAudio
Seagate Firecuda 2TB Windows 10 Enterprise x64 Soundblaster X-Fi 5 
  hide details  
Reply
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6700HQ Nvidia GTX 970m 8GB's Micron DDR4 2133 Samsung PM951 500GB m.2 SSD 
Hard DriveOSAudio
Seagate Firecuda 2TB Windows 10 Enterprise x64 Soundblaster X-Fi 5 
  hide details  
Reply
post #3 of 11
Thread Starter 
Ok, I just now formatted it with disk management tool, it was all ok, I ran a program from it, all working but as soon as I right click for properties, after around 30 seconds it gets disconnected and properties window pops up saying 0 free space/ 0 used space.
post #4 of 11
It could be a bad I/O. I just installed one of my old 20GB HDDs and everytime I format mine it just says "The system cannot find the file specified" Then disappears from disk management.
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6700HQ Nvidia GTX 970m 8GB's Micron DDR4 2133 Samsung PM951 500GB m.2 SSD 
Hard DriveOSAudio
Seagate Firecuda 2TB Windows 10 Enterprise x64 Soundblaster X-Fi 5 
  hide details  
Reply
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6700HQ Nvidia GTX 970m 8GB's Micron DDR4 2133 Samsung PM951 500GB m.2 SSD 
Hard DriveOSAudio
Seagate Firecuda 2TB Windows 10 Enterprise x64 Soundblaster X-Fi 5 
  hide details  
Reply
post #5 of 11
Thread Starter 
Anything you would like to suggest.
post #6 of 11
Ask for a refund and get your money back sorry to say it.....
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6700HQ Nvidia GTX 970m 8GB's Micron DDR4 2133 Samsung PM951 500GB m.2 SSD 
Hard DriveOSAudio
Seagate Firecuda 2TB Windows 10 Enterprise x64 Soundblaster X-Fi 5 
  hide details  
Reply
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6700HQ Nvidia GTX 970m 8GB's Micron DDR4 2133 Samsung PM951 500GB m.2 SSD 
Hard DriveOSAudio
Seagate Firecuda 2TB Windows 10 Enterprise x64 Soundblaster X-Fi 5 
  hide details  
Reply
post #7 of 11
Thread Starter 
I'm using sata 6gbps sata cables, does that make a difference?
post #8 of 11
Not unless somehow it doesnt support 6gbps connection
I found a tool that will check the SSDs health HERE
Edited by bigkahuna360 - 8/3/11 at 10:12pm
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6700HQ Nvidia GTX 970m 8GB's Micron DDR4 2133 Samsung PM951 500GB m.2 SSD 
Hard DriveOSAudio
Seagate Firecuda 2TB Windows 10 Enterprise x64 Soundblaster X-Fi 5 
  hide details  
Reply
     
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6700HQ Nvidia GTX 970m 8GB's Micron DDR4 2133 Samsung PM951 500GB m.2 SSD 
Hard DriveOSAudio
Seagate Firecuda 2TB Windows 10 Enterprise x64 Soundblaster X-Fi 5 
  hide details  
Reply
post #9 of 11
Thread Starter 
It says my SSD is in good condition and will be till 2018.
post #10 of 11
Thread Starter 
It showed up for a second like 125 mb used and then disconnected without any warnings.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD not detected!