Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 560 ti DS Porblem
New Posts  All Forums:Forum Nav:

GTX 560 ti DS Porblem

post #1 of 13
Thread Starter 
I have just built my first computer. I powered it on and I noticed there were these strange lines on the screen. I thought it was a driver issue so after installing Windows 7 64-bit and all the necessary drivers the problem persisted. I have tried many different drivers and none seem to make it go away. I have reseated the card and checked all connections. I hope it's not damaged. When I go to device manager it says the Windows had to shut it off (Code 43). Cpu-z dosen't recognize the graphics card. When I go to the Nvidia control panel it says that I don't have any Nvidia GPU connected! I've reinstalled the operating system and the only way that WIndows recognizes the video card is if I put the VGa default drivers from Windows but all the information is wrong. I'm running out of ideas, everything else works perfectly. Here are the specs:

Intel i5 2500k
P67 Sabertooth
4gb of Corsair Dominator 1333mhz
Evga GTX 560 ti DS
Corsair HX850w
WD caviar black 1tb
DVD drive
H60
HAF X

My monitor is a 19-inch vga monitor which is connected via the adapter evga supplies. DVI to VGA
I've tried anothere vga monitor and the same thing happens. It's all pointing to a faulty graphics card. I should also mention that when I move my cursor the lines under it disapear and if I drag and make a box all the lines underneath dissapear.
post #2 of 13
Have you tried it in a different computer, if the problem persists there too, then it's indeed a faulty videocard.

(though I would say it's safe to assume that it's indeed one, it doesn't hurt to make sure)
So sexy it Hz
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 920 D0] [Asus P6T Deluxe V2] [EVGA GTX 1070 SC Gaming ACX 3.0] [12Gb PC3-16000 Kingston HyperX T1] 
Hard DriveMonitorPowerCase
[2x120GB Vertex2] [WD6401AALS] [WD15EARS] [WD30... [Dell 3007WFP] [Acer P191w] [TX850] [Silverstone FT02-BW] 
  hide details  
Reply
So sexy it Hz
(8 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 920 D0] [Asus P6T Deluxe V2] [EVGA GTX 1070 SC Gaming ACX 3.0] [12Gb PC3-16000 Kingston HyperX T1] 
Hard DriveMonitorPowerCase
[2x120GB Vertex2] [WD6401AALS] [WD15EARS] [WD30... [Dell 3007WFP] [Acer P191w] [TX850] [Silverstone FT02-BW] 
  hide details  
Reply
post #3 of 13
looks like ur cable aint in properly or the card isnt in the pci slot properly
also try another video cable
under the radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k gigabyte ga-z68x-ud4-b3 MSI GTX 970 Gaming 4g 8gb corsair vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Plextor SSD samsung spinpoint f3 1TB samsung spinpoint f3 1TB Western Digital black 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
silver arrow windows 7 ultimate 64bit samsung s23a950D Ducky shine 3 year of the snake 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 corsair 650D razer deathadder Steelseries QCK 
Audio
asus xonar essence stx 
  hide details  
Reply
under the radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k gigabyte ga-z68x-ud4-b3 MSI GTX 970 Gaming 4g 8gb corsair vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Plextor SSD samsung spinpoint f3 1TB samsung spinpoint f3 1TB Western Digital black 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
silver arrow windows 7 ultimate 64bit samsung s23a950D Ducky shine 3 year of the snake 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 corsair 650D razer deathadder Steelseries QCK 
Audio
asus xonar essence stx 
  hide details  
Reply
post #4 of 13
Thread Starter 
The problem is I dont have any other computer to test it on. I only have a laptop. Thanks for the reply.
A for the cables I've checked and rechecked. I've put the video card in both slots and the same thing happens.
post #5 of 13
have you got someone you know who could help u out by putting it into there rig n see if it gets same issues?
under the radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k gigabyte ga-z68x-ud4-b3 MSI GTX 970 Gaming 4g 8gb corsair vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Plextor SSD samsung spinpoint f3 1TB samsung spinpoint f3 1TB Western Digital black 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
silver arrow windows 7 ultimate 64bit samsung s23a950D Ducky shine 3 year of the snake 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 corsair 650D razer deathadder Steelseries QCK 
Audio
asus xonar essence stx 
  hide details  
Reply
under the radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k gigabyte ga-z68x-ud4-b3 MSI GTX 970 Gaming 4g 8gb corsair vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Plextor SSD samsung spinpoint f3 1TB samsung spinpoint f3 1TB Western Digital black 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
silver arrow windows 7 ultimate 64bit samsung s23a950D Ducky shine 3 year of the snake 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 corsair 650D razer deathadder Steelseries QCK 
Audio
asus xonar essence stx 
  hide details  
Reply
post #6 of 13
Thread Starter 
I'm afraid not. Anything else I can do?
post #7 of 13
RMA it
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x6 1075t ASUS M4A89TD Pro USB3 EVGA GTX 460 Superclocked G.Skill Ripjaws 2x2GB DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB ASUS Windows 7 64-bit ASUS 24" LCD HD 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 OCZ 550w CoolerMaster Storm Scout G5 
Mouse Pad
SteelSeries 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x6 1075t ASUS M4A89TD Pro USB3 EVGA GTX 460 Superclocked G.Skill Ripjaws 2x2GB DDR3-1600 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD 250GB ASUS Windows 7 64-bit ASUS 24" LCD HD 
KeyboardPowerCaseMouse
G15 OCZ 550w CoolerMaster Storm Scout G5 
Mouse Pad
SteelSeries 
  hide details  
Reply
post #8 of 13
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Ty07allstar View Post
RMA it
What is RMA? Do you mean return it? Thanks
post #9 of 13
yea send it back as it seems to be a faulty gpu
under the radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k gigabyte ga-z68x-ud4-b3 MSI GTX 970 Gaming 4g 8gb corsair vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Plextor SSD samsung spinpoint f3 1TB samsung spinpoint f3 1TB Western Digital black 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
silver arrow windows 7 ultimate 64bit samsung s23a950D Ducky shine 3 year of the snake 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 corsair 650D razer deathadder Steelseries QCK 
Audio
asus xonar essence stx 
  hide details  
Reply
under the radar
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 2500k gigabyte ga-z68x-ud4-b3 MSI GTX 970 Gaming 4g 8gb corsair vengeance 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Plextor SSD samsung spinpoint f3 1TB samsung spinpoint f3 1TB Western Digital black 1TB 
CoolingOSMonitorKeyboard
silver arrow windows 7 ultimate 64bit samsung s23a950D Ducky shine 3 year of the snake 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair AX1200 corsair 650D razer deathadder Steelseries QCK 
Audio
asus xonar essence stx 
  hide details  
Reply
post #10 of 13
That definitely looks like a faulty graphics card and you should try to RMA it as previously suggested
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › GTX 560 ti DS Porblem