Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Second PCIE slot not working
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Second PCIE slot not working

post #1 of 5
Thread Starter 
Just got an SLI setup, but the second PCIE slot doesn't seem to recognize that there is a card there. Device manager doesn't see it. I try running a card by itself, and I get no signal to the monitor.

Is the slot dead? Or am I missing some bios setting or something?
In progress.
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k Asrock Z77E-ITX GTX670 Windforce 8gb Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Agility 3 240gb OS and Steam h100i Windows 7 Ultimate 64 Asus VG236HE 120hz 
KeyboardPowerCase
Steelseries 6gv2 Antec TruePower New TP-750 Bitfenix Prodigy (White) 
  hide details  
Reply
In progress.
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k Asrock Z77E-ITX GTX670 Windforce 8gb Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Agility 3 240gb OS and Steam h100i Windows 7 Ultimate 64 Asus VG236HE 120hz 
KeyboardPowerCase
Steelseries 6gv2 Antec TruePower New TP-750 Bitfenix Prodigy (White) 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Try the card on the first slot and the top card on the second slot.
1155 POWER
(16 items)
 
AMD Heater
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 2500k 4,6Ghz Asus Maximus IV Extreme Palit GTX 560 Ti Sonic Gigabyte GTX 560 Ti Overclocked 
RAMHard DriveHard DriveCooling
8GB G.Skill Sniper 1886MHz Seagate 500GB and Samsung 500GB Samsung 840 SSD Corsair H50 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit BenQ XL2411Z Steelseries Merc Stealth Nox Apex 800w 
CaseMouseMouse Pad
Antec Lanboy Air Logitech G400s Steelseries Qck Mass 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 955 BE Asus Crosshair Formula II nVidia GTX 260 Core 216 55nm Kingston DDR2 4GB 800Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 500GB Some cheap thing (at least it's black) Modded AMD Stock Cooler Windows 7 Home Premium 32-bit 
MonitorPowerCaseMouse
Some Samsung. Corsair CX600 NZXT Tempest A4Tech X7 
Mouse Pad
Bundled Black Ops Mousepad lol 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-4210H MSI MS-16GF GTX 850M 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
WDC WD5000 HL-DT-ST DVDRAN GTA0N Windows 8.1 by Steelseries 
Audio
Dynaudio 
  hide details  
Reply
1155 POWER
(16 items)
 
AMD Heater
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 2500k 4,6Ghz Asus Maximus IV Extreme Palit GTX 560 Ti Sonic Gigabyte GTX 560 Ti Overclocked 
RAMHard DriveHard DriveCooling
8GB G.Skill Sniper 1886MHz Seagate 500GB and Samsung 500GB Samsung 840 SSD Corsair H50 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit BenQ XL2411Z Steelseries Merc Stealth Nox Apex 800w 
CaseMouseMouse Pad
Antec Lanboy Air Logitech G400s Steelseries Qck Mass 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 955 BE Asus Crosshair Formula II nVidia GTX 260 Core 216 55nm Kingston DDR2 4GB 800Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 500GB Some cheap thing (at least it's black) Modded AMD Stock Cooler Windows 7 Home Premium 32-bit 
MonitorPowerCaseMouse
Some Samsung. Corsair CX600 NZXT Tempest A4Tech X7 
Mouse Pad
Bundled Black Ops Mousepad lol 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-4210H MSI MS-16GF GTX 850M 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
WDC WD5000 HL-DT-ST DVDRAN GTA0N Windows 8.1 by Steelseries 
Audio
Dynaudio 
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by iZZ View Post
Try the card on the first slot and the top card on the second slot.
Already tried that.

Neither card will display if set by themselves in the second slot. I've swapped them around for sli, and it only recognizes the card in the top slot. It has to be bios related somehow. Not sure if there's a setting I'm not seeing.

The fan does come on when the cards are in the slot, however.
In progress.
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k Asrock Z77E-ITX GTX670 Windforce 8gb Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Agility 3 240gb OS and Steam h100i Windows 7 Ultimate 64 Asus VG236HE 120hz 
KeyboardPowerCase
Steelseries 6gv2 Antec TruePower New TP-750 Bitfenix Prodigy (White) 
  hide details  
Reply
In progress.
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k Asrock Z77E-ITX GTX670 Windforce 8gb Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Agility 3 240gb OS and Steam h100i Windows 7 Ultimate 64 Asus VG236HE 120hz 
KeyboardPowerCase
Steelseries 6gv2 Antec TruePower New TP-750 Bitfenix Prodigy (White) 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
Quote:
Originally Posted by Droogie View Post
Already tried that.

Neither card will display if set by themselves in the second slot. I've swapped them around for sli, and it only recognizes the card in the top slot. It has to be bios related somehow. Not sure if there's a setting I'm not seeing.

The fan does come on when the cards are in the slot, however.
That happened to me once when I ran my EPS cable behind the mobo and I couldn't screw a motherboard hole close to it... and the pcie slot didn't work (and I didn't know why). But then I noticed the mobo was very bent and i got a thumbscrew with a longer thread and I could screw it and the pcie slot started working. Make sure the card is firmly in.
1155 POWER
(16 items)
 
AMD Heater
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 2500k 4,6Ghz Asus Maximus IV Extreme Palit GTX 560 Ti Sonic Gigabyte GTX 560 Ti Overclocked 
RAMHard DriveHard DriveCooling
8GB G.Skill Sniper 1886MHz Seagate 500GB and Samsung 500GB Samsung 840 SSD Corsair H50 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit BenQ XL2411Z Steelseries Merc Stealth Nox Apex 800w 
CaseMouseMouse Pad
Antec Lanboy Air Logitech G400s Steelseries Qck Mass 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 955 BE Asus Crosshair Formula II nVidia GTX 260 Core 216 55nm Kingston DDR2 4GB 800Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 500GB Some cheap thing (at least it's black) Modded AMD Stock Cooler Windows 7 Home Premium 32-bit 
MonitorPowerCaseMouse
Some Samsung. Corsair CX600 NZXT Tempest A4Tech X7 
Mouse Pad
Bundled Black Ops Mousepad lol 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-4210H MSI MS-16GF GTX 850M 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
WDC WD5000 HL-DT-ST DVDRAN GTA0N Windows 8.1 by Steelseries 
Audio
Dynaudio 
  hide details  
Reply
1155 POWER
(16 items)
 
AMD Heater
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i5 2500k 4,6Ghz Asus Maximus IV Extreme Palit GTX 560 Ti Sonic Gigabyte GTX 560 Ti Overclocked 
RAMHard DriveHard DriveCooling
8GB G.Skill Sniper 1886MHz Seagate 500GB and Samsung 500GB Samsung 840 SSD Corsair H50 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Ultimate 64-bit BenQ XL2411Z Steelseries Merc Stealth Nox Apex 800w 
CaseMouseMouse Pad
Antec Lanboy Air Logitech G400s Steelseries Qck Mass 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 955 BE Asus Crosshair Formula II nVidia GTX 260 Core 216 55nm Kingston DDR2 4GB 800Mhz 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Western Digital 500GB Some cheap thing (at least it's black) Modded AMD Stock Cooler Windows 7 Home Premium 32-bit 
MonitorPowerCaseMouse
Some Samsung. Corsair CX600 NZXT Tempest A4Tech X7 
Mouse Pad
Bundled Black Ops Mousepad lol 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i5-4210H MSI MS-16GF GTX 850M 8GB DDR3 
Hard DriveOptical DriveOSKeyboard
WDC WD5000 HL-DT-ST DVDRAN GTA0N Windows 8.1 by Steelseries 
Audio
Dynaudio 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
I'm gonna sell my second card, possibly both. I don't like the temps with them sandwiched together, anyway. Might go for a dual gpu card like a 460 2win.
In progress.
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k Asrock Z77E-ITX GTX670 Windforce 8gb Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Agility 3 240gb OS and Steam h100i Windows 7 Ultimate 64 Asus VG236HE 120hz 
KeyboardPowerCase
Steelseries 6gv2 Antec TruePower New TP-750 Bitfenix Prodigy (White) 
  hide details  
Reply
In progress.
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
3570k Asrock Z77E-ITX GTX670 Windforce 8gb Samsung 30nm 
Hard DriveCoolingOSMonitor
OCZ Agility 3 240gb OS and Steam h100i Windows 7 Ultimate 64 Asus VG236HE 120hz 
KeyboardPowerCase
Steelseries 6gv2 Antec TruePower New TP-750 Bitfenix Prodigy (White) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Second PCIE slot not working