Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Don't tell me my GPU is dead x(
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Don't tell me my GPU is dead x(

post #1 of 17
Thread Starter 
hellllo

right, lets get straight to the point. Bought a used GPU. Was working very well. Today when I played, game frozen, pixel appeared. After that, every time I restart pc, random pixels appear on screen and vertical lines. I must admit, I got a crap PSU. Will the problem be solved after swapping PSU or is it time to say good bye -.-"

thank you..
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Gigabyte GA-G41MT-S2P Asus Geforce GTX 560 Ti Corsair CMX8GX3M2A1333C9 
Hard DriveOSPower
2 x 320 GB, 7200 RPM, SATA-II Windows 7 x64 OCZ 700W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Gigabyte GA-G41MT-S2P Asus Geforce GTX 560 Ti Corsair CMX8GX3M2A1333C9 
Hard DriveOSPower
2 x 320 GB, 7200 RPM, SATA-II Windows 7 x64 OCZ 700W 
  hide details  
Reply
post #2 of 17
Which GPU did you have before, and what do you have now? How long have you had the new GPU?

Finally, which PSU do you have exactly?
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #3 of 17
Please fill out your rig details here. http://www.overclock.net/specs.php

What brand and model of GPU?
post #4 of 17
Thread Starter 
Sorry for the missing infos.

Kay.. I had:
  • Geforce 7500 LE
  • 340W PSU (dont know the brand)

I upgraded to:
  • gtx 9800+
  • alpine 500W PSU

€: My Mainboard:
MSI P4M890M-L/IL (MS-7255) (2 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 2 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN)

Maybe this one is not strong enough to handle that card?

Also, I've swapped it back with my old card again.. no problems.. >_<
Edited by chip_virus - 8/6/11 at 9:36am
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Gigabyte GA-G41MT-S2P Asus Geforce GTX 560 Ti Corsair CMX8GX3M2A1333C9 
Hard DriveOSPower
2 x 320 GB, 7200 RPM, SATA-II Windows 7 x64 OCZ 700W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Gigabyte GA-G41MT-S2P Asus Geforce GTX 560 Ti Corsair CMX8GX3M2A1333C9 
Hard DriveOSPower
2 x 320 GB, 7200 RPM, SATA-II Windows 7 x64 OCZ 700W 
  hide details  
Reply
post #5 of 17
Quote:
Originally Posted by chip_virus View Post
Sorry for the missing infos.

Kay.. I had:
  • Geforce 7500 LE
  • 340W PSU (dont know the brand)

I upgraded to:
  • gtx 9800+
  • alpine 500W PSU
Thank you. So I still have one question that I asked above: how long have you had the 9800 GTX+ and how long have you had this PSU?
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #6 of 17
Thread Starter 
The card 4 days, the PSU 2 days. Damn this sounds so crazy :/ Both components not even a week old.
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Gigabyte GA-G41MT-S2P Asus Geforce GTX 560 Ti Corsair CMX8GX3M2A1333C9 
Hard DriveOSPower
2 x 320 GB, 7200 RPM, SATA-II Windows 7 x64 OCZ 700W 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500k Gigabyte GA-G41MT-S2P Asus Geforce GTX 560 Ti Corsair CMX8GX3M2A1333C9 
Hard DriveOSPower
2 x 320 GB, 7200 RPM, SATA-II Windows 7 x64 OCZ 700W 
  hide details  
Reply
post #7 of 17
Quote:
Originally Posted by chip_virus View Post
The card 4 days, the PSU 2 days. Damn this sounds so crazy :/ Both components not even a week old.
Then either the PSU is at fault (possible, since it's a very low quality unit), or perhaps you just discovered why this 9800 GTX+ was being sold.

However, regardless: I wouldn't power any system with a generic PSU. That's just mean.
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
post #8 of 17
Quote:
Originally Posted by chip_virus View Post
The card 4 days, the PSU 2 days. Damn this sounds so crazy :/ Both components not even a week old.
It sounds like a generic PSU. I wouldn't be surprised if it didn't deliver 300W.
Edited by HopeUTKN - 8/6/11 at 9:47am
post #9 of 17
you know your card is dead when..... fan dosn't spin and fails to initialize on boot, or causes bios error when booting with card installed, short of that... card is most likely dying
not sure about psu though....


goood luck
Desktop Toaster
(19 items)
 
ThinClient
(5 items)
 
 
CPURAMHard DriveOS
Celeron N2930 G.Skill 8gb 204 pin Seagate 500gb 2.5" Win 10 Pro 
Case
Zotac Zbox CI320 Nano 
  hide details  
Reply
Desktop Toaster
(19 items)
 
ThinClient
(5 items)
 
 
CPURAMHard DriveOS
Celeron N2930 G.Skill 8gb 204 pin Seagate 500gb 2.5" Win 10 Pro 
Case
Zotac Zbox CI320 Nano 
  hide details  
Reply
post #10 of 17
I have never heard of a PSU causing artifacts as you are mentioning... poor power supply would just make the card squeal like an SOB.. or pop and die.. it would not "limp" along showing artis' and lines!

*sounds like a borked GPU to me.. I would take off the stock cooler and inspect it for contact issues.. if your memory or core is getting too hot, it can cause artis and such, as you are seeing... on the other hand.. it can also be permanent if damage was done.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Graphics Cards - General
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › Graphics Cards - General › Don't tell me my GPU is dead x(