Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Did I just **** my i7 build?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Did I just **** my i7 build?

post #1 of 14
Thread Starter 
I still do not have the hard drive and the Graphic card on my rig, but I have the rest. So, I wanted to just try and boot to see if the mobo is doa. I just turned it on and everything seemed fine like fans turned on, memory led lights up, but saw the debug led going crazy and displaying F6 F12 GE like those types of codes and just turned itself off. Is this normal while booting without the HDD and the GPU? Did I just break my components? God I need to stop doing stupid things....

i7 930

EVGA X58 Micro (E756)

G.Skill 6gb 1600 ram

Cooler Master Hyper 212+

EliteXstream 800W 80+ bronze

Also, is my ram in the correct slots?

1 2 3 4 5 6

My rams are in slot 2, 4, and 6.
post #2 of 14
I don't think anything bad happened. The board was probably spitting out codes because it doesn't detect a GPU since it doesn't have onboard graphics. Correct me if I'm wrong.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon e5520 DX58SO Radeon 7850 3x2gb OCZ Gold 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1tb Hitachi Deskstar 7200rpm CoolerMaster N520 Windows 7 Home Premium x64 Westinghouse 22" 1680x1050 
PowerCaseMouseAudio
Earthwatts EA-500 500w Thermaltake WingRS Steelseries Sensei RAW HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon e5520 DX58SO Radeon 7850 3x2gb OCZ Gold 
Hard DriveCoolingOSMonitor
1tb Hitachi Deskstar 7200rpm CoolerMaster N520 Windows 7 Home Premium x64 Westinghouse 22" 1680x1050 
PowerCaseMouseAudio
Earthwatts EA-500 500w Thermaltake WingRS Steelseries Sensei RAW HT Omega Striker 7.1 
  hide details  
Reply
post #3 of 14
You can't break some components by booting without other components. It probable means you're lacking some components. Simply look on the EVGA website or in the user for what these codes mean. Regarding the RAM, 1-3-5 will work for sure but you can usually use 2-4-6.
My Gaming Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4,5GHz - 1.296 volts MSI P67A-GD55 Asus Strix Geforce GTX 970 4GB Mushkin Enhanced Silverline Stiletto 2x4GB 1333... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200.12 1TB Seagate Barracuda 7200.12 500GB Toshiba HDKPC08 3TB Samsung 840 Evo 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair Hydro Series H60 Windows 8.1 Professional x64 BenQ G2420HD 24" 1920x1080 IBM Model M2 French Canadian Layout '93 
PowerCaseMouseMouse Pad
Mushkin Enhanced Joule 1000W Modular Antec DF-35 (Modded) Razer Deathadder 3500 DPI Mionix Sargas 900 
  hide details  
Reply
My Gaming Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 2500K @ 4,5GHz - 1.296 volts MSI P67A-GD55 Asus Strix Geforce GTX 970 4GB Mushkin Enhanced Silverline Stiletto 2x4GB 1333... 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200.12 1TB Seagate Barracuda 7200.12 500GB Toshiba HDKPC08 3TB Samsung 840 Evo 120GB 
CoolingOSMonitorKeyboard
Corsair Hydro Series H60 Windows 8.1 Professional x64 BenQ G2420HD 24" 1920x1080 IBM Model M2 French Canadian Layout '93 
PowerCaseMouseMouse Pad
Mushkin Enhanced Joule 1000W Modular Antec DF-35 (Modded) Razer Deathadder 3500 DPI Mionix Sargas 900 
  hide details  
Reply
post #4 of 14
Thread Starter 
Thanks!! Thats what I thought too, just worried because it was just the GPU and the HDD and it gave me multiple codes.

+1
post #5 of 14
Your manual should have the description for those codes. If you board doesnt have onboard GPU, then I assume those are codes for no display device detected.

I did a quite google search, and F6 is related to memory. The memory slots look like this:
2 1 4 3 6 5.
So if you have 3 memory modules, looks like you might need to move them to the right one slot each.
SixthElement
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770k Z87-GD65 MSI R7950 TF3 RipjawsX 8G 1600 CL9 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 Western Digital Caviar Black LG DVD Multi / Lightscribe H100 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ult x64 Samsung 2494SW CM Storm Quickfire Reds Corsair HX750 
CaseMouseMouse PadAudio
550D G700 XTrac Ripper XXL Onkyo TX-SR804 
Audio
Bowers & Wilkins 686 BookShelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090t 990FXA-UD7 MSI R7950 TF3 TBD 
Hard DriveOSPowerCase
Samsung 20G Win 7 Ultimate Corsair CM650 Fractal Design XL 
  hide details  
Reply
SixthElement
(17 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-4770k Z87-GD65 MSI R7950 TF3 RipjawsX 8G 1600 CL9 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
OCZ Vertex 3 Western Digital Caviar Black LG DVD Multi / Lightscribe H100 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Ult x64 Samsung 2494SW CM Storm Quickfire Reds Corsair HX750 
CaseMouseMouse PadAudio
550D G700 XTrac Ripper XXL Onkyo TX-SR804 
Audio
Bowers & Wilkins 686 BookShelfs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1090t 990FXA-UD7 MSI R7950 TF3 TBD 
Hard DriveOSPowerCase
Samsung 20G Win 7 Ultimate Corsair CM650 Fractal Design XL 
  hide details  
Reply
post #6 of 14
Probably means you are missing the GPU... I doubt it would detect for missing HDDs or not, because that isnt as necessary as the GPU.
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 WC'd ASRock Fatal1ty X79 Professional Sapphire + Gigabyte R9 290X CF WC'd 16GB G. Skill Ripjaws Z 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 3TB Seagate Barracuda 7200.14 RAID 1 2x 250GB Samsung 840 Series SSD RAID 1 Samsung Burner w/ Lightscribe Custom Watercooling 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Professional 64-bit LG 34UC88 (3440x1440) + Crossover 27Q 1440p Roccat Ryos MK Pro Cherry MX Brown Cooler Master Silent Pro 1200W Gold 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF 922 w/ Dust Filters Roccat Kone XTD + Roccat Apuri 2x XFX Warpad ODAC > Glow Amp One > K702/65 
AudioOther
Yamaha Receiver + 5.1 Xbox One Wireless Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 540M @ 3.33Ghz DC 3.65Ghz SC Acer Intel HD 3000 + ATi Radeon HD 5650M Switchable 4GB 
Hard DriveOSMonitorMouse
OCZ Vertex 2 SSD Windows 7 Ultimate SP1 x64 13.3" 1366x768 G700 
Audio
iBasso D-Zero Headphone AMP + DAC 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3820 WC'd ASRock Fatal1ty X79 Professional Sapphire + Gigabyte R9 290X CF WC'd 16GB G. Skill Ripjaws Z 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x 3TB Seagate Barracuda 7200.14 RAID 1 2x 250GB Samsung 840 Series SSD RAID 1 Samsung Burner w/ Lightscribe Custom Watercooling 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Professional 64-bit LG 34UC88 (3440x1440) + Crossover 27Q 1440p Roccat Ryos MK Pro Cherry MX Brown Cooler Master Silent Pro 1200W Gold 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master HAF 922 w/ Dust Filters Roccat Kone XTD + Roccat Apuri 2x XFX Warpad ODAC > Glow Amp One > K702/65 
AudioOther
Yamaha Receiver + 5.1 Xbox One Wireless Controller 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i5 540M @ 3.33Ghz DC 3.65Ghz SC Acer Intel HD 3000 + ATi Radeon HD 5650M Switchable 4GB 
Hard DriveOSMonitorMouse
OCZ Vertex 2 SSD Windows 7 Ultimate SP1 x64 13.3" 1366x768 G700 
Audio
iBasso D-Zero Headphone AMP + DAC 
  hide details  
Reply
post #7 of 14
Test your ram one at a time in either 1 or 2, See if it beeps and how many times. Try it once without ram and see if the beeps are the same or not. This will test for Dead ram and CPU, if you've got a manual you can check for the beep codes yourself.

If it just keeps turning off and on, also reseat your power connections to the board, Sometimes they aren't tight.

After you've checked that I'll explain some more
post #8 of 14
Thread Starter 
Ok. I just moved my ram in this setup

1 2 3 4 5 6

now its in 1, 3, 5.

http://www.hitechreview.com/uploads/...herboard-3.jpg

I have the rams in the black slots.
post #9 of 14
Debug lights always go crazy at startup. I love watching mine on my sig rig, its like a light show in my case.

I booted my new rig the other day without a graphics card and it booted to bios fine, HDD didn't have crap on it at the time so it just sat there after bios complaining about no boot device. Shouldn't do anything.
Project Purity
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 EVGA P55 FTW 200 EVGA GTX 480 Corsair Dominator GT 4Gb x 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
2x500gb Spinpoint F3 (Raid 0)/1tb Spinpoint F3 Asus DRW Heatkiller 3.0 XSPC EX360 
CoolingCoolingOSMonitor
Swiftech MCP655 EK GTX 480 Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung UN32C6500 32" LED TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries Merc Stealth Corsair HX1000W Corsair Obsidian 800d Razer Mamba 
Mouse PadAudio
Razer Destructor Asus Xonar DX 
  hide details  
Reply
Project Purity
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 750 EVGA P55 FTW 200 EVGA GTX 480 Corsair Dominator GT 4Gb x 2 
Hard DriveOptical DriveCoolingCooling
2x500gb Spinpoint F3 (Raid 0)/1tb Spinpoint F3 Asus DRW Heatkiller 3.0 XSPC EX360 
CoolingCoolingOSMonitor
Swiftech MCP655 EK GTX 480 Windows 7 Ultimate 64-bit Samsung UN32C6500 32" LED TV 
KeyboardPowerCaseMouse
Steelseries Merc Stealth Corsair HX1000W Corsair Obsidian 800d Razer Mamba 
Mouse PadAudio
Razer Destructor Asus Xonar DX 
  hide details  
Reply
post #10 of 14
Thread Starter 
I found a 8500GT around and plugged em in. My computer boots and I was able to access the bios. Time to wait for my HDD....

+1 to all replies.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Did I just **** my i7 build?