Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Radeon bios edit
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Radeon bios edit

post #1 of 15
Thread Starter 
Hi, first of all sorry for my bad english. Today i downloaded Radeon bios edit to oc little bit my graphic card Gigabayte Radeon HD5850oc. But propaby i did it wrong and now i dont know how to bring back deafult settings to my GPU? becsoue of that i cant even change memory and core in Catalyst control center becsoue my computer restarting. And its all becsoue i used this bios edit ...
post #2 of 15
Did you backup your original BIOS?
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
post #3 of 15
Thread Starter 
i dont know how to do it :/ its my problem how to bring it back
post #4 of 15
All I can really suggest is to ask around and hope that somebody with the same card as you will dump their BIOS and send it to you, so that you may flash the original back to your 5850.

Did you use the RBE Tool?

http://www.techpowerup.com/rbe/

Exactly which 5850 do you have?
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
post #5 of 15
Thread Starter 
i got Gigabyte Radeon HD5850 1GB DDR5/256b D/H PCI-E OC and yes i used RBE Tool
post #6 of 15
Here you go mate - I think I found the stock BIOS for your card;

http://www.techpowerup.com/vgabios/7...24.100609.html

Try flashing that back to it.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
post #7 of 15
Thread Starter 
thanks ! and if i load this it should be all ok? and i have 1 more question, why i cant change Voltage at my hd5850? :/ i got only 1.088 to choose...
Edited by NickczemNick - 8/14/11 at 6:51am
post #8 of 15
Quote:
Originally Posted by NickczemNick View Post
thanks ! and if i load this it should be all ok?
Well yeah I hope so - it appears to be the standard BIOS for your card, so will undo whatever changes you made to it.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
post #9 of 15
Thread Starter 
yea Smo its all work fine now really thanks for help ! btw do you know maybe why i cant change voltage at my graphic card? I got only 1.088 to choose :/
post #10 of 15
Quote:
Originally Posted by NickczemNick View Post
yea Smo its all work fine now really thanks for help ! btw do you know maybe why i cant change voltage at my graphic card? I got only 1.088 to choose :/
I'm glad that sorted it!

Your card uses a voltage regulator chip (uP6213) that isn't I2C compatible. It basically means it can't be controlled via software.
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
My System
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[i7 2600k - 5.XGHz @ X.XXv] [ASUS P8P67 Pro B3] [2x MSI 7970s in Crossfire @ 1125/1650] [8GB G.Skill Ripjaws X 2x4GB] 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
[2TB Hitachi] [Crucial M4 SSD 64GB] [Antec Kuhler H20 920] [Lian-Li BZ BZ-502B] 
CoolingOSMonitorKeyboard
[G.Skill Turbulence II RAM Cooler] [Windows 7 Ultimate 64bit] [2x BenQ XL2410T @ 120Hz] [Razer Lycosa] 
PowerCaseMouseMouse Pad
[Corsair AX1200] [Silverstone Raven RV02-EW] [Razer DeathAdder] [Razer Goliathus] 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Radeon bios edit