Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › SSD broken or corrupt?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

SSD broken or corrupt?

post #1 of 5
Thread Starter 
I have a SSD that suddenly started acting up, It's an OCZ vertex2 60gb. And suddenly the PC just won't boot. locks up right after the post screen.

Whats odd is that i can connect it to another PC and ti'll read just fine, write just fine, but always fails to boot?

Are there any SSD diagnostic tools i can use to test it out? (preferably bootable from USB)
Frankenputer
(16 items)
 
EmuBox
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-3570k ASUS P8Z77-V MSI GTX 660ti Twin Frozr Samsung MV-3V4G3D/US 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 WD Caviar Green Asus DRW-22B2S XSPC Rasa 750 RX240 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Profesional 64-bit Acer H233H 23" stock Corsair 550w 
CaseMouse
NZXT Source 210 Microsoft Optimouse 
  hide details  
Reply
Frankenputer
(16 items)
 
EmuBox
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-3570k ASUS P8Z77-V MSI GTX 660ti Twin Frozr Samsung MV-3V4G3D/US 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 WD Caviar Green Asus DRW-22B2S XSPC Rasa 750 RX240 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Profesional 64-bit Acer H233H 23" stock Corsair 550w 
CaseMouse
NZXT Source 210 Microsoft Optimouse 
  hide details  
Reply
post #2 of 5
Are you sure its the SSD? Sounds more like a bad o/c to me, set everything back to stock settings and try booting again - also try using something such as SSD Life to check the life of your ssd and see how its performing, run some benchmarks on it, i'm sure its fine
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
The Laptop
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 2860QM AMD Radeon HD 6770M Corsair Vengence 1600MHz Samsung 840 Pro 256GB 
OSMonitor
Mac OS X 10.8 1680 x 1050 anti-glare high resolution  
  hide details  
Reply
post #3 of 5
Thread Starter 
It's not on my sig rig. But i'll see if someone messed with the OC.

Edit: Defaulted the bios after seeing no changes. Still no help. PC still locks up when reading from SSD.
Tested new sata cable. new sata power connector. inside it's twin computer. All still locking up.
Edited by Dante_son_of_sparda - 8/15/11 at 7:44am
Frankenputer
(16 items)
 
EmuBox
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-3570k ASUS P8Z77-V MSI GTX 660ti Twin Frozr Samsung MV-3V4G3D/US 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 WD Caviar Green Asus DRW-22B2S XSPC Rasa 750 RX240 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Profesional 64-bit Acer H233H 23" stock Corsair 550w 
CaseMouse
NZXT Source 210 Microsoft Optimouse 
  hide details  
Reply
Frankenputer
(16 items)
 
EmuBox
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-3570k ASUS P8Z77-V MSI GTX 660ti Twin Frozr Samsung MV-3V4G3D/US 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 WD Caviar Green Asus DRW-22B2S XSPC Rasa 750 RX240 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Profesional 64-bit Acer H233H 23" stock Corsair 550w 
CaseMouse
NZXT Source 210 Microsoft Optimouse 
  hide details  
Reply
post #4 of 5
It could be that your OCZ is using Sandforce 2281 chipset. That Sandforce is in trouble lately. There are many users of Corsair, OCZ and other alike are experiencing the same problem as you are. Me too tho..

But so far after I update the firmware, it works fine...
Fortress 0364
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel i5 2500K] [Asrock Z68 Fatal1ty Pro] [Calibre GTX 560 Ti DF] [Corsair Vengeance 16 GB PC 1600) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
[Samsung 830 SSD] Western Digital Black 1 TB (2 units) Lite On DVD R/RW 22X Corsair H-80 (P/P GT AP-45) 
OSMonitorKeyboardPower
[Windows 7 Professional 64bit] [DELL U2312HM] [Logitech K300] [Seasonic X760] 
CaseMouseAudioOther
[Silverstone Fortress FT02B-Limited Edition] [Logitech MX518] Asus Xonar Essence STX Hivi Swans M50W 
Other
Creative Aurvana Live! 
  hide details  
Reply
Fortress 0364
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
[Intel i5 2500K] [Asrock Z68 Fatal1ty Pro] [Calibre GTX 560 Ti DF] [Corsair Vengeance 16 GB PC 1600) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
[Samsung 830 SSD] Western Digital Black 1 TB (2 units) Lite On DVD R/RW 22X Corsair H-80 (P/P GT AP-45) 
OSMonitorKeyboardPower
[Windows 7 Professional 64bit] [DELL U2312HM] [Logitech K300] [Seasonic X760] 
CaseMouseAudioOther
[Silverstone Fortress FT02B-Limited Edition] [Logitech MX518] Asus Xonar Essence STX Hivi Swans M50W 
Other
Creative Aurvana Live! 
  hide details  
Reply
post #5 of 5
Thread Starter 
Hmm, i can't get the firmware update tool to detect my drive...
Is it just that messed up?

EDIT:Firmware update failed... anymore ideas?
Edited by Dante_son_of_sparda - 8/15/11 at 9:01am
Frankenputer
(16 items)
 
EmuBox
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-3570k ASUS P8Z77-V MSI GTX 660ti Twin Frozr Samsung MV-3V4G3D/US 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 WD Caviar Green Asus DRW-22B2S XSPC Rasa 750 RX240 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Profesional 64-bit Acer H233H 23" stock Corsair 550w 
CaseMouse
NZXT Source 210 Microsoft Optimouse 
  hide details  
Reply
Frankenputer
(16 items)
 
EmuBox
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i5-3570k ASUS P8Z77-V MSI GTX 660ti Twin Frozr Samsung MV-3V4G3D/US 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Crucial M4 WD Caviar Green Asus DRW-22B2S XSPC Rasa 750 RX240 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 Profesional 64-bit Acer H233H 23" stock Corsair 550w 
CaseMouse
NZXT Source 210 Microsoft Optimouse 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › SSD broken or corrupt?